Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Agenda > Esmorzars Label Lab. Directiva sobre drets d'autor en el mercat únic digital. Quin impacte es preveu en el mercat?
GESTIÓ EMPRESARIAL
25-10-2018 / SESSIÓ:

Esmorzars Label Lab. Directiva sobre drets d'autor en el mercat únic digital. Quin impacte es preveu en el mercat?

Us convidem a participar a una nova sessió dels Esmorzars  Label Lab, organitzats per l’Associació de Productors Editors Fonogràfics i Videogràfics de Catalunya (APECAT) amb la col·laboració del Departament de Cultura i del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE). Els esmorzars es duen a terme el darrer dijous de cada mes, amb la finalitat d’impulsar la reflexió, la informació i el debat al voltant de temes d’actualitat del sector de la producció i l’edició musical.

 

El Parlament Europeu va aprovar, el 12 de setembre, la proposta de reforma de la Directiva sobre drets d’autor en el mercat únic digital. A partir d’ara, la Comissió, el Consell i el Parlament europeus treballaran de manera conjunta per consensuar-ne el text final.

 

La Directiva podria suposar una millora dels ingressos que es perceben de les plataformes digitals tant per als artistes com per als segells discogràfics, atès que algunes plataformes de continguts pujats per usuaris fins ara no remuneren alguns creadors, perquè entenen que no tenen l’obligació de llicenciar les obres.

 

Què implica realment la nova normativa, tant per als creadors com per als usuaris? Quin impacte es preveu que tingui en el mercat? Afectarà realment la llibertat d’expressió?

 

En els darrers mesos hem sentit dues veus principals que es manifestaven amb força a la xarxa. Què hi ha de cert?

 

A favor hi ha, entre d’altres, els qui consideren que la normativa ha de protegir els creadors en l’entorn digital davant les grans plataformes; que cal actualitzar les normes per fer efectius els drets de propietat intel·lectual, prestant una atenció especial a les infraccions que es cometen a gran escala i a la seva forma de finançament, i garantir el pagament just i transparent a discogràfiques, editors, autors i artistes, donant cobertura als ciutadans per accedir als continguts.

 

En contra, hi trobem els qui mantenen que la protecció dels continguts afectarà la llibertat d’expressió; que la normativa pot perjudicar els productors independents, i que el control és un risc i perjudicarà l’emprenedoria, fet que provocarà una frenada del creixement i del desenvolupament de continguts en xarxa.

 

Programa

 

09.00 - 09.15 h   Registre i inscripcions 
09.15 - 10.45 h     Directiva sobre drets d’autor en el mercat únic digital. Quin impacte es preveu en el mercat?
10.45 - 11.00 h    Cafè i networking

 

Ponents

   

 

 

RAQUEL XALABARDER

Catedràtica de Propietat Intel·lectual de la Universitat Oberta de Catalunya

 

 

EVA SÒRIA

Juris Doctorde la Universitat Golden Gate (San Francisco, Califòrnia, 2003) i coordinadora d’arts visuals a l’Institut Ramon Llull

 

 

EVA FAUSTINO

Advocada i directora-gerent de l’APECAT

 

 

Modera

 

 

 
BRUNO SOKOLOVICH
Presentador. Ràdio. TV. Periodista. Cultura Digital

 

 

En col·laboració amb

 

  

 

SESSIÓ

Esmorzars Label Lab. Directiva sobre drets d'autor en el mercat únic digital. Quin impacte es preveu en el mercat?


En un món que permet l’accés universal a tot el catàleg de música, on la tendència global de la tecnologia ha convertit el producte en servei a canvi d’una tarifa mensual, la comunicació requereix d’una actualització constant

HORARI

25-10-2018. 09:00h-11:00 hores

ESPAI

Sala d'actes del Museu Dr. Melcior Colet
c/ Buenos Aires 56-58.
Barcelona 08036.
Veure mapa
Fes clic per tancar el mapa

AFORAMENT

50 places
Fes clic per pre-inscriure't a l'activitatPassatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?