Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Agenda > Esmorzars Label Lab | El rol dels festivals en la indústria de la música
GESTIÓ EMPRESARIAL
26-09-2019 / SESSIÓ:

Esmorzars Label Lab | El rol dels festivals en la indústria de la música

Us convidem a participar en una nova sessió dels Esmorzars Label Lab, que organitzen l’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT) i el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), amb la col·laboració de Promusicae i de l’Acadèmia Catalana de la Música.

 

EL ROL DELS FESTIVALS EN LA INDÚSTRIA DE LA MÚSICA

 

La indústria de la música s’ha caracteritzat sempre per una transformació constant i frenètica, la consolidació de l’streaming com a model de consum per mitjà de plataformes digitals com Spotify, Deezer o YouTube, així com la caiguda constant en la venda de discs i vinils, ha provocat un canvi radical en el model de negoci. Els artistes s’han vist obligats a replantejar-se quina relació han de tenir amb el públic i a centrar les fonts principals de finançament en concerts en directe, gires i formats en viu.

 

Davant l’exigència del directe, el nombre de festivals s’ha multiplicat arreu del territori al llarg de l’any i s’han diversificat amb propostes per a qualsevol estil musical. L’expectativa de creixement d’aquest segment del sector és important i ha provocat que grans operadors globals s’interessin pels festivals en estratègies d’integració vertical.

 

Barcelona és una capital mundial en el món de la música i dels festivals i tot Catalunya és, actualment, testimoni de canvis rellevants. En aquesta ocasió, volem obrir un espai de reflexió per analitzar i entendre millor com està evolucionant el mercat de la música en directe i quin impacte pot tenir l’ordenació d’aquest mercat en els artistes del nostre país i en la seva evolució.

 

En aquesta sessió dels Esmorzars Label Lab mirarem d’aclarir quines són les possibilitats per als festivals, grans i petits, en la seva relació amb els artistes i els titulars de drets de la indústria musical.

 

PROGRAMA

 

9.00 – 9.15 h | Registre i inscripcions 

 

9.15 – 10.45 h El rol dels festivals en la indústria de la música

 

10.45 – 11.00 h Cafè i networking

 

PONENTS

 

 

 

 

 • Genís Roca

  Roca Salvatella

 •  

 • Fundador i president de RocaSalvatella, consultora amb oficines a Barcelona, Bogotá, Lima, Madrid i Medellín. President de Confluencia.cat, membre de la junta directiva del RACC, dels patronats d’Enciclopèdia Catalana, Museu Picasso, Escoles Garbí i Ship2B, i de consells assessors de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona, Asepeyo, GVC Gaesco, Unió Catalana d'Hospitals, Associació de Mestres Rosa Sensat, Fundació Factor Humà, UdG i UOC. Director del postgrau en Transformació Digital de les Organitzacions de la UPF. Seccions estables a Catalunya Ràdio, RAC1 i Via Empresa. Soci de JotDown i Crític, i membre del Consells de Nació Digital i la revista Barcelona Metrópolis.

 •  

 

 

 • Lluís Torrents

  ASACC | Sala Razzmatazz

 •  

 • Llicenciat en Bioquímica per la UB i Màster d'Enologia per la UPC, es dedica al sector de la música des de l'any 1985. Director gerent de la Sala Humedad Relativa durant 8 anys i gerent de la Sala Zeleste durant 2 anys, va ser també Co-director i Cap d'operacions del Grup Sinnamon durant 8 anys. Actualment exerceix com a Codirector i Gerent de la Sala Razzmatazz i de la promotora de concerts Miles Away. President de la Associació de Sales de Concerts de Catalunya des de l'any 2014 i membre de la Junta directiva de la Acadèmia Catalana de la Música des del 2016.

 •  

MODERADOR

 

 • Marc Isern

  Vibra Comunicació | Halley Records
 •  
 • Periodista musical i responsable de l’oficina de premsa i comunicació cultural Vibra Comunicació, on treballa la premsa d'artistes com Sopa de Cabra, Oques Grasses, Zoo o Txarango i de festivals com Mercè Música i BAM, Strenes, Acústica, Black Music Festival, Barna’n’roll, Clownia o Let’s Festival. També és soci fundador de Halley Records, el segell que desenvolupa la carrera d’artistes com Oques Grasses, Lildami, Suu, Tesa, Pupil·les o Roba Estesa.

 

Organitza    Col·laboren
          
 

 

SESSIÓ

Esmorzars Label Lab | El rol dels festivals en la indústria de la música


La propera sessió dels Esmorzars Label Lab pretén obrir un espai de reflexió per analitzar i entendre millor com està evolucionant el mercat de la música en directe i quin impacte pot tenir l’ordenació d’aquest mercat en els artistes del nostre país i en la seva evolució.

HORARI

26-09-2019. 09:00h-11:00 hores

ESPAI

Sala d'actes del Museu Dr. Melcior Colet
Carrer de Buenos Aires, 56.
Barcelona 08036.
Veure mapa
Fes clic per tancar el mapa

AFORAMENT

50 places
Fes clic per inscriure't a l'activitatPassatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?