Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Incentius i deduccions fiscals en les arts escèniques.

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Material sessió

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

Incentius i deduccions fiscals en les arts escèniques (Part1)

Incentius i deduccions fiscals en les arts escèniques (Part2)

GESTIÓ EMPRESARIAL

SESSIÓ

Incentius i deduccions fiscals en les arts escèniques.

22 jun 2017 12:00-14:00   Sala d'actes de l'Arts Santa Mònica

Fins al moment, el sector teatral no havia estat suficientment present en l’aplicació de les modificacions legislatives que sí que incentivaven fiscalment la inversió de tercers en l’àmbit audiovisual o cinematogràfic. Per aquest motiu, la reforma fiscal duta a terme va tenir com a objectiu donar suport a la producció i l’exhibició d’espectacles en viu d’arts escèniques musicals. Tanmateix, la nova Llei de l’impost sobre societats ha incorporat en el nostre ordenament jurídic un incentiu fiscal per a la producció teatral i musical que es caracteritza per una regulació i un àmbit nou d’aplicació i que cal conèixer si es treballa en aquest sector.

 

Aquesta deducció obeeix una filosofia similar a les relacionades amb el món cinematogràfic, que consisteixen a atraure inversió privada al món d’aquestes produccions. No obstant això, haurem de tenir presents les diferents circumstàncies i relacions jurídiques inherents al desenvolupament dels espectacles en viu d’arts escèniques i musicals i dur a terme una anàlisi exhaustiva de la situació concreta, com també de les estructures que s’han anat adoptant en la indústria cinematogràfica (per exemple, les agrupacions d’interès econòmic).

 

Interessats: companyies i productores teatrals, societats inversores en el sector de l’entreteniment i professionals que treballen en departaments de patrocini i mecenatge, distribució i comercialització d’espectacles.

 

 

Programa:

 

11.45 - 12.00 h Registre i inscripcions

 

12.00 - 13.45 h Incentius i deduccions fiscals en les arts escèniques, a càrrec de Jordi Tolos, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, màster d’Especialització en Assessoria i Gestió Tributaria a ESADE, membre de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (AEDAF) i Andreu Fernández, que després d’uns anys com a lletrat a l’Administració Pública en assumptes tributaris, es va incorporar  l’any 2007 al despatx Crowe Horwath per consolidar i gestionar l’equip de Procediments Tributaris. Ambdós ponents membres del despatx Auris Advocats de Barcelona.  

 

Antecedents.

  • Evolució. Llei 49/2002, de 23 de desembre, de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge.
  • Reforma de la Llei de l’impost sobre societats.
  • Com i quan s’apliquen els incentius fiscals a les produccions d’espectacles.
  • Dificultats d’implementació.

 

Modera: Cristina Calvet, advocada de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i membre del Comitè Científic i docent del màster en Propietat Intel·lectual i Industrial a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB).

 

13.45 - 14.00 h Torn de preguntes

 

 

Propera sessió informativa:

 

El capital privat a les arts escèniques. La inversió de capital privat per mitjà de les anomenades agrupacions d’interès econòmic (AIE),  a càrrec de Patricia Motilla Bonías, sòcia i responsable de l’àrea de Cultura, Esport i Entreteniment d’Andersen Tax & Legal.

 

DATA i ESPAI

17 d'octubre, de 12.00 a 14.00h. Sala d'actes del Museu Dr. Melcior Colet

 

 

 

En col·laboració amb

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?