Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Rodatges sostenibles: per on comencem?

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Go Green
Green Filming Sitges

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

Rodatges sostenibles: per on comencem? (3/3)

Rodatges sostenibles: per on comencem) (2/3)

Rodatges sostenibles: per on comencem? (1/3)

CREATIVITAT I INNOVACIÓ

SESSIÓ

Rodatges sostenibles: per on comencem?

10 oct 2018 12:00-14:00   Hotel Meliá, Sitges (Hall Hotel)

La Catalunya Film Commission i el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), organitzen una sessió sobre producció sostenible, en el marc del Sitges Film Hub del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

 

En els darrers anys, la sensibilitat mediambiental ha arribat al món dels rodatges. Diverses iniciatives a nivell europeu fomenten els rodatges sostenibles i faciliten als productors les eines per incorporar iniciatives verdes a les seves produccions.

 

A la xerrada presentarem la iniciativa Green Screen, un projecte finançat per Interreg Europe en què participen Film London, que és el lider del projecte (UK), la ciutat de Rzeszow (PL), Ille de France Film Comission (FR), Apulia Film Commission (IT), govern regional de Bucarest (RO), la ciutat de Ystad (SE), la ciutat de Málaga (ES) i el Govern Regional de Flandes (BE).

 

De la mà de Luz Molina, responsable del departament jurídic de Promálaga coneixerem les eines que s’estan desenvolupant des de Green Screen i de quina manera les poden utilitzar els nostres productors. Hem convidat també a l’Esmeralda Ruiz, la responsable de Màrqueting i sostenibilitat ambiental de Fresco Films, una productora que fa temps que aplica criteris de sostenibilitat en els seus rodatges i que ens pot explicar la seva experiència en green filming i algunes de les estratègies que es poden adoptar per fer els rodatges més respectuosos amb el medi ambient.  

 

Sessió adreçada a professionals del món audiovisual i altres sectors culturals.

 

PROGRAMA

 

12.00 - 12.30h Cafè networking

 

12.30 - 14.00h Presentacions i debat amb Luz Molina, responsable del departament jurídic de Promálaga i coordinadora del projecte europeu Green Screen i Esmeralda Ruiz, responsable de Màrqueting i sostenibilitat ambiental de Fresco Films.

 

Moderació a càrrec de Cristina Sáez, periodista especialitzada en ciència.

 

PONENTS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                              

Luz Molina, responsable del departament jurídic  de Promálaga i coordinadora del projecte europeu Green Screen.

 

Promálaga és una empresa de l’Ajuntament de Màlaga que treballa per la promoció empresarial, el foment de l’ocupació i la prosperitat de la ciutat de Màlaga. Es tracta del partner espanyol del projecte Green Screen, que coincideix amb la seva política d’emprenedoria i inversió tecnològica, creativa i cultural.

 

Actualment, la Luz Molina a part de lletrada assessora i responsable del departament jurídic de Promálaga, és la responsable del projecte europeu Green Screen, que té com a objectiu promoure el rodatge verd, millorar les polítiques verdes en el sector audiovisual, compartir bones pràctiques respecte als estàndards mediambientals necessaris per al sector i, principalment, aconseguir que les productores (cinema , televisió, documentals, etc.) adoptin mesures/pràctiques més sostenibles en els seus processos de pre, producció i distribució. 

 

 

 

          

Esmeralda Ruiz, responsable de màrqueting i sostenibilitat ambiental de Fresco Films

 

Fresco Films ofereix serveis de producció per a tot tipus de rodatges i produccions audiovisuals: llargmetratges, sèries de televisió, sessions fotogràfiques, etc. És una companyia consolidada de producció de serveis que treballa a Espanya i Portugal. Entre els seus clients destaca la famosa producció americana “Joc de Trons”, que ha confiat en la companyia pels seus rodatges a la península ibèrica.  

 

 

MODERADORA

 

              

 

 

 

 

 

 

 

  

    

Cristina Sáez, periodista de ciència freelance.

 

Coordina des de fa 5 anys la secció de ciència online de La Vanguardia, anomenada Big Vang. Escriu de manera habitual a La Vanguardia, el Magazine, Muy Interesante i també al blog del CCCBLab. La seva feina ha rebut dos dels guardons més prestigiosos de periodisme científic a Espanya, com són el Premi de periodisme de medicina Boehringer Ingelheim 2015 i el Premi de Periodisme de Salut Concha García Campoy 2016. En l'àmbit audiovisual, ha estat guionista del programa "Redes" de TVE, dirigit per Eduard Punset; va dirigir durant 12 temporades el programa de televisió «Tendències» de ciència, pensament i cultura digital, que s’emetia a través de la Xarxa de Televisions Locals i en línia a través de laxarxatendencies.com

 

 

 

Activitat organitzada conjuntament amb la 

 

Resultat d'imatges de catalunya film commission

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?