Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > 9a Jornada de l’Alternativa Professionals

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Gestió Fiscal Audiovisual
Produccions Cinematogràfiques

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

Veure per Creure

La Doble Cara de Janus

INTERNACIONALITZACIÓ

JORNADA

9a Jornada de l’Alternativa Professionals

15 nov 2018, 16 nov 2018 --:-----:--   CCCB

 

Un any més, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) a través de l'SDE, col·labora amb l'Alternativa Professionals, en l'organització de les jornades professionals dins el marc del 25è Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa.

 

Les jornades de l’Alternativa Professionals es plantegen com un espai per a la trobada i la formació, la professionalització i l’assessorament. També per a la reflexió i l’anàlisi de la situació del cinema independent. Durant dos dies, i per novè any consecutiu, analitzarem, entre el diagnòstic i les proposicions, els contextos, els reptes, les oportunitats i les malformacions que determinen i articulen l’ecosistema del cinema, a través d’un seguit de trobades i de debats que analitzen aspectes clau per al desenvolupament, la millora i la consolidació del sector cinematogràfic.

 

Dijous 15 de Novembre de 2018, de 17 a 19h  

Sala Raval, CCCB

 

LA DOBLE CARA DE JANUS

 

Sessió adreçada a distribuïdors, productors, realitzadors de cinema, acadèmics i responsables d’associacions i d’institucions de l’àmbit audiovisual i cultural.

 

INSCRIPCIONS TANCADES

 

Tancar una venda internacional, rebre una subvenció o una beca, o guanyar un premi en metàl·lic a vegades comporta sorpreses d’última hora —despeses imprevistes, no computables, no tipificades, etc.— que poden complicar-nos les gestions quan ja hem invertit els diners que teníem pressupostats. Per evitar ensurts, o minimitzar-los, convoquem quatre experts de l’àmbit de l’audiovisual (vendes, hisenda, gestoria i producció) que exposaran, a través de casos concrets, què hem de tenir en compte i quines mesures hem d’adoptar quan fem un pressupost, justifiquem una ajuda o premi, tributem o bé signem un contracte de venda internacional.

 

Taula Rodona amb Carlos Nistal, José Manuel LizandaLorenzo Benítez i Valerie del Pierre. (+informació  aquí)

 

 

 

Divendres 16 de Novembre de 2018, de 9.30 a 13.30h 

Teatre CCCB

 

VEURE PER CREURE

 

Sessió adreçada a programadors, distribuïdors, productors i realitzadors de cinema, acadèmics i responsables d’associacions i de festivals, així com a institucions de l’àmbit audiovisual i cultural.

 

Entrada amb acreditació o inscripció prèvia (fins al 14 de novembre). Posem a la vostra disposició 30 acreditacions amb descompte per als primers inscrits.

 

INSCRIU-TE AQUÍ

http://alternativa.cccb.org/2018/ca/profesionales/jornada-profesionales-form/

 

Fer cinema i veure cinema són part de la mateixa complexitat dins dels reptes de la indústria cinematogràfica.

Què volen, què coprodueixen i què compren finalment les televisions per emetre als seus canals? Quines són les conseqüències del fet que les finestres de distribució es posin a produir els seus propis continguts?Per què no és rendible distribuir el nostre cinema al nostre país? Què es ven, aquí? I a l’estranger? Per què no s’implanten les quotes de pantalla a l’Estat? Quin paper tindrien? Què implica privilegiar la noció d’estrena? Quins són, en definitiva, els contextos de possibilitat d’un sistema capaç de garantir la riquesa i la diversitat de les quals qualsevol cinematografia hauria de ser sinònim?


Parlar de sector audiovisual és parlar de com s’articula, de quines són les seves perversions i de quines mesures s’haurien de prendre per implementar-lo. Per això, acollim experts amb la visió de diversos ecosistemes locals i internacionals, en què ens inspirem per analitzar qüestions clau com les polítiques de coproducció, els incentius fiscals, la manera en què es metabolitzen els models de promoció i els sistemes de subvencions.

El cinema independent en la seva complexitat, amb el focus posat en el cinema fet aquí i que es pot veure arreu.

 

PROGRAMA

 

9.30h BENVINGUDA, modera Xavi G. Puerto

 

9.45h CANAL ARTE, PRESENT I FUTUR a càrrec de Meinolf Zurhorst

 

 

10.35 h- MODELS DE REESTRUCTURACIÓ CINEMATOGRÀFICA a càrrec de Jean-Pierre Gardelli, Oana Radu i Juliana Arias

 

12.00h- PAUSA PER AL CAFÈ

 

12.30h-DEBAT a càrrec d'Alba Sotorra, Manuel Monzón i Cosimo Santoro

 

13.30 h- VERMUT PER CONTINUAR XERRANT, AMB LA COL·LABORACIÓ DE BCN GIN

 

Més informació aquí
 

Amb la col·laboració de

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?