Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Esmorzars Label Lab | El rol dels festivals en la indústria de la música

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIÓ EMPRESARIAL

SESSIÓ

Esmorzars Label Lab | El rol dels festivals en la indústria de la música

26 set 2019 09:00-11:00   Sala d'actes del Museu Dr. Melcior Colet

Us convidem a participar en una nova sessió dels Esmorzars Label Lab, que organitzen l’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT) i el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), amb la col·laboració de Promusicae i de l’Acadèmia Catalana de la Música.

 

EL ROL DELS FESTIVALS EN LA INDÚSTRIA DE LA MÚSICA

 

La indústria de la música s’ha caracteritzat sempre per una transformació constant i frenètica, la consolidació de l’streaming com a model de consum per mitjà de plataformes digitals com Spotify, Deezer o YouTube, així com la caiguda constant en la venda de discs i vinils, ha provocat un canvi radical en el model de negoci. Els artistes s’han vist obligats a replantejar-se quina relació han de tenir amb el públic i a centrar les fonts principals de finançament en concerts en directe, gires i formats en viu.

 

Davant l’exigència del directe, el nombre de festivals s’ha multiplicat arreu del territori al llarg de l’any i s’han diversificat amb propostes per a qualsevol estil musical. L’expectativa de creixement d’aquest segment del sector és important i ha provocat que grans operadors globals s’interessin pels festivals en estratègies d’integració vertical.

 

Barcelona és una capital mundial en el món de la música i dels festivals i tot Catalunya és, actualment, testimoni de canvis rellevants. En aquesta ocasió, volem obrir un espai de reflexió per analitzar i entendre millor com està evolucionant el mercat de la música en directe i quin impacte pot tenir l’ordenació d’aquest mercat en els artistes del nostre país i en la seva evolució.

 

En aquesta sessió dels Esmorzars Label Lab mirarem d’aclarir quines són les possibilitats per als festivals, grans i petits, en la seva relació amb els artistes i els titulars de drets de la indústria musical.

 

PROGRAMA

 

9.00 – 9.15 h | Registre i inscripcions 

 

9.15 – 10.45 h El rol dels festivals en la indústria de la música

 

10.45 – 11.00 h Cafè i networking

 

PONENTS

 

 

 

 

  • Genís Roca

    Roca Salvatella

  •  

  • Fundador i president de RocaSalvatella, consultora amb oficines a Barcelona, Bogotá, Lima, Madrid i Medellín. President de Confluencia.cat, membre de la junta directiva del RACC, dels patronats d’Enciclopèdia Catalana, Museu Picasso, Escoles Garbí i Ship2B, i de consells assessors de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona, Asepeyo, GVC Gaesco, Unió Catalana d'Hospitals, Associació de Mestres Rosa Sensat, Fundació Factor Humà, UdG i UOC. Director del postgrau en Transformació Digital de les Organitzacions de la UPF. Seccions estables a Catalunya Ràdio, RAC1 i Via Empresa. Soci de JotDown i Crític, i membre del Consells de Nació Digital i la revista Barcelona Metrópolis.

  •  

 

 

  • Lluís Torrents

    ASACC | Sala Razzmatazz

  •  

  • Llicenciat en Bioquímica per la UB i Màster d'Enologia per la UPC, es dedica al sector de la música des de l'any 1985. Director gerent de la Sala Humedad Relativa durant 8 anys i gerent de la Sala Zeleste durant 2 anys, va ser també Co-director i Cap d'operacions del Grup Sinnamon durant 8 anys. Actualment exerceix com a Codirector i Gerent de la Sala Razzmatazz i de la promotora de concerts Miles Away. President de la Associació de Sales de Concerts de Catalunya des de l'any 2014 i membre de la Junta directiva de la Acadèmia Catalana de la Música des del 2016.

  •  

MODERADOR

 

  • Marc Isern

    Vibra Comunicació | Halley Records
  •  
  • Periodista musical i responsable de l’oficina de premsa i comunicació cultural Vibra Comunicació, on treballa la premsa d'artistes com Sopa de Cabra, Oques Grasses, Zoo o Txarango i de festivals com Mercè Música i BAM, Strenes, Acústica, Black Music Festival, Barna’n’roll, Clownia o Let’s Festival. També és soci fundador de Halley Records, el segell que desenvolupa la carrera d’artistes com Oques Grasses, Lildami, Suu, Tesa, Pupil·les o Roba Estesa.

 

Organitza    Col·laboren
          
 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?