Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Jornada Professional REC | Possibilitats de desenvolupament i mercat per a nous projectes cinematogràfics

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIÓ EMPRESARIAL

COL·LABORACIONS EXTERNES

Jornada Professional REC | Possibilitats de desenvolupament i mercat per a nous projectes cinematogràfics

1 gen 1970, 2 des 2021 09:30-13:30   Espai Turisme (Tarragona)

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) col·labora amb la jornada professional del REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona, que enguany incideix en algunes qüestions clau i que esdevenen resultat de l’experiència del REC en el suport del nou talent i en l’acompanyament de projectes durant gairebé una dècada.

 

En el transcurs d’aquesta trajectòria el REC ha col·laborat amb el llançament de produccions que han tingut un pes important en la cartografia cinematogràfica contemporània. Títols com Destello bravío (2020),Ojos negros (2018), Trinta lunes (2017), Ana de día (2016) o Con el viento (2015) han trobat al laboratori del REC una oportunitat per continuar fent créixer els seus projectes, i han arribat a gaudir d’espais de projecció i a rebre reconeixements en altres mercats i festivals internacionals.

 

Tradicionalment, els i les cineastes novells que intenten accedir amb les seves primeres o segones pel·lícules a la indústria cinematogràfica es troben amb moltes dificultats. Tanmateix, mai abans en la història del cinema, els i les cineastes independents havien tingut una xarxa de participació, gestació i empenta en totes les fases de producció.

 

Durant la darrera dècada, ajudes, programes i laboratoris de guió, de direcció, diferents works in progress nacionals i internacionals, han acompanyat un nombre important de projectes cinematogràfics en un camí en el qual cineastes i productors i productores novells ja no estan sols. Aquesta és una tasca de filtratge, però també un camí de cures i de ritu de pas, en què participen diferents agents i que serveix d’embranzida a l’hora de dur a terme una pel·lícula determinada, en especial les òperes primes. D’aquesta manera, les pel·lícules resultants d’aquest engranatge amaguen dues històries paral·leles: la que narra el film en si, però també tot el procés de suport a la producció que hi ha darrere.

 

Amb tot, les possibilitats d’absorció del mercat, de distribució i d’atracció del públic de totes aquestes noves propostes segueix sent un camp ampli de reflexió dins la mateixa indústria.

 

Aquesta jornada s’organitza en el marc del laboratori professional del Festival REC, que també inclou altres activitats com el PRIMER TEST, l’espai de desenvolupament i d’assaig per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció (a porta tancada), i els one-to-one, organitzats pel REC amb la col·laboració de Catalan Films.

 

 

 Inscriu-t'hi

(termini: 29 de novembre)


P R O G R A M A

 

9.30h   |  Rebuda dels assistents i lliurament de la documentació

 

9.45h   | Benvinguda a la Jornada Professional a càrrec de Xavi G. Puerto, director del Festival REC

 

10.00h |  Universos propis i paral·lels del nou talent contemporani espanyol

 

Chema G. Ibarra, cineasta (Espíritu sagrado, 2021)

 

Modera: Elodie Mellado, programadora del Festival REC i editora de continguts Filmin Espanya

 

10.45h | Pausa

 

11.15h | D’application en application fins a la pantalla final

 

Susana Santos, programadora, consultora i distribuïdora (Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, Festival Cinéma du Réel, Doha Film Institute, Creative Europe Media, etc.)

 

  Carla Sospedra, productora, membre fundadora de Dones Visuals i una de les coordinadores d'AccióCurts

 

  Modera: Xavi G. Puerto, director del Festival REC

 

 

12.00h | Atreure el públic. Missió impossible?

 

Isona Admetlla ,sociòloga, consultora i dissenyadora d’audiències (Berlinale - World Cinema Fund, MAFF, etc.)

 

Alba Paz, codirectora i programadora (Cinespaña).

 

Modera: Elodie Mellado, programadora del Festival REC i editora de continguts Filmin Espanya

 

13.15h | Anna Fonoll, coordinadora del REC Lab


 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?