Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Jornades de transferència de crèdit fiscal en el sector cultural | Deduccions i transferència de crèdit fiscal en produccions audiovisuals

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIÓ EMPRESARIAL

COL·LABORACIONS EXTERNES

Jornades de transferència de crèdit fiscal en el sector cultural | Deduccions i transferència de crèdit fiscal en produccions audiovisuals

30 abr 2024 10:00-13:00   Cambra de Comerç de Barcelona

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), col·labora amb la Cambra de Comerç de Barcelona per donar a conèixer  eines d’optimització fiscal, arran de la darrera modificació de la Llei Orgànica de l'Impost de Societats 11/2020, que poden ser d’interès per a les productores audiovisuals, les empreses de música en viu i les promotores d’arts escèniques.

 

Amb l'entrada en vigor en data 30 de desembre de 2020 de la Llei Orgànica de l'Impost de Societats 11/2020, a la qual s'introduïa una modificació en l'apartat 7 de l'art. 39 de la llei amb la finalitat de facilitar que tot tipus d'empreses, fins i tot les completament alienes al món de l'espectacle, puguin finançar a empreses promotores d'esdeveniments d'arts escèniques, música en viu i produccions audiovisuals, s'ha obert una possibilitat per a les empreses culturals de trobar un nou finançament per als seus projectes. Aquest canvi legislatiu permet que les empreses promotores d'arts escèniques, música en viu i produccions audiovisuals puguin rebre nou finançament, transferint a tercers les deduccions fiscals a les quals tenen dret per les seves produccions, en aquest cas a empreses inversores.

 

En el cas de les empreses inversores que tenen bases imposables positives en el seu Impost de Societats, aquest marc legal els permet optimitzar la seva fiscalitat, reduint el seu pagament d'impostos, obtenint una rendibilitat del 20% i, a més, ajuden a finançar el sector de la cultura, un sector clau per al desenvolupament del país i de la seva ciutadania.

 

Des del Servei Finançament Cambra, i amb el suport de diferents bufets especialitzats, organitzen sis jornades informatives, tres en aquest semestre (30 d'abril, 3 de maig i 29 de maig) i tres més al segon semestre d’enguany, per explicar, tant a les empreses promotores d’arts escèniques, música en viu i audiovisuals, com també a les possibles empreses inversores, com funcionen aquestes operacions: quins són els imports màxims a invertir en cada projecte, quines implicacions legals i fiscals tenen, i com s’instrumenten. A més, el Servei Finançament Cambra, farà de nexe entre els projectes culturals i les empreses que busquen optimitzar la seva fiscalitat, supervisant i fent seguiment per garantir que es realitzi en les millors condicions possibles per ambdues parts.

 

Sessions

 

Deduccions i transferència de crèdit fiscal en produccions cinematogràfiques i sèries audiovisuals, 30 d’abril. Inscripcions AQUÍ.

 

Deduccions i transferència de crèdit fiscal en espectacles musicals, 3 de maig.

Deduccions i transferència de crèdit fiscal en espectacles en viu d'arts escèniques, 29 de maig.

 

 

Programa

 

Deduccions i transferència de crèdit fiscal en produccions cinematogràfiques i sèries audiovisuals: una potent eina d'optimització fiscal per a l'inversor i de finançament addicional per a les productores.

 

Objectius

 

 • Explicar el funcionament de l'eina de TCF i presentar casos reals.
 • Incrementar el nombre d'aquestes operacions en els pròxims exercicis.
 • Despertar l'interès d'empreses amb bases imposables positives, i engrescar als assessors i prescriptors fiscals.
 • Explicar el paper de Cambra en la tutoria de les operacions.

 

Destinataris

 

S'adreça a productores d'audiovisuals de cinema, documentals i sèries televisives, tant de produccions internacionals com internacionals, i a inversors interessats en la deducció fiscal que generen aquestes produccions segons la llei de l'Impost sobre Societats.

 

10.00-10.30 h

 

 

 

 

 

Benvinguda i presentació de la jornada, a càrrec de:
 • Xavier Garcia Barberà, responsable del Servei de Finançament de la Cambra de Comerç de Barcelona
 • Montse Grau, responsable de Finançament de l'Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial a l'ICEC
 • Ferran Cera, president de PROA

10.30-10.40 h

 

L'eina de transmissió de crècdit fiscal en l'àmbit del sector audiovisual. Recordatori de l'eina, a càrrec d'Alberto Sampablo, professor de dret a l'ESMUC i expert de la Cambra en aquest àmbit.

10.40-12.00 h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taula rodona

 • Jordi Mendieta, soci de Film Financing Market
 • Ignasi Estapé Olivella, director financer de Arcadia Motion Pictures
 • José Manuel Lizanda, inspector d'Hisenda de l'Estat i autor de nombrosos llibres en l'àmbit de la pràctica fiscal i comptable, entre d'altres la guia comptable i fiscal de la indústria del cine i audiovisual.
 • Diego Rodríguez, CEO de La Charito Films.
 • Carlos Nistal, assessor fiscal i especialista en TCF i AIE's

 

Moderador: Jordi Mendieta, soci de Film Financing Market 

12.00-13.00 h Cafè networking i fi de la jornada

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?