Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Gestió empresarial > L’accessibilitat en la comunicació en els museus i els centres i espais d’arts visuals
GESTIÓ EMPRESARIAL
SESSIÓ:

L’accessibilitat en la comunicació en els museus i els centres i espais d’arts visuals

6 oct 09:30-14:30   Arts Santa Mònica

La Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), de la mà del Servei de Desenvolupament Empresarial, en col·laboració amb la Direcció General del Patrimoni Cultural,organitzen el mòdul formatiu L'accessibilitat en els equipaments culturals”, en el marc de les actuacions dels plans d’accessibilitat dels equipaments escènics i musicals, espais i centres d’arts visuals, museus i cinemes. El mòdul consta de cinc formacions adreçades a programadors i tècnics d’aquests espais, i s’hi tractarà dels diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica.

 

Objectius

La comunicació accessible és determinant a l‘hora d‘ajustar la nostra oferta a les necessitats reals del públic, i és un factor estratègic per al desenvolupament de nous públics.

 

Finalitats

 

  • Conèixer les diferents estratègies comunicatives per donar a conèixer l’accessibilitat.
  • Aplicar els principis del disseny universal als diferents productes de comunicació.
  • Entendre els diferents àmbits de l’accessibilitat en relació amb la comunicació i difusió de la programació dels equipaments, així com d’unes pautes que els ajudin a adreçar-se a persones amb discapacitat i comunicar-s’hi.
  • Compartir les experiències i els coneixements entre els assistents i els experts.

 

Sessió adreçada a les persones programadores, responsables i tècniques d’aquests espais, i s’hi tractaran els diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica.

 

**Les persones que necessitin un sistema alternatiu al de la comunicació auditiva, el poden sol·licitar amb set dies d’antelació enviant un correu electrònic a l’adreça: equipamentsculturals@gencat.cat.

 

9.30 - 09.45 h

 

Registre i inscripcions

 

9.45 - 10.00 h

 

 

Presentació de la jornada a càrrec de Toni Cabré, sub-director general de Promoció Cultural, i Magda Gassó Hoja, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles.

 

10.00 - 11.00 h.

 

 

Comunicar l’Accessibilitat, una assignatura pendent?a càrrec de Mònica Surís, experta en Accessibilitat i directora de la consultora AccessLab. 

 

11.00 - 12.00 h

 

 

 

 

 

 

Lectura fàcil, un recurs per a l’accessibilitat i la inclusió social, a càrrec d’Elisabet Serra, codirectora de l’Associació Lectura Fàcil.


Molts continguts culturals són difícils d’entendre a causa d’un excés de tecnicismes, una sintaxi complexa i una presentació poc clara. L’Associació Lectura Fàcil ofereix continguts accessibles per a tothom i, en especial, per a les persones amb dificultats lectores.

 

12.00 - 12.30 h

 

Pausa

 

12.30 - 14.00 h

 

 

 

Estratègies de disseny i gestió de la diversitat en centres d’art i museus, a càrrec de Francesc Aragall, president de la Design for All Foundation, i Alex Dobaño, director i soci fundador d’Avanti-Avanti Studio.

 

14.00 - 14.30 h                      ---------------------

Torn obert de paraules

 

 

 

SESSIÓ

L’accessibilitat en la comunicació en els museus i els centres i espais d’arts visuals


La comunicació accessible és determinant a l‘hora d‘ajustar la nostra oferta a les necessitats reals del públic, i és un factor estratègic per al desenvolupament de nous públics. Sessió que té per finalitat donar a conèixer les diferents estratègies comunicatives per comunicar l’accessibilitat.

HORARI

06-10-2020. 09:30h-14:30 hores

ESPAI

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7.
Barcelona 08002.
Veure mapa
Fes clic per tancar el mapa

AFORAMENT

80 places

Procés d'inscripció pendent d'obertura.Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?