Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > La intel·ligència artificial aplicada a textos, imatges i vídeos

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Xerrada Estampa - Enllaços

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
CREATIVITAT I INNOVACIÓ

JORNADA

La intel·ligència artificial aplicada a textos, imatges i vídeos

29 mai 2023 10:00-14:00   EN LÍNIA

La Direcció General d'Innovació i Cultura Digital i l'SDE organitzen una jornada introductòria a la realitat de la intel·ligència artificial (IA) i a les possibilitats que aquesta tecnologia ofereix en l'aplicació pràctica dels processos creatius.

 

El vertiginós desenvolupament de la intel·ligència artificial (IA) —amb la proliferació d’eines com ara ChatGPT per a text; Murf per a veu; AIVA per a música; D-ID per a vídeo, i Midjourney, Jasper i DALL-E per a imatge— comporta un ritme de desenvolupament actualment exponencial. Aquesta potencialitat ha impactat directament en la creativitat amb la creació i socialització d’eines de creació de textos, imatges, vídeos i ara, fins i tot, 3D. Com en totes les revolucions, i l’arribada de les IA que creen n’és una i sembla que ha vingut per quedar-se, costarà adaptar-se i vèncer els recels propis d’un nou paradigma. Com poden els i les artistes aprofitar aquesta oportunitat i treure profit d’una nova eina al seu servei? En aquesta proposta formativa farem un breu abordatge teòric del fenomen i mirarem d’explicar de manera pràctica l’ús de diferents eines que poden ajudar-nos en els processos creatius de textos i imatges. 

 

PROGRAMA

 

10.00 - 10.05 h. Benvinguda a càrrec d' Edgar Garcia, director de l'Institut Català de les Empreses Culturals.

 

10.05 - 10.10 h. Presentació a càrrec de Marisol López, directora general d'Innovació i Cultura Digital.

 

10.10 - 11.00 h. Creativitat en temps d’intel·ligència artificial i d’estupidesa natural, a càrrec de Josep Maria Ganyet.

 

“La IA que em va prendre la feina”, “La rebel·lió de les màquines” o “La IA que es creia Dalí”. Podrien ser títols de contes apocalíptics d’episodis de Black Mirror o tuits d’Elon Musk però el cas és que són titulars de premsa.


Amb l’auge dels mòbils, les xarxes socials i el capitalisme de vigilància la IA té allò que li faltava per poder aprendre del món digital que entre tots hem bastit. El resultat és que algoritmes d’aprenentatge extreuen informació de grans conjunts de dades i es programen sols. També els programadors ens quedarem sense feina.


Què hi ha de cert en tot això? Què hem de témer més, la intel·ligència artificial o l’estupidesa natural? Quina ens pot ajudar a ser més creatius? Com ens repartim la feina amb les màquines? No cal que patim per que un dia les màquines intel·ligents arribin a dominar el món: ja ho fan i no els ha calgut ser-ne gaire.


Si la IA era la resposta, quina era la pregunta?

 

11.00 - 14.00 h. Eines i demostració d’ús de la intel·ligència artificial (IA) per a la creació de textos i eines i demostració d’ús per a la creació d’imatges i vídeo, a càrrec de Pau Artigas Vidal del Taller Estampa.

 

En aquesta sessió, primer veurem una breu introducció a la intel·ligència artificial, repassant la seva història i introduint conceptes importants per entendre’n el funcionament. Posteriorment, el gruix de la sessió serà l’aplicació pràctica a diferents formats com són la generació de textos, imatges, so i vídeo, amb diversos exemples. Finalment, es presentaran algunes reflexions sobre les tendències i el futur de la IA en el sector creatiu i cultural.

Eines: Rytr, Stable Diffusion, Runway.

 

 

 

PONENTS

Josep Maria Ganyet

Enginyer informàtic per la UAB especialitzat en Imatge Digital i Intel·ligència Artificial. Ha treballat en l'àmbit de la interacció humana amb ordinadors en empreses com IBM, Deutsche Bank i Gotomedia. Actualment dirigeix l'empresa de comunicació digital Mortensen.cat.
Professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra i de Creació Digital de la Universitat de Lleida. Col·labora amb RAC1 i TV3 i escriu a La Vanguardia, Via Empresa i Cavall Fort i Sàpiens sobre tecnologia, economia i estil de vida digital.

 

 

Pau Artigas Vidal

Programador i docent. Membre d’Estampa, un col·lectiu de programadors, dissenyadors, realitzadors i investigadors que treballen en els àmbits de l’audiovisual experimental i els entorns digitals. Des de 2017 una de les línies principals de treball ha estat la investigació dels usos i ideologies de la IA, amb una aproximació artística i creativa.

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?