Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Llibreries i ecoedició | El paper de les llibreries en la sostenibilitat ambiental

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

SESSIÓ

Llibreries i ecoedició | El paper de les llibreries en la sostenibilitat ambiental

30 mai 2022 10:00-12:30   EN LÍNIA

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) organitza una jornada sobre ecoedició adreçada a llibreries.


L’ecoedició és una manera innovadora de gestionar les publicacions amb criteris de sostenibilitat ambiental. L’ecoedició suposa calcular, minimitzar i comunicar l’impacte ambiental de les publicacions i implica un consens de tot l’ecosistema del llibre i les seves diverses cadenes de valor.

 

Quin paper hi juguen les llibreries? En parlarem en aquesta sessió, on primer contextualitzarem la situació d’emergència climàtica, i després conversarem amb tres llibreteres que reflexionaran i explicaran quina és la seva visió i com creuen que, com a llibreries, poden fer les seves aportacions a la sostenibilitat en l’ecosistema del llibre.

 

PROGRAMA


10.00 h Benvinguda i presentació de la jornada a càrrec d'Edgar Garcia, director de l’Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial de l’ICEC.

 

10.10 h Conferència inaugural: "Per un bon clima. Reflexions i propostes per a la transició ecosocial" a càrrec d'Arnau Montserrat, activista social i agroecològic.

 

Presenta: Jordi Panyella, Pol·len edicions

 

11.00 h El paper de les llibreries en la sostenibilitat

A dia d’avui, a Catalunya, per a minimitzar l’impacte ambiental dels llibres, hi ha tres criteris fonamentals: producció local, paper certificat FSC, i càlcul i comunicació de la petjada de carboni. L’ecoedició és un consens en tot l’ecosistema del llibre. Tot i que la gran responsabilitat rau en la indústria gràfica i les editorials, tots els agents i parts poden fer les seves aportacions i empènyer cap a la reducció dels impactes. Què poden aportar les llibreries?

 

Amb la participació de: 

 

Mertxe París, El genet blau
Marc Longaron, La Capell
Iolanda Batallé, Ona llibres

 

Modera: Jordi Panyella, Pol·len edicions i Institut de l’Ecoedició de Catalunya

 

12.30 h Tancament de la sessió

 

PARTICIPANTS

 

Mertxe París

(Alcarràs, 1976). Editora, llibretera i narradora oral. L'any 2014, després d'una estada a Barefoot Books (Oxford) funda Mosaics Llibres, una editorial especialitzada en literatura infantil i juvenil que aposta per l'edició sostenible i de qualitat. Des de fa quatre anys també és propietària de la Llibreria El Genet Blau (Lleida), la qual ara també ha obert portes a Gràcia. Creu en el poder de la literatura com a eina de transformació social. 

Marc Longaron

Director de la Cooperativa d'Arquitectes Jordi Capell, des d'on gestionen la llibreria La Capell

Iolanda Batallé Prats

Escriptora, editora i directora. Va estudiar filologia anglesa a les universitats de Barcelona i Southampton, i un MBA a ESADE i a la Berkeley Haas. Ha treballat en diferents projectes artístics, culturals i editorials entre els que destaca el d'editora i cap de premsa a Galaxia Gutenberg i Random House, Enciclopèdia Catalana, i la direcció de l'Institut Ramon Llull (2018-2021). Des de fa vint anys col·labora amb diferents programes de ràdio i és professora d’edició, creació de marca, escriptura i lideratge als màsters d’Edició i de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de València. És autora del recull de contes El límit exacte dels nostres cossos i de dues novel·les, La memòria de les formigues i Faré tot el que tu vulguis, que va guanyar el Premi Prudenci Bertrana 2013. Al llibre Atreveix-te a fer les coses a la teva manera comparteix la seva experiència liderant equips.

 

@iolandabatalle @ibatalle 

 

 

MODERACIÓ

 

Jordi Panyella

Soci de la cooperativa editorial Pol·len edicions, una editorial de pensament crític que treballa sota estrictes criteris d’ecoedició. Des de Pol·len edicions impulsen l’Institut de l’Ecoedició de Catalunya.

 

Twitter @jordipanye @pol_lenedicions @ecoedicio_cat

Instagram @jordipanye @pollen_edicions @ecoedicio

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?