Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Mòdul d'accessibilitat als projectes culturals. Com organitzar funcions, activitats de foment i creació de continguts escènics, musicals i audiovisuals accessibles

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

"Mare de Sucre"
Funcions relaxades
Gran Teatre del Liceu
IMPD. Espectacles familiars
IMPD. Visites tàctils
Institut Municipal Persones amb Discapacitat
Orquestra Simfònica del Vallès
Presentació Mònica Surís
Presentació vídeo cultura accessible

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
MÀRQUETING I COMUNICACIÓ

SESSIÓ

Mòdul d'accessibilitat als projectes culturals. Com organitzar funcions, activitats de foment i creació de continguts escènics, musicals i audiovisuals accessibles

1 jun 2023 09:30-14:00   Sala d'actes Santa Mònica

El Servei de Desenvolupament Empresarial, la Subdirecció General de Promoció Cultural i l’Àrea de Públics, d’acord amb la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat, i en previsió de l’aprovació del Codi d’accessibilitat, organitzen el mòdul formatiu “L’accessibilitat dels projectes culturals”, en el marc de les actuacions dels plans d’accessibilitat dels sectors escènics, musicals, de cinemes, galeries d’art, llibre i editorials i cultura digital. El mòdul consta de dues sessions adreçades als professionals dels àmbits esmentats, i s’hi tractaran els diferents temes relacionats amb l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica. 

 

1. El web accessible i el disseny universal (27 d’abril)

2. Com organitzar funcions, activitats de foment i creació de continguts escènics, musicals i audiovisuals accessibles (1 de juny)

 

 

2. Com organitzar funcions, activitats de foment i creació de continguts escènics, musicals i audiovisuals accessibles 

 

INTRODUCCIÓ

Aquesta formació pretén assessorar els sectors escènics, musicals i cinemes i dotar-los de propostes, pautes, exemples i bones pràctiques per tal de dur a terme funcions i activitats que fomentin l’accessibilitat,i de creació de continguts escènics, musicals i audiovisuals accessibles

 

OBJECTIUS

  • Promoure unes pautes per tal d’implementar funcions o activitats accessibles amb especial atenció pel que fa a la senyalística, els serveis de l’equipament i la formació dels professionals.
  • Mostrar exemples de continguts escènics, musicals i audiovisuals accessibles.
  • Donar a conèixer exemples, bones pràctiques i activitats que fomentin la inclusió, així com consells pràctics per organitzar activitats accessibles per a tots els públics.
  • Oferir eines per incentivar l’accessibilitat.
  • Conèixer materials de suport per treballar abans, durant i després de l’activitat.
  • Incentivar els serveis d’accessibilitat per a les persones amb discapacitat.

 

Sessió adreçada als professionals tècnics dels sectors escènics, musicals i cinemes, per tal de dotar-los d’eines per adaptar-se a la normativa d’accessibilitat, que actualitzarà pròximament el nou Codi d’accessibilitat de Catalunya, en funcions i activitats accessibles, i creació de continguts accessibles.

 

 

PROGRAMA

 

9.30 h  Presentació de la jornada a càrrec de Joan Anton Martínez, cap de l’Àrea de Difusió i Cooperació Artística de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques; Àlex Pi, director de l’Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial de l’ICEC, i Sílvia Duran, cap de l’Àrea de Públics.

 

9.35 - 10.30 h Com s’organitza una funció accessible i quines activitats fomenten l’accessibilitat?

 

A.“Abans, durant i després, com comunico?”, a càrrec de Mònica Surís, experta en accessibilitat comunicativa i fundadora d'Accesslab.

 

10.30 - 11.00 h Pausa

 

11.00 - 13.30 h

 

B. Accessibilitat als continguts dels espectacles o les funcions des de la creació artística i la inclusió dels col·lectius amb diversitat funcional.

 

Mare de sucre, espectacle inclusiu i accessible des de la creació a càrrec d’Anna del Barrio i Marta Iglesias.

 

C.Activitats que fomenten l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat: bones pràctiques.

 

1. Visites tàctils anticipades del projecte Espectacles Familiars Accessibles a la ciutat de Barcelona promogudes des de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), a càrrec de Maria Castells i Anna Gris. 

 

2. Funcions relaxades: l’exemple del Teatre Lliure, a càrrec d’Albert Minguillon, director de Gestió de Públics del Teatre Lliure, i de Marta Romero, d’Aprenem Autisme Associació.

 

3. Jove Orquestra Graeme Clark i Un matí amb l'Orquestra: David Santamaria, de l’Àrea Tècnica i Projectes de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

 

4. Accessibilitat audiovisual als festivals de cinema i mostres, a càrrec de Marta de Muga, codirectora Festival Inclús, i exemple de pràctica regular: sessions relaxades al Cinema Girona, a càrrec de Toni Espinosa..  

 

5. Visites organitzades i altres activitats: Irene Calvís, responsable del projecte social del Gran Teatre del Liceu.

 

Moderació a càrrec de Sònia Gainza, directora d’Apropa Cultura.

 

13.30 h – 14.00 h Torn obert de paraules

 

MATERIALS D’INTERÈS

Guia per a l’elaboració de plans d’accessibilitat en equipaments escènics i musicals

 

L’accessibilitat a les arts escèniques i la música: glossari, recursos i referències d’interès

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?