Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Hist˛ric agenda > M˛dul Fiscalitat en el sector cultural | Taller 2: com puc gestionar les meves obligacions fiscals? Fiscalitat per a artistes i creadors

Hist˛ric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Presentaciˇ Josep Guiu_Taller aut˛noms i creadors_2

V═DEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIË EMPRESARIAL

TALLER

M˛dul Fiscalitat en el sector cultural | Taller 2: com puc gestionar les meves obligacions fiscals? Fiscalitat per a artistes i creadors

15 mai 2024 10:00-12:30   Arts Santa M˛nica. Sala d'Actes

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), reprèn la línia de continguts jurídica i fiscal per tractar temes d’aquest àmbit relacionats amb el sector cultural. Al llarg de 2024, es programaran sis sessions pràctiques, els objectius de les quals són d’una banda, actualitzar els temes jurídics i fiscals més rellevants per al sector cultural; i, de l’altra, donar eines i recursos útils per a l’activitat diària dels i les professionals del sector cultural que desenvolupen habitualment tasques de gestió jurídica i fiscal dins de les seves organitzacions.

 

Durant el mes de maig, es farà el mòdul Fiscalitat en el sector cultural per treballar les obligacions fiscals a què estan sotmeses tant les empreses del sector de la creació, com el col·lectiu d’artistes i creadors, és a dir, persones físiques que tributen com a autònoms i autònomes. Es realitzaran tres tallers, en què es resoldran dubtes sobre aspectes relacionats amb les principals obligacions tributàries i s’explicaran els conceptes i els criteris que es fan servir per calcular els ingressos i les despeses. A més, s’exemplificaran els temes tractats amb situacions pròpies del sector cultural i artístic.

 

Josep Guiu, advocat del Despatx Brun Guiu, impartirà el mòdul i comptarà amb la coordinadora i moderadora del mòdul Patricia Riera Barsallo

 

Cadascun dels tallers està adreçat adestinataris concrets, segons el tipus de contribuent que sigui, diferenciant així entre autònoms i empreses. Alhora, en el cas dels autònoms, s’estableixen dos àmbits de coneixement sobre fiscalitat: un taller de nivell bàsic i un altre taller de nivell avançat. En el cas de les empreses o persones jurídiques, es farà un tercer taller de coneixement general sobre fiscalitat.  

 

L’aforament màxim dels tallers presencials és de vint persones. Es fomentarà la participació i es treballarà la resolució de dubtes sobre els temes tractats.  

 

TALLERS

 

1. Quines són les meves obligacions fiscals? Fiscalitat per a artistes i creadors. Nivell bàsic. Adreçat a persones físiques que actuen com a autònoms i autònomes (8/05/2024)

 

2. Com puc gestionar les meves obligacions fiscals? Fiscalitat per a artistes i creadors. Nivell avançat. Adreçat a autònoms i autònomes amb experiència i als novells i novelles que hagin fet prèviament el nivell bàsic (15/05/2024)

 

3. Com tenir al dia les obligacions fiscals de l'empresa? Fiscalitat per a les empreses culturals. Adreçat a persones jurídiques o empreses culturals (22/05/2024)

 

 

 

PROGRAMA 

 

 

2. Com puc gestionar les meves obligacions fiscals? Fiscalitat per a artistes i creadors. Nivell avançat.

Adreçat a autònoms i autònomes amb experiència i als novells i novelles que hagin fet prèviament el nivell bàsic.

 

En aquest taller s’explicaran els aspectes rellevants per calcular la determinació dels rendiments nets de la seva activitat econòmica. Es tracta d’un taller adreçat a professionals del sector que necessiten resoldre dubtes sobre els tràmits fiscals i tributaris que duen a terme.

 

 

Continguts del taller

 

  • Ingressos computables
  • Despeses deduïbles
  • Inversions en immobilitzat: tractament
  • Provisions de fons, suplerts i despeses per compte d’altri            
  • Determinació del rendiment net (pèrdua o benefici)
  • La importància del pressupost

 

10.00 - 10.05 h Benvinguda institucional
10.05 - 10.10 h Contextualització i presenta la sessió, a càrrec de Patricia Riera Barsallo
10.10 - 12.30 h Desenvolupament i dinàmica del taller, a càrrec de Josep Guiu

 

PONENTS

 

Josep Guiu

Advocat i soci del Despatx Brun Guiu Advocats.

És llicenciat en Dret i professor a l’Escola de Pràctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona  (ICAB) i professor associat a la Universitat de Barcelona. És ponent habitual de cursos i formacions sobre temes fiscals i de dret civil.

Té una àmplia experiència en assessorament fiscal a professionals del món de la cultura. Com a soci del despatx Brun Guiu Advocats, va assessorar el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts  (CoNCA) en l’elaboració de l’informe 36 propostes per a la millora de la condició professional en el món de la cultura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Riera Barsallo 

Advocada col·legiada de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, especialitzada en drets d’autor, Patricia Riera és llicenciada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona. Els darrers quinze anys ha desenvolupat la seva activitat professional en l’àmbit de la gestió col·lectiva dels drets d’autor: fins al 2019, com a delegada del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO) a Catalunya i, des del 2020, com a assessora del Departament de Relacions Internacionals d’Artistes, Intèrprets, Societat de Gestió  (AISGE).

 

És professora col·laboradora de la UOC, on imparteix l’assignatura de Propietat Intel·lectual del grau en Dret, i professora i ponent en diferents màsters del món de l’edició i específics en propietat intel·lectual.

És membre de la Junta Directiva de l’Associació Literària i Artística per a la Defensa del Dret d’Autor  (Aladda), que agrupa advocats especialitzats en drets d’autor, i membre de l’Associació Espanyola de Dret de l’Entreteniment  (DENAE).

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
CrŔdits: Programaciˇ web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?