Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Mòdul Fiscalitat en el sector cultural | Taller 3: com tenir al dia les obligacions fiscals de l’empresa? Fiscalitat per a les empreses culturals.

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Impost de societats

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIÓ EMPRESARIAL

TALLER

Mòdul Fiscalitat en el sector cultural | Taller 3: com tenir al dia les obligacions fiscals de l’empresa? Fiscalitat per a les empreses culturals.

22 mai 2024 10:00-12:30   Arts Santa Mònica. Sala d'Actes

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), reprèn la línia de continguts jurídica i fiscal per tractar temes d’aquest àmbit relacionats amb el sector cultural. Al llarg de 2024, es programaran sis sessions pràctiques, els objectius de les quals són, d’una banda, actualitzar els temes jurídics i fiscals més rellevants per al sector cultural; i, de l’altra, donar eines i recursos útils per a l’activitat diària dels i les professionals del sector cultural que desenvolupen habitualment tasques de gestió jurídica i fiscal dins de les seves organitzacions.

 

Durant el mes de maig, es farà el mòdul Fiscalitat en el sector cultural per treballar les obligacions fiscals a què estan sotmeses tant les empreses del sector de la creació, com el col·lectiu dels i les artistes i dels i les creadores, és a dir, persones físiques que tributen com a autònoms i autònomes. Es realitzaran tres tallers, en què es resoldran dubtes sobre aspectes relacionats amb les principals obligacions tributàries i s’explicaran els conceptes i els criteris que es fan servir per calcular els ingressos i les despeses. A més, s’exemplificaran els temes tractats amb situacions pròpies del sector cultural i artístic.

 

Josep Guiu, advocat del Despatx Brun Guiu, impartirà el mòdul i comptarà amb la coordinadora i moderadora del mòdul Patricia Riera Barsallo

 

Cadascun dels tallers està adreçat adestinataris concrets, segons el tipus de contribuent que sigui, diferenciant així entre autònoms i empreses. Alhora, en el cas dels autònoms, s’estableixen dos àmbits de coneixement sobre fiscalitat: un taller de nivell bàsic i un altre taller de nivell avançat. En el cas de les empreses o persones jurídiques, es farà un tercer taller de coneixement general sobre fiscalitat.  

 

L’aforament màxim dels tallers presencials és de vint persones. Es fomentarà la participació i es treballarà la resolució de dubtes sobre els temes tractats.  

 

TALLERS

 

1. Quines són les meves obligacions fiscals? Fiscalitat per a artistes i creadors. Nivell bàsic. Adreçat a persones físiques que actuen com a autònoms i autònomes (8/05/2024)

2. Com puc gestionar les meves obligacions fiscals? Fiscalitat per a artistes i creadors. Nivell avançat. Adreçat a autònoms i autònomes amb experiència i als novells i novelles que hagin fet prèviament el nivell bàsic (15/05/2024)

 

3. Com tenir al dia les obligacions fiscals de l'empresa? Fiscalitat per a les empreses cutlurals. Adreçat a persones jurídiques o empreses culturals (22/05/2024)

 

PROGRAMA

 

 

3. Com tenir al dia les obligacions fiscals de l’empresa? Fiscalitat per a les empreses culturals. Nivell general. Adreçat a persones jurídiques o empreses culturals. 

 

 

Amb aquest taller es vol ajudar al sector empresarial cultural a entendre els aspectes rellevants de l’esquema de liquidació de l’impost de societats.

 

Continguts del taller:

 

  • Esquema de liquidació de l’impost
  • Resultat comptable: Ingressos i despeses
  • Inversions en immobilitzat: tractament.
  • Diferències temporals (exemples)
  • Diferències permanents (exemples)
  • Resultat fiscal (base imposable)
  • Tipus de gravamen
  • Determinació de la quota
  • Deduccions pròpies del sector.

 

 

 

Josep Guiu

Advocat i soci del Despatx Brun Guiu Advocats.

És llicenciat en Dret i professor a l’Escola de Pràctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona  (ICAB) i professor associat a la Universitat de Barcelona. És ponent habitual de cursos i formacions sobre temes fiscals i de dret civil.

Té una àmplia experiència en assessorament fiscal a professionals del món de la cultura. Com a soci del despatx Brun Guiu Advocats, va assessorar el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts  (CoNCA) en l’elaboració de l’informe 36 propostes per a la millora de la condició professional en el món de la cultura.

 

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Riera Barsallo 

Advocada col·legiada de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, especialitzada en drets d’autor, Patricia Riera és llicenciada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona. Els darrers quinze anys ha desenvolupat la seva activitat professional en l’àmbit de la gestió col·lectiva dels drets d’autor: fins al 2019, com a delegada del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO) a Catalunya i, des del 2020, com a assessora del Departament de Relacions Internacionals d’Artistes, Intèrprets, Societat de Gestió  (AISGE).

 

És professora col·laboradora de la UOC, on imparteix l’assignatura de Propietat Intel·lectual del grau en Dret, i professora i ponent en diferents màsters del món de l’edició i específics en propietat intel·lectual.

És membre de la Junta Directiva de l’Associació Literària i Artística per a la Defensa del Dret d’Autor  (Aladda), que agrupa advocats especialitzats en drets d’autor, i membre de l’Associació Espanyola de Dret de l’Entreteniment  (DENAE).

 

 

 

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?