Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Mòdul formatiu sobre sostenibilitat ambiental | Bones pràctiques en la reducció de la petjada de carboni

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Bones pràctiques petjada carboni

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

SESSIÓ

Mòdul formatiu sobre sostenibilitat ambiental | Bones pràctiques en la reducció de la petjada de carboni

17 nov 2022 09:30-12:00   EN LÍNIA

 

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), i dins del marc Pla C* Cultura pel Clima, organitza un mòdul formatiu coordinat per Anthesis Lavola sobre sostenibilitat ambiental. L’objectiu d’aquest mòdul és posar a disposició de les empreses culturals eines i recursos per activar la sostenibilitat ambiental.

 

Concretament, durant el mes de novembre es realitzaran 3 sessions formatives online sobre diferents temàtiques:

 

  • 1. Conceptes clau i recursos per promoure la sostenibilitat ambiental al sector cultural.
  • 2. Bones pràctiques en la reducció de la petjada de carboni.
  • 3. Com comunicar la sostenibilitat?

 

Les dues primeres sessions comptaran amb una entitat convidada que exposarà la seva experiència i compartirà les accions concretes que està portant a terme en matèria de sostenibilitat ambiental.

 

Aquest mòdul s’emmarca dins el Pla_C* Cultura pel Clima, el pla de sostenibilitat ambiental de l’ICEC adreçat a les empreses del sector culturals, articulat en 3 eixos estratègics, 16 línies d’actuació i 37 accions que es desplegaran entre el 2022 i el 2024. El pla vol acompanyar la transformació del sector cap a un model més sostenible i promoure la capacitat de la cultura d’inspirar un canvi en la ciutadania; d’altra banda, també preveu que l’ICEC faci canvis a nivell intern per incorporar la sostenibilitat ambiental dins l’organització.  

 

Sessions adreçades a empreses i entitats culturals catalanes de tots els àmbits: audiovisual, arts escèniques, edició i llibre, música, arts visuals, videojoc, a tot el seu personal. 

 

2. Bones pràctiques pràctiques en la reducció de la petjada de carboni

 

En el context actual d’emergència climàtica a escala global, amb impactes que ja estem experimentant a escala local, és vital actuar a tots nivells per reduir les causes que estan generant el canvi climàtic i mitigar-ne les conseqüències ambientals, socials i econòmiques.

 

Per això, aquesta sessió estarà centrada en com contribuir a l’acció pel clima, també des del sector cultural, a través de la reducció de les emissions dels gasos amb efecte d’hivernacle (GEH) que estan causant l’augment de la temperatura global al planeta.

Amb aquest objectiu, es tractaran conceptes clau en relació a la petjada de carboni: què és, com es calcula i quins són els recursos i eines disponibles per a les empreses del sector cultural. Es posarà atenció en les bones pràctiques i mesures que es poden aplicar per a reduir la petjada de les entitats culturals en general, i es compartiran alguns exemples concrets. També s’abordarà que és la neutralització i la compensació de les emissions de GEH i es parlarà de quines son les certificacions i iniciatives voluntàries de reducció d’emissions a les quals s’estan sumant les empreses i organitzacions.

 

 

Al final de la sessió, s’inclou la participació de la Lídia Hinojo de Fira Mediterrània de Manresaque compartirà la seva experiència en la implementació d’accions d’èxit per reduir la petjada de carboni.

 

Objectius

 

  • Repassar conceptes bàsics relacionats amb canvi climàtic, així com les principals causes i conseqüències.
  • Aclarir què és la petjada de carboni, com es calcula i quines son les eines disponibles per a la realització del càlcul.
  • Activar l’aplicació de bones pràctiques per reduir la petjada de carboni al sector cultural.
  • Comprendre que és la neutralització de la petjada. 
  • Conèixer quines son les principals certificacions i les iniciatives voluntàries per a la reducció de la petjada de carboni.

 

PROGRAMA

 

9:30h-11.30h

Madeleine Schmidt, responsable de projectes de Net Zero

11.30h-12.00h

 

Cas d'èxit convidat: Lídia Hinojo, gerent i executive manager de la Fira Mediterrània de Manresa

 

PARTICIPANTS

 

Madeleine Schmidt, responsable de projectes de Net Zero

Té un màster en Desenvolupament Sostenible, compta amb 5 anys d’experiència en el sector de la consultoria en sostenibilitat i projectes de protecció del clima. Es destaca la seva participació en programes de compensació de GEI per implementar autobusos elèctrics a Suïssa i Senegal.

 

 

 

 

 

Anthesis Lavola són un proveïdor global de solucions i serveis amb l’objectiu de donar forma a un món més productiu i resilient, ajudant a organitzacions i territoris en la transició a nous models de desenvolupament sostenible. Compten amb més de 40 anys d’experiència al servei de la sostenibilitat, i posen a disposició dels seus clients un equip de més de 350 professionals especialitzats en els diversos àmbits de la sostenibilitat. 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?