Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Mòdul formatiu sobre sostenibilitat ambiental | Conceptes clau i recursos per promoure la sostenibilitat ambiental al sector cultural.

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Presentació Montse Gomà

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

SESSIÓ

Mòdul formatiu sobre sostenibilitat ambiental | Conceptes clau i recursos per promoure la sostenibilitat ambiental al sector cultural.

10 nov 2022 09:30-12:00   EN LÍNIA

 

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), i dins del marc del Pla C* Cultura pel Clima, organitza un mòdul formatiu coordinat per Anthesis Lavola sobre sostenibilitat ambiental. L’objectiu d’aquest mòdul és posar a disposició de les empreses culturals eines i recursos per activar la sostenibilitat ambiental.

 

Concretament, durant el mes de novembre es realitzaran 3 sessions formatives online sobre diferents temàtiques:

 

  • 1. Conceptes clau i recursos per promoure la sostenibilitat ambiental al sector cultural
  • 2. Bones pràctiques en la reducció de la petjada de carboni (obertura d'inscripcions properament)
  • 3. Com comunicar la sostenibilitat? (obertura d'inscripcions properament)

 

Les dues primeres sessions comptaran amb una entitat convidada que exposarà la seva experiència i compartirà les accions concretes que està portant a terme en matèria de sostenibilitat ambiental.

 

Aquest mòdul s’emmarca dins el Pla_C* Cultura pel Clima, el pla de sostenibilitat ambiental de l’ICEC adreçat a les empreses del sector culturals, articulat en 3 eixos estratègics, 16 línies d’actuació i 37 accions que es desplegaran entre el 2022 i el 2024. El pla vol acompanyar la transformació del sector cap a un model més sostenible i promoure la capacitat de la cultura d’inspirar un canvi en la ciutadania; d’altra banda, també preveu que l’ICEC faci canvis a nivell intern per incorporar la sostenibilitat ambiental dins l’organització.  

 

Sessions adreçades a empreses i entitats culturals catalanes de tots els àmbits: audiovisual, arts escèniques, edició i llibre, música, arts visuals, videojoc, a tot el seu personal. 

 

1. Conceptes clau i recursos per promoure la sostenibilitat ambiental al sector cultural

 

L’itinerari formatiu s’inicia amb una revisió de conceptes clau per comprendre de què parlem quan parlem de sostenibilitat ambiental, quin és l’impacte de les activitats humanes sobre el medi ambient i els principals problemes ambientals que hem d’enfrontar actualment: el canvi climàtic, l’esgotament de recursos i la pèrdua de biodiversitat, entre altres.

 

A més a més, es realitzarà un repàs al marc normatiu que actualment promou la implementació de la sostenibilitat a nivell europeu, incloent els segells i les ecoetiquetes més destacats.

La part central de la sessió es focalitza en les accions que es poden dur a terme per a reduir l’impacte ambiental, compartint alguns exemples de bones pràctiques generals i d’altres més específics per a les entitats del sector cultural. També es compartiran recursos i aspectes clau a tenir en compte per tal d’incorporar la sostenibilitat a l’empresa, fent esment de les subvencions que es promouen des de l’ICEC, com per exemple ajuts per reduir l’impacte ambiental dels equipaments o la realització de diagnosis ambientals.

 

Al final de la sessió, s’inclou la participació d’una entitat cultural que compartirà la seva experiència en la implementació d’accions d’èxit per millorar la sostenibilitat ambiental (pendent de confirmació).

 

Objectius

 

  • Repassar conceptes bàsics relacionats amb la sostenibilitat ambiental.
  • Conscienciar dels principals problemes ambientals actuals.
  • Conèixer, en termes generals, el marc normatiu en matèria de sostenibilitat a nivell europeu.
  • Activar l’aplicació de bones pràctiques per reduir l’impacte ambiental al sector cultural.
  • Compartir recursos i aspectes clau per incorporar la sostenibilitat a l’empresa.

 

PROGRAMA

 

9.30-9.40 Benvinguda institucional a càrrec d'Edgar Garcia, director de l'Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial
9.40-11.30

Montse Gomà,  responsable de projectes de Sostenibilitat Corporativa a Anthesis Lavola

11.30-12.00 Cas d'èxit convidat, Montserrat Cortada i Català, directora de JCA Cinemes

 

PARTICIPANTS

 

 

 

 

Montse Gomà, responsable de projectes de Sostenibilitat Corporativa

 

És llicenciada en Biologia, amb un màster en Gestió Mediambiental i compta amb més de 20 anys d’experiència com a consultora ambiental prestant assistència a organitzacions públiques i privades de sectors i àmbits diversos. ​

Dins el sector cultural ha participat en el disseny i la implementació de plans estratègics ambientals, la implementació de sistemes de gestió ambiental i prestat assistència per a l’obtenció d’ecoetiquetes, entre altres. ​

 

 

 

Anthesis Lavola són un proveïdor global de solucions i serveis amb l’objectiu de donar forma a un món més productiu i resilient, ajudant a organitzacions i territoris en la transició a nous models de desenvolupament sostenible. Compten amb més de 40 anys d’experiència al servei de la sostenibilitat, i posen a disposició dels seus clients un equip de més de 350 professionals especialitzats en els diversos àmbits de la sostenibilitat. 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?