Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Mòdul formatiu sobre sostenibilitat ambiental | Com comunicar la sostenibilitat?

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Com comunicar la sostenibilitat

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

SESSIÓ

Mòdul formatiu sobre sostenibilitat ambiental | Com comunicar la sostenibilitat?

24 nov 2022 09:30-12:00   En línia

 

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), i dins del marc del Pla C* Cultura pel Clima, organitza un mòdul formatiu coordinat per Anthesis Lavola sobre sostenibilitat ambiental. L’objectiu d’aquest mòdul és posar a disposició de les empreses culturals eines i recursos per activar la sostenibilitat ambiental.

 

Concretament, durant el mes de novembre es realitzaran 3 sessions formatives online sobre diferents temàtiques:

 

  • 1. Conceptes clau i recursos per promoure la sostenibilitat ambiental al sector cultural
  • 2. Bones pràctiques en la reducció de la petjada de carboni
  • 3. Com comunicar la sostenibilitat?

 

Les dues primeres sessions comptaran amb una entitat convidada que exposarà la seva experiència i compartirà les accions concretes que està portant a terme en matèria de sostenibilitat ambiental.

 

Aquest mòdul s’emmarca dins el Pla_C* Cultura pel Clima, el pla de sostenibilitat ambiental de l’ICEC adreçat a les empreses del sector culturals, articulat en 3 eixos estratègics, 16 línies d’actuació i 37 accions que es desplegaran entre el 2022 i el 2024. El pla vol acompanyar la transformació del sector cap a un model més sostenible i promoure la capacitat de la cultura d’inspirar un canvi en la ciutadania; d’altra banda, també preveu que l’ICEC faci canvis a nivell intern per incorporar la sostenibilitat ambiental dins l’organització.  

 

Sessions adreçades a empreses i entitats culturals catalanes de tots els àmbits: audiovisual, arts escèniques, edició i llibre, música, arts visuals, videojoc, a tot el seu personal. 

 

La transformació social necessària per a fer front als reptes actuals i aconseguir un futur més sostenible necessita recolzar-se en un canvi de mentalitat de la ciutadania. Es tracta d’una transformació global en la qual el sector cultural pot contribuir significativament a promoure el valor de la sostenibilitat de manera creativa, empàtica i inspiradora.

 

Les entitats culturals poden inspirar a la societat a través de la integració de la sostenibilitat ambiental en les narratives culturals, i també comunicant els seus propis compromisos i accions sostenibles. Així doncs, aquesta tercera sessió es centrarà en conèixer les tendències actuals en la comunicació per la sostenibilitat, especialment tenint en compte el context d’emergència climàtica, tot compartint exemples de com fomentar la comunicació de les accions de sostenibilitat ambiental a través de la narrativa de la sostenibilitat corporativa.

 

Objectius

 

  • Conèixer les tendències actuals en la comunicació per a la sostenibilitat.
  • Compartir criteris per comunicar en el context d’emergència climàtica.
  • Reflexionar entorn a la integració de la sostenibilitat ambiental en les narratives culturals.
  • Fomentar la comunicació de les accions de sostenibilitat ambiental a través de la narrativa de la sostenibilitat corporativa, i la comunicació interna i externa.

 

PROGRAMA

 

9.30h-12.00h Berta Gener, Responsable de projectes de Serveis de Comunicació

 

 

PARTICIPANT

 

Berta Gener, és llicenciada en Ciències Ambientals i en Periodisme i compta amb més de 10 anys d’experiència en el sector de la comunicació ambiental. Es destaca la seva participació en el disseny i execució de plans estratègics de comunicació, campanyes ciutadanes, campanyes de comunicació interna, projectes de comunicació digital (pàgines web, xarxes socials...), producció audiovisual i redacció i edició de continguts comunicatius de publicacions especialitzades en sostenibilitat.

 

Anthesis Lavola són un proveïdor global de solucions i serveis amb l’objectiu de donar forma a un món més productiu i resilient, ajudant a organitzacions i territoris en la transició a nous models de desenvolupament sostenible. Compten amb més de 40 anys d’experiència al servei de la sostenibilitat, i posen a disposició dels seus clients un equip de més de 350 professionals especialitzats en els diversos àmbits de la sostenibilitat. 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?