Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Mòdul Noves Narratives | Gamificació

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Gamificació pfd

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
CREATIVITAT I INNOVACIÓ

TALLER

Mòdul Noves Narratives | Gamificació

24 feb 2022 10:00-14:00   EN LÍNIA

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), per mitjà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), organitza un mòdul sobre noves narratives que vol oferir diferents dinàmiques de promoció i innovació per a les empreses culturals. El mòdul s’articula en tres sessions autònomes al voltant del relat de marca o storytelling, el contingut transmèdia i la gamificació, respectivament.

 

 

TALLER DE GAMIFICACIÓ I DISSENY DE JOC (GAME DESIGN)

Dissenya experiències lúdiques per fer viure les accions d’un grup de persones en clau de joc. Augmenta la seva vinculació i seva la motivació

 

La gamificació és una metodologia que ens permet transformar accions del nostre dia a dia en experiències lúdiques utilitzant els principis del disseny de joc (game design). D’aquesta manera, aconseguim augmentar la vinculació de l’usuari mitjançant uns reptes clars que l’ajuden a enfocar la seva atenció i a viure les seves accions naturals d’una manera diferent. Utilitzar el joc en àmbits principalment de caràcter no lúdic no vol dir fer jocs. L’objectiu de qualsevol dissenyador és detectar les necessitats de l’usuari i veure quines accions que ja duu a terme en el seu dia a dia poden ser viscudes com un joc. D’aquesta manera aconseguim modificar el marc de la seva vida quotidiana per crear més implicació i participació (engagement) i, en conseqüència, millorar el seu desenvolupament. Al capdavall, la base d’un joc és que et planteja un repte i uns objectius molt clars. Vist així, quines accions no poden ser viscudes en clau de joc? Amb la gamificació aconseguim posar l’usuari al centre de l’experiència, detectant-ne les necessitats i donant resposta al seu context real, utilitzant la diversió i el rigor com a eix principal del nostre desenvolupament. Així aconseguim fer-lo partícip d’una cosa emocionant i única.

 

OBJECTIU

 

En aquest taller de gamificació aprendràs què és la gamificació i com la pots emprar per atreure, motivar i mobilitzar el teu públic objectiu (target)..

 

CONTINGUT

 

  • Comprendre el terme gamificació i a conèixer els motius pels quals crear una experiència gamificada.
  • Entendre i conèixer els jugadors i els seus motivadors.
  • Implementar recompenses, èxits i notificacions.
  • Tenir en compte mecàniques, elements de joc i missions.
  • Reconèixer el concepte pointificació per utilitzar-lo en la creació d’experiències.
  • Utilitzar un inventari de mètodes i materials per generar un projecte gamificat.
  • Dur a terme experiències gamificades que siguin memorables i sobretot divertides.

 

FORMADOR

 

Oriol Ripoll

Professor de Complot Escuela de Creatividad i expert en gamificació
«Amb mirada de joc. Vaig arribar al joc per una suma d’errors. Un error en unes instruccions va fer que busqués com es jugava realment a un joc i es va obrir un món; un error en el sistema educatiu va fer que pogués dinamitzar jocs per als meus companys i un quan preparava un curs va fer que hagués de començar a inventar jocs per provocar aprenentatges. Vaig estudiar poc i vaig jugar molt. Ara ensenyo disseny de joc a grau de Videojocs de l’ENTI-UB, dirigeixo el màster sobre joc, gamificació i tecnologia aplicats a l’educació i invento projectes en què la mirada lúdica, la comunicació i l’experiència són el centre de tot a Jocs al Segon, una consultora dedicada al joc i la gamificació aplicada a projectes culturals, de comunicació i educació. No sorprendrà que em defineixi com algú inquiet, amb ganes d’aprendre en cada moment i sobre cada tema i, sobretot, que mira el món amb la mirada de joc
amb la mirada de joc.»

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?