Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Noves Narratives | Nous llenguatges

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Presentació Gamificació
Presentació Transmèdia

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
CREATIVITAT I INNOVACIÓ

SESSIÓ

Noves Narratives | Nous llenguatges

2 feb 2021 10:00-11:30   EN LÍNIA

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), per mitjà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), organitza un mòdul sobre noves narratives que vol oferir diferents dinàmiques de promoció i innovació per a les empreses culturals. El mòdul s’articula en tres sessions autònomes al voltant del relat de marca o storytelling, la gamificació i el contingut transmèdia.

 

 

 

OBERTURA D'INSCRIPCIONS:  dimecres 21/01 a les 10.00 h

 

SESSIÓ INFORMATIVA

 

Els formadors de cada una de les disciplines ens avançaran per què explicar històries o storytelling és l’intercanvi d’històries que atorguen sentit als relats que donen forma al món com el coneixem, per què el relat de marca, que és un concepte de moda, requereix una estratègia transmèdia que ens permeti ser rellevants, transversals i eficaços en les nostres accions de comunicació i, també, per què la gamificació ens permet transformar accions del nostre dia a dia en experiències lúdiques utilitzant els principis de disseny de joc.

 

 

Robert Hernández 

 

Professor de Complot Escuela de Creatividad. Tinc el rol d’Strategic Planning Director a Arena Media on em dedico a connectar marques amb persones a través d’històries. Crec que les marques tenen la responsabilitat de generar un impacte positiu en la societat. Procuro parlar de “persones” i no de “target o consumidor”, i de tractar-les amb la major honestedat possible.  Admiro les marques que tenen la voluntat de millorar el món que s’han trobat i tinc referents com el New York Times, Patagonia, TOM’s, el FCBarcelona o Tony's Chocolonely. Compagino la meva professió amb la docència a universitats, escoles de negoci, de creativitat i de disseny perquè em permeten estar en contacte amb altres generacions, més enllà del sector publicitari i que m’ajuden a entendre el que les persones volem, el que realment ens importa. En definitiva, em prenc la vida com un aprenentatge constant i visc en la recerca de nous estímuls.

 
 

 

Javier Argüello

 

Professor de Complot Escuela de Creatividad. Vaig estudiar Ciències de la Comunicació a la Universitat de Buenos Aires, paral·lelament vaig estudiar teatre, guió i teoria musical, i vaig treballar en productores de cinema com a assistent de producció i de direcció. A mitja carrera vam fundar una petita agència amb un soci, el qual poc després em va convèncer que el que jo en realitat volia era escriure, i vaig decidir fer-li cas. Vaig rodar un parell de curts que van rebre alguns premis a Nova York, a Sant Petersburg i en festivals llatinoamericans, i finalment vaig recalar en la literatura, que era el que sempre m’havia apassionat. A Espanya he publicat conte, novel·la i assaig a les editorials Lumen i Galaxia Gutenberg/Cercle de Lectors. Soc col·laborador habitual del diari El País, principalment com a cronista de viatges. Ensenyo escriptura creativa a l’Ateneu Barcelonès i faig xerrades i seminaris de relat de marca (storytelling). Des de fa uns quants anys he tornat a treure el nas per la publicitat en projectes concrets que requereixen una estructura narrativa una mica més elaborada.

 

 

Oriol Ripoll

 

Professor de Complot Escuela de Creatividad. Amb mirada de joc. Vaig arribar al joc per una suma d’errors. Un error en unes instruccions va fer que busqués com es jugava realment a un joc i es va obrir un món; un error en el sistema educatiu va fer que pogués dinamitzar jocs per als meus companys i un quan preparava un curs va fer que hagués de començar a inventar jocs per provocar aprenentatges. Vaig estudiar poc i vaig jugar molt. Ara ensenyo disseny de joc en el grau de videojocs a l’ENTI-UB, dirigeixo el màster sobre joc, gamificació i tecnologia aplicats a l’educació i invento projectes en què la mirada lúdica, la comunicació i l’experiència són al centre de tot a Jocs al Segon, una consultora dedicada al joc i la gamificació aplicada a projectes culturals, de comunicació i educació. No sorprendrà que em defineixi com algú inquiet, amb ganes d’aprendre en cada moment i sobre cada tema i, sobretot, que mira el món amb la mirada de joc.

 

 

 

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?