Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Agenda > Taller d’usabilitat - Com millorar la conversió del teu lloc web
TRANSFORMACIÓ DIGITAL
TALLER:

Taller d’usabilitat - Com millorar la conversió del teu lloc web

4 nov 09:00-14:00   UPF. Edifici ESCI-Born

Normes bàsiques d’usabilitat web

 

En només uns segons, l’usuari decideix si marxa d’una web o hi navega. Naveguem de manera intuïtiva, és a dir, no «llegim». El context també ha canviat: naveguem caminant pel carrer, sortint d’una reunió, drets al mig del carrer, a l’autobús... Una plana que triga a carregar, un enllaç que no ens porta enlloc, són elements que ens poden fer perdre l’usuari. Podem desenvolupar una estratègia digital molt eficaç per atraure visites (SEM, SEO, xarxes socials...), però els nostres esforços seran en va si la nostra web no ofereix una navegació àgil i intuïtiva.

 

DESCRIPCIÓ

 

Farem una petita introducció per posar cada cosa al seu lloc i clarificar conceptes relacionats amb la usabilitat web: accessibilitat, disseny centrat en l’experiència d’usuari (UX), test d’usuaris, etc. Diferents disciplines han estat implicades en el desenvolupament de la usabilitat web (psicologia, comunicació entre màquina i ésser humà, etc.). Fruit d’aquest bagatge, disposem de diverses eines que ens permeten fer valoracions molt acurades i detectar possibles problemes d’usabilitat. Els criteris heurístics en són un exemple clar i, durant aquest taller, revisarem els més importants amb exemples pràctics. Al final del taller, els participants disposaran del seu propi «test d’usabilitat» i podran valorar la usabilitat de la seva web, la qual cosa els permetrà detectar i preveure possibles dificultats per a l’usuari.

 

OBJECTIU

 

L’objectiu del taller és entendre i aprendre els principals criteris amb els quals es valora la usabilitat web per aplicar-los a la nostra (i a qualsevol) web. D’aquesta manera, podrem detectar i corregir possibles problemes d’usabilitat.

 

CONTINGUT

 

El taller d’usabilitat web tindrà dues parts:

 1. Part teòrica: petita introducció per clarificar conceptes relacionats amb la usabilitat web.
 2. Part pràctica: entrenament en l’avaluació de criteris heurístics d’usabilitat web (40 punts), agrupats segons les temàtiques següents:

 

 • Identitat
 • Llenguatge i redacció
 • Rètols del contingut
 • Arquitectura del contingut i navegació
 • Enllaços
 • Lay-out de la pàgina
 • Ajuda per a l’usuari
 • Control i retroalimentació
 • Formularis

 

ADREÇAT A 

Professionals de les empreses i les entitats del sector cultural i creatiu responsables del màrqueting i de la comunicació en línia.

 

REQUERIMENTS

És imprescindible portar un ordinador portàtil amb connexió wifi i cable d’alimentació.

 

PAGAMENT

El taller és de pagament. El preu és de 15 € en total. No es retornarà l’import en cap cas.

 

FORMADORA

 

Yolanda Polo | Reexporta

 

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Ramon Llull. Des del 2007 treballa en el camp del màrqueting digital com a consultora especialista en l’optimització d’entorns digital, sempre pensant en l’usuari per tal que millori el seu rendiment. Imparteix formació reglada en diferents universitats, i també tallers sobre l’àmbit del màrqueting digital per a diferents organismes d’assessorament a empreses. És professora del màster en Administració de Negocis a Internet (E-business) de la Universitat de Barcelona i del grau de Màrqueting i Direcció Comercial de la Universitat Abat Oliba CEU.

 

 

TALLER

Taller d’usabilitat - Com millorar la conversió del teu lloc web


En només uns segons, l’usuari decideix si marxa d’una web o hi navega. Naveguem de manera intuïtiva, és a dir, no «llegim». El context també ha canviat: naveguem caminant pel carrer, sortint d’una reunió, drets al mig del carrer, a l’autobús... Una plana que triga a carregar, un enllaç que no ens porta enlloc, són elements que ens poden fer perdre l’usuari. En aquest taller treballarem els elements que permetin una navegació àgil i intuïtiva per la nostra web.

HORARI

04-11-2020. 09:00h-14:00 hores

ESPAI

UPF. Edifici ESCI-Born
Passeig de Pujades, 1.
Barcelona 08003.
Veure mapa
Fes clic per tancar el mapa

AFORAMENT

30 places

Procés d'inscripció pendent d'obertura.Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?