Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Agenda > Tecnologia i empreses culturals i creatives: un binomi indissociable - SESSIÓ CANCEL·LADA
TRANSFORMACIÓ DIGITAL
SESSIÓ:

Tecnologia i empreses culturals i creatives: un binomi indissociable - SESSIÓ CANCEL·LADA

25 feb, 26 feb 11:00-12:30   Fira de Barcelona. 4YFN. Pavelló català. Hall 1. H1.E30

L’ICEC, en col·laboració amb ACCIÓ i Xside, organitza, dins el marc del 4YFN Barcelona 2020, unes sessions informatives en què veurem com la tecnologia i les empreses del sector cultural i creatiu formen, cada vegada més, un binomi indissociable.

 

L‘SDE posa a disposició de les persones interessades un nombre limitat d‘acreditacions que donen accés al 4YFN, les quals s‘atorgaran per ordre d‘inscripció. Només s’admet una persona per empresa o entitat. 

 

 

Dimarts 25 de febrer, d’11.00 a 12.00 h

 

Start-ups culturals: creativitat i tecnologia es projecten al futur

 

Sovint sentim a parlar de la cultura de les start-ups (empreses emergents), però coneixem les start-ups de la cultura? A Catalunya hi ha un bon ecosistema de start-ups relacionades amb l’art, la cultura i la creativitat que poden modificar no solament la manera en què fem i vivim la cultura, sinó també la manera de treballar i de projectar de les empreses. Cinc start-ups culturals ens presenten les seves propostes i debaten sobre el futur de la creativitat i la tecnologia.

 

 

Esteve Lombarte. Director executiu (CEO) d’Acqustic

 

És graduat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE. Va treballar com a líder d’equip a Meridiana, representant l’empresa Reed Exhibitions (líder mundial en organització d’esdeveniments). Al mateix temps, va cursar un màster en negoci mòbil (mobile business) i comerç electrònic (e-commerce) i feia consultories puntuals de màrqueting en línia. El 2017 va fundar Acqustic, una plataforma que permet a músics emergents impulsar la seva carrera musical. Enguany, després de dos anys, la plataforma ha organitzat més de 500 concerts i té una comunitat de 4.000 músics.

 

 

Pau Ors. Soci fundador i CTO de Tap Tap Tales

 

Enginyer tècnic en multimèdia per la Universitat Ramon Llull, el 2003 va començar a programar videojocs de manera casual per a diverses empreses i el 2006 va fundar la seva primera empresa dedicada a la producció de projectes multimèdia per a grans comptes. El 2010 va tornar a focalitzar-se en el desenvolupament de videojocs educatius com a freelance. L‘any 2013 va començar un nou projecte d’aplicacions educatives per a nens que va presentar, juntament amb dos socis, a Barcelona Activa i va sortir a la llum el 2014 sota el nom de Tap Tap Tales. 

 

 

Miquel Tolosa. CEO de MonkingMe

Va estudiar enginyeria informàtica a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i és el CEO i cofundador de MonkingMe, la plataforma que permet escoltar i descarregar música gratuïta de manera legal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toni Mondragón. CEO d’Escape Radar

Cofundador amb experiència i amb una demostrada trajectòria en el sector de les telecomunicacions. Professional de l’emprenedoria sòlid, expert en negociació, planificació empresarial, gestió de la innovació, emprenedoria i aplicacions mòbils.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pol Rosset. CEO WindowSight

Graduat en Enginyeria Mecànica per l'ESEIAAT (UPC). Fora del món de l'enginyeria sempre l'ha motivat emprendre i participar en nous projectes tant en l'àmbit acadèmic, professional com personal. Entre aquests es troben projectes com: Stratos eye, Unidesert - Uniraid, CreativeLab i AQUA abib.

A mitja carrera va començar conjuntament amb l'Oriol i el Joan Rosset el projecte WindowSight; una plataforma per a art visual on els artistes comparteixen el seu contingut i els usuaris en poden gaudir des dels seus televisors. Actualment lidera aquesta empresa i conjuntament amb part de l'equip, faran la presentació de l'aplicació aquest febrer en el 4YFN

 

 

Modera  

 

 

 

 

 

Ventura Barba. CEO Advanced Music Sonar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimecres 26 de febrer, d’11.30 a 12.30 h

 

Blockchain i cultura: perspectives i oportunitats 

 

La cadena de blocs (blockchain) és, més que un canvi tecnològic, un canvi de paradigma, de com entendre les relacions i la confiança en un món connectat. Però més enllà de modificar les finances, la salut o el comerç, també està esdevenint una peça important en el món de l’art, la cultura i la creativitat. Quina relació poden tenir aquestes realitats? Quines oportunitats aporta el blockchain a la cultura? I què pot aportar la creativitat a la tecnologia blockchain?

 

 

Taula de debat

 

 

 

Toni Mateos. Fundador i CTO deFreeverse

Doctorat i postdoctorat en Física Teòrica / Gravetat Quàntica per la Universitat de Barcelona i l’Imperial College de Londres. El 2006 deixa el món acadèmic per esdevenir director de Recerca en Àudio a Barcelona Media, on desenvolupa la tecnologia de so 3D, que és part del que avui es coneix com a Dolby Atmos. El 2009 cofunda ImmSound, empresa que duu al mercat i que és adquirida per Dolby Laboratories el 2012. A Dolby, esdevé director de Recerca a l’Advanced Technology Group, on lidera equips i projectes que porten Dolby Atmos més enllà del cinema, fins al mercat de consumidor. El 2019, enamorat de la blockchain, funda Freeverse, on desenvolupa tecnologia que intenta sacsejar el model de negocis de la indústria dels videojocs

 

 

 

Jordi Puy. CEO d’Unison

Té més de vint anys d’experiència en la gestió artística i musical. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i va realitzar estudis de propietat intel·lectual a la Universitat d’Estocolm i cursos de gestió de les arts a Birkbeck – Universitat de Londres. Com a soci de Sound Diplomacy, ha cofundat i és CEO d’Unison, un nou model de gestió de drets de propietat intel·lectual basat en els principis d’eficiència i transparència a través de la tecnologia. Unison és la primera societat de recol·lecció del món a crear una plataforma que integra dades de seguiment d’ús de música i treballa amb Dot Blockchain Media per a l’aplicació de la tecnologia blockchain i de dades algorítmiques en la gestió dels drets de propietat intel·lectual des de la seva creació

 

Àlex López.Fundador i CTO deSeven Row

Té més de vint anys d’experiència en tecnologies informàtiques i desenvolupament de dispositius sense cable. Ha ocupat gairebé totes les posicions en empreses de consultoria internacional. La seva gran experiència són les solucions de mobilitat completa i, des del 2018, ha estat aprenent i experimentant amb blockchain en diversos casos d’ús. Va fundar entrades Seven Row fa un any i actualment és el líder tecnològic i el propietari del producte.

 

Modera

 

 

Montse Guardia.Directora d’Alastria Blockchain Ecosystem

 

Té més de vints anys d’experiència treballant entorn de les noves tecnologies, en què ha participat activament en la transformació digital de nombroses empreses i entitats internacionals. Ha desenvolupat solucions tecnològiques de programari estratègic per a multinacionals com Technip o Schlumberger, a més de col·laborar en la transformació digital de diversos esdeveniments esportius internacionals (quatre Jocs Olímpics, els Jocs Panamericans de 2007 o la Copa Mundial de la FIFA de l’any 2002) a través d’empreses com Atos.

Aporta una perspectiva global del procés de transformació digital centrant-se en la seva visió i experiència en el sector de la banca. És professora col·laboradora habitual en universitats i programes d‘innovació social.

 

SESSIÓ

Tecnologia i empreses culturals i creatives: un binomi indissociable - SESSIÓ CANCEL·LADA


La tecnologia i les empreses del sector cultural i creatiu formen, cada vegada més, un binomi indissociable.

HORARI

25-02-2020, 26-02-2020. 11:00h-12:30 hores

ESPAI

Fira de Barcelona. 4YFN. Pavelló català. Hall 1. H1.E30
Avinguda de la Reina Maria Cristina, s/n,.
Barcelona 08004.
Veure mapa
Fes clic per tancar el mapa

AFORAMENT

35 places

Inscripció tancada.Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?