Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Tens un projecte innovador? Vols incorporar un doctorand a la teva empresa?

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Material Sessió

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
CREATIVITAT I INNOVACIÓ

SESSIÓ INFORMATIVA

Tens un projecte innovador? Vols incorporar un doctorand a la teva empresa?

28 set 2017 11:45-13:45   Sala d'actes de l'Arts Santa Mònica

 

El Departament de Cultura, mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), del Departament d’Empresa i Coneixement, organitzen una sessió informativa sobre els ajuts a l’R+D+I per a projectes col·laboratius empresa-universitat, dins el Pla de Doctorats industrials de la Generalitat de Catalunya.

 

PLA DE DOCTORATS INDUSTRIALS DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

 

El Pla de doctorats industrials de la Generalitat de Catalunya és una línia d’ajuts destinada a empreses i universitats amb la finalitat de fomentar el desenvolupament de projectes en la col·laboració i la transferència de coneixement entre ambdós agents.

 

El Pla té els objectius següents:

 

1. Contribuir a la competitivitat i a la internacionalització del teixit industrial català.

2. Retenir el talent del nostre país i captar el talent internacional.

3. Situar els estudiants de doctorat en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en entorns empresarials.

 

Anualment, la Generalitat de Catalunya inverteix més de 4 milions d’euros amb la finalitat d’iniciar 75 projectes nous de doctorat industrial.

 

DESCRIPCIÓ

 

Els projectes de doctorat industrial estan oberts a empreses i entitats de totes les mides i de tots els àmbits de coneixement. Actualment, algunes empreses culturals ja es beneficien d’alguns dels avantatges:

 

1. Atraure persones amb coneixements i competències d’alt valor afegit, que es formaran segons les necessitats de l’empresa i que podran ser els futurs líders en innovació i recerca.

2. Accedir als grups més capdavanters d’universitats i centres de recerca i als seus equipaments i infraestructures.

3. Obtenir ajuts econòmics per desenvolupar el projecte de recerca, compatibles amb altres ajuts.

4. Beneficiar-se de les deduccions i les bonificacions fiscals per a les activitats d’R+D+I.

 

Aquesta sessió està adreçada a professionals del sector cultural i creatiu.

 

PROGRAMA

 

11.45 - 12.00 h           Registre i inscripcions.

 

12.00 - 12.10 h          Obertura de la sessió, a càrrec de Edgar Garcia, director de l’Àrea de Desenvolupament                                                               Empresarial de l'ICEC, i Albert Sangrà, director acadèmic del Pla de doctorats                                                                               industrials.

 

12.10 - 12.30 h           Característiques del Pla de doctorats industrials, a càrrec d'Albert Sangrà, director                                                                       acadèmic del Pla de doctorats industrials i de usaina Figuera de Prado,   directora de                                                                 projectes de l'Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de                                                                                                                  Recerca (AGAUR), Departament d’Empresa i Coneixement.       

                                                                           

12.30 - 13.30 h           Presentació de projectes: empresa, universitat i doctorand.*

 

                                      Bitò produccions - UdG. Creació d'un pol d'atracció turística cultural a partir de la                                                                       valorització turística del Festival Temporada Alta.

 

                                     Amb la presència de Dolors Vidal, co-directora de tesi.

 

                                      Editorial Barcino - UPF. La cultura jurídica i la Generalitat de Catalunya a la llum                                                                         d'altres exemples europeus.

 

                                     Amb la presència de Joan Santanach, responsable projecte a l’empresa i Pere Ripoll,                                                                   doctorand.  

 

13.30 - 13.45 h          Torn obert de preguntes.

 

 

 

 

*Breu descripció dels projectes: 

 

Creació d'un pol d'atracció turística cultural a partir de la valorització turística del Festival Temporada Alta

 

Aquest projecte consisteix en el desenvolupament d’un nou un producte en l’àmbit del turisme cultural de Girona, aprofitant el festival Temporada Alta i la resta d’ofertes culturals de la ciutat.  El producte tindria el valor afegit d’aglutinar diversos aspectes culturals tangibles i intangibles com cultura en viu, gastronomia, paisatge,  museus, monuments, arts escèniques, etc., generant un nou pol d’atracció amb cercles concèntrics que pugui arribar a segments diferenciats, amb comportaments i sensibilitats no necessàriament coincidents, i que generarien estades amb pernoctació de manera similar a ciutats com Edimburg, Avinyó, etc.

 

La cultura jurídica i la Generalitat de Catalunya a la llum d'altres exemples europeus

 

El projecte consisteix en l'estudi i aprofundiment de la història de la Diputació del General de Catalunya -la Generalitat- en especial en relació al lloc que ocupà dins Europa, i a les seves institucions homòlogues europees amb atribucions similars. D’una banda, consta de la recerca i estudi de les institucions que arreu d'Europa sorgiren amb finalitats similars a les de la Diputació, per a així poder construir un conjunt de paràmetres comparatius i característics que ens permetin ubicar la Diputació dins el context europeu, alhora que construir una teoria sobre el fenomen. La segona part, que constituirà un apèndix documental de la tesi, aprofitaria la tasca d'aprofundiment del coneixement de la Diputació per a l'edició "princeps" del Llibre dels Vuit Senyals, que esdevé cabdal per al coneixement de les atribucions jurisdiccionals de la Diputació des de la seva creació fins a la gran reforma de 1413; i del qual encara no existeix un examen profund, ni una edició acurada dels textos manuscrits que es troben a l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

 

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?