Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > V Jornada sobre Cultura Inclusiva i Arts Comunitàries | Creació de vincles: un pas necessari per a la inclusió

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Presentació Ana Candela (taller)
Presentació Diversorium/Con Comitentes
Presentació Estefanía Rodero
Presentació Montserrat Moliner (La Volta)
Presentació Roser Sanjuan (La Panera)

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

V Jornada sobre Cultura Inclusiva i Arts Comunitàries | Creació de vincles: un pas necessari per a la inclusió

CREATIVITAT I INNOVACIÓ

JORNADA

V Jornada sobre Cultura Inclusiva i Arts Comunitàries | Creació de vincles: un pas necessari per a la inclusió

18 mai 2022 10:00-17:30   EN LÍNIA

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’Àrea de Públics, organitza la V Jornada sobre Cultura Inclusiva i Arts Comunitàries.

 

Fins ara, hem reflexionat sobre la inclusió en l’entorn de la cultura.  En aquesta edició ens preguntem quines són les condicions prèvies perquè la inclusió sigui possible, com podem fer més properes les propostes culturals, com podem aconseguir que no hi hagi ningú que no se senti interpel·lat per les arts o com podem crear un sentiment de pertinença. També ens demanem com podem emprendre la inclusió quan el repte és l’abordatge de les condicions de partida de cadascuna de les persones a qui ens adrecem.

Així, desvelarem que la creació de vincles és un dels passos anteriors a la inclusió. A més, parlarem de vincles entre ciutadania i creadors artístics o equipaments culturals, i de vincles amb el territori o amb els mateixos processos de creació a través del coneixement. Les raons formatives, emocionals i socioeconòmiques poden donar-nos respostes sobre aquesta qüestió. Finalment, coneixerem projectes que treballen en la creació d’aquests vincles per fer possible la inclusió cultural. 

Es farà una convocatòria per a la programació de les càpsules d’art que es projectaran durant la jornada. Pareu-hi atenció.

Per segona vegada, activem una dinàmica de presentació entre les persones assitents a través de les nostres xarxes socials, amb l’objectiu de posar-nos en contacte i conèixer-nosUna vegada inscrits a la jornada, rebreu més informació per poder-hi participar. 


OBJECTIUS
 

  • Analitzar com activem processos que facin de la inclusió en la cultura un fet sostenible i viable.
  • Plantejar estratègies de creació de vincles entre la ciutadania i la cultura des d’organitzacions amb objectius i naturaleses diverses.
  • Obrir les jornades a altres professionals implicats en la concepció, l’execució i el desenvolupament de projectes artístics i nous públics, i també a professionals que coneguin la conducta humana i els motius que ens fan pensar o sentir d’una determinada manera. 


Sessió adreçada a professionals del sector cultural i creatiu, així com a professionals del sector social i educatiu implicats en el desenvolupament i la riquesa dels projectes artístics de caràcter inclusiu o comunitari, i que hi estiguin interessats o sentin curiositat per conèixer-los. Així mateix, la sessió també s’adreça als professionals de les relacions socials que tractin les conductes i les emocions. 

 

 

PROGRAMA


10.00 - 10.15 h 

Obertura de la sessió a càrrec d'Edgar Garcia, director de l’Àrea de Desenvolupament i Transformació Empresarial, i Sílvia Duran, directora de l'Àrea de Públics.

Presentació de la Jornada a càrrec d’Eva Garcia(ComuArt - Art Sense Límits), experta en creació i producció artística comunitària. 


10.15 - 11.15 h 
Ponència 1: Alex Sarian, president i CEO d’Arts Commons, Canadà.

Per qüestions de diferència horària, la intervenció del ponent serà gravada prèviament. Les persones participants podran contactar amb el ponent posteriorment. 

CÀPSULA ART #1 
CLAM, de Encantados

11.15 - 11.45 h 

Pausa

11.45 - 12.45 h

Ponència 2: Estefanía Rodero, consultora de polítiques culturals públiques des d’un enfocament de drets.


CÀPSULA ART #2 Bots pel canvi, de Basket Beat

12.45 - 14.00 h

Experiències-diàlegs

 

  • La bona mort”. Roser Sanjuan, responsable de programes públics de La Panera (Lleida). 
  • Projectes comunitaris situats”. Montserrat Moliner, membre de l’equip de gestió i coordinació de La Volta (Girona). 
  • Diversorium”.  María Oliver i Veronica Valentini (Barcelona). Arts vives i espai de convivències.


CÀPSULA ART #3 Quin gest necessitem avui?, de Companyia Moveo

14.00 - 14.15 h 

Tancament i avaluació de la Jornada.

15.30 - 17.30 h 

Taller “Comunicació de projectes inclusius, a càrrec d’Ana Candela, comunicadora i productora cultural especialitzada en accessibilitat, codirectora del Festival Simbiòtic. 

 

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?