Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > VIII Jornada de Màrqueting Cultural GLOBALITAT I PERIFÈRIA. Diversitat de projectes i processos innovadors per al desenvolupament de públics

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
MÀRQUETING I COMUNICACIÓ

JORNADA

VIII Jornada de Màrqueting Cultural GLOBALITAT I PERIFÈRIA. Diversitat de projectes i processos innovadors per al desenvolupament de públics

9 nov 2022 09:15-14:15   Filmoteca de Catalunya. Sala Laya / en línia

Arriba la VIII edició de la Jornada de Màrqueting Cultural, organitzada per l’SDE i l’Àrea de Públics de l’ICEC. Aquest any posem el focus en la diversitat de projectes o propostes culturals, de dimensions ben diferenciades, per conèixer les estratègies i els processos innovadors que fan servir per arribar als seus públics.

 

En aquesta jornada, comptarem amb Roberto Gómez de la Iglesia,  consultor expert en cultura i innovació de Conexiones Improbables i conseller delegat d'Hibridalab, perquè sota el títol El públic és on hi ha el valor. La importància de tenir clara la nostra proposta, ens expliqui quins són els elements que permeten la innovació en els projectes culturals, la diversitat d’estratègies, les diferents metodologies i processos per captar el públic, per generar impacte, independentment de la seva dimensió, àmbit o posicionament. 

 

Per exemplificar-ho, donarem veu a tres projectes culturals amb visió clarament global, dirigides a una massa de públic àmplia, i a tres projectes/propostes culturals essencialment locals o perifèrics, allunyats dels nuclis urbans o amb un abast de públic més específic. Ens explicaran què els defineix, quina és la seva estratègia i quin el seu procés per arribar al públic. Projectes o empreses culturals de dimensions clarament desiguals, dissenyats a partir de variables diferents, amb oportunitats i febleses que no són intercanviables entre ells, però que conviuen en la nostra realitat cultural i, per què no, poden arribar a compartir públic.

 

La jornada serà moderada per la periodista i comunicadora cultural Paula Carreras, interessada en l'art, la llengua, el feminisme i la cultura pop. És una de les quatre impulsores del podcast Gent de Merda a ràdio Primavera Sound.

 

Objectius de la jornada

  • Donar valor a l’estratègia de desenvolupament dels públics d’un projecte/proposta cultural.
  • Detectar i definir variables identitàries pel que fa a l’oferta, el territori i els valors d’un projecte cultural. Punts forts i febles, oportunitats i amenaces.
  • Incidir en la importància de la creativitat i la metodologia en el disseny dels processos per arribar al públic
  • Conèixer el comportament del gran públic i el públic captiu.

 

INSCRIPCIONS:

 

Per assitir EN LÏNIA s'ha de fer des de la pestanya vermella del lateral dret d'aquesta convocatoria mateixa.

Per assistir de forma presencial inscriu-te AQUÍ

 

 

PROGRAMA

9:15h-9:30h Benvinguda institucional, a càrrec de Miquel Curanta, director de l'ICEC

9:30h-10:15h

 

Roberto Gómez de la Iglesia, consultor expert en cultura i innovació de Conexiones Improbables
10:15h-10.35h Patricia M. Val, cofundadora i productora executiva Futura Space
10:35h-10:55h Antònia Folguera, comissària Festival Sónar+D
10:55h-11.15h Pep Salazar, director general OFFF Festival
11.15h-11:45h PAUSA-Café i pastes a La Monroe
11:45h-12:05h Mar López-Pinto, Codirectora de Gargar Festival i productora de Binomic.cat
12:05h-12.25h Josep Barcons, director Festival Espurnes Barroques
12:25h-12:45h

Rut Martínez, des del 2015 directora del Dansàneu

12.45h-14.15h  TAULA RODONA amb els participants moderada per Paula Carreras

 

PARTICIPANTS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roberto Gómez de la Iglesia, consultor expert en cultura i innovació de Conexiones Improbables

Expert en Economia Creativa, consultor, gestor i mediador cultural. Llicenciat en Ciències Econòmiques, en l'especialitat d'Economia Regional i Urbana per la Universitat del País Basc, i Màster en Direcció d'Empreses per la Universitat Autònoma de Madrid + Centre Otalora de la Corporació Mondragón. És el fundador i director de Connexions Improbables, on ha conceptualitzat i desenvolupat el seu marc metodològic. Durant més de 30 anys ha liderat centenars de projectes culturals, d'innovació, de comunicació i sensibilització pública, de foment de l'Economia Social i de l'emprenedoria en sectors molt diferents, especialment en els culturals i creatius. President de l´Associació Innovació Cultural, Arts i Societat, Artehazia, i conseller delegat d´Hibridalab, Centre d´Innovació Oberta i Transferència Creativa d´Àlaba. A més, és un dels creadors de Kultursistema, metodologia per al mapatge, anàlisi i interpretació d'ecosistemes culturals i creatius.

 

 

 

 

Patricia M. Val, cofundadora i productora executiva Futura Space

Productora multidisciplinària que ha transformat la seva mirada de la ficció a allò virtual. Ha produït curtmetratges, llargmetratges, campanyes publicitàries i experiències en realitat virtual. La seva passió per la innovació l'ha portat a co-dirigir Futura Space, un estudi multipremiat d'R+D i hub creatiu que investiga les tendències tecnològiques dels mitjans de comunicació per crear entorns immersius i experiències interactives. A través del XR Lab han desenvolupat Spacecreator, un creador web d'espais virtuals.

Futura Space és un multipremiat estudi de R+D i hub creatiu que investiga les tendències tecnològiques dels mitjans de comunicació per crear entorns immersius i experiències interactives.

 

 

 

 

Antònia Folguera, comissària Festival Sónar+D

Comissària de festivals, conferències, podcasts i programes de ràdio. El seu treball es mou a través dels terrenys de la cultura i l'art digital, la comunicació i la música electrònica. És comissària de Sónar+D, el congrés de tecnologies creatives de Sónar i és part de l'equip comissari de l'Eufònic (Terres de l'Ebre) i STRP (Enindhoven). Forma part de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona XRCB, una plataforma digital per a ràdio, podcasting i streaming ètica i comunitària, en la què (entre altres coses) es prototipa i investiga la ràdio del futur i aquest és el seu darrer any com a jurat i membre de l'equip de les beques Barcelona Producció de La Capella. Fa pòdcasts i ràdio en directe a Barcelona i presenta i modera tot tipus d'esdeveniments artístics, culturals i tecnològics.

 

 

Pep Salazar, director general d' OFFF Festival

OFFF, el Festival Internacional de Creativitat, Art i Disseny Digital de Barcelona, és una plataforma global per a la indústria creativa que marca les tendències de la nova imatge i l'estètica en els camps del disseny, l'art visual i la cultura postdigital. Nascut l'any 2000 a Barcelona, avui dia OFFF és el major aparador i punt de trobada de la creativitat visual contemporània, on els millors talents comparteixen el seu procés creatiu i demostren la força del futur en la indústria creativa mundial. El 2023, OFFF Barcelona celebrarà la seva 22a edició que tindrà lloc a Disseny Hub Barcelona durant 3 dies, del 23 al 25 de març.

 

 

 

Mar López-Pinto, codirectora Gargar Festival i productora Binomic.cat 

El Gargar Festival de Murals i d’Art Rural és una iniciativa creada per Binomic.cat amb el suport de l’Ajuntament de Penelles, que vol difondre la cultura artística al món rural, fent de Penelles un referent, implicant la gent en un tema únic i diferent del que ens puguem sentir orgullosos, dinamitzant el poble i potenciant el turisme. L’objectiu és valorar, impulsar i donar visibilitat al street art i altres formes d’intervenció artística en l’espai públic rural. Gargar té la voluntat de realitzar intervencions artístiques i culturals en espais públics per millorar el poble, apropar l‘art a tothom i donar més recursos a la seva gent. Al 2023 es celebrarà la vuitena edició.

 

 

 

 

Josep Barcons, director Festival Espurnes Barroques

Llicenciat, màster i doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, amb premi extraordinari de llicenciatura. És director d’Espurnes Barroques, un festival que programa música barroca, en entorn barroc i amb gastronomia barroca en una vintena de petits municipis de la Catalunya Central que han preservat un singular llegat barroc i que se situen majoritàriament en el triangle format pel Santuari del Miracle (al Solsonès), Cervera i Manresa. A través d’una marató de concerts en quatre caps de setmana de maig i juny, i amb un nodrit programa social i educatiu, Espurnes Barroques és una porta oberta a descobrir indrets singulars amb una proposta innovadora i de proximitat, atenta a les persones i els detalls que la fan possible.

 

 

 

 

 

 

Rut Martínez, des de 2015 directora del Dansàneu

Directora del festival des de 2015, i vinculada al projecte des de 2011. El Dansàneu és hereu de l’escola d’estiu de formació en dansa tradicional fundada l’any 1992 sota el paraigua de la Fescat, l'Escola Catalana de la Festa (recordem que eren quatre escoles d'estiu de cultura popular organitzades pel Departament de Cultura a Llívia, Esterri d’Àneu, Torroella de Montgrí i Horta de Sant Joan). El Dansàneu va estar liderat durant més de dues dècades pel ballarí i coreògraf Joan Serra i es va refundar l’any 2015 en l’actual FESTIVAL DE CULTURES DEL PIRINEU, un projecte obert al públic de totes les edats que posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d’Àneu i la marida amb una proposta cultural diversa que es vertebra a partir de la dansa i de la música d’alta qualitat i mescla les propostes més contemporànies i l’incentiu a la nova creació amb la cultura d’arrel.

 

 

 

Paula Carreras, periodista i comunicadora cultural

Periodista i comunicadora cultural, interessada en l'art, la llengua, el feminisme i la cultura pop. Com a periodista, ha treballat en mitjans com Catalunya Ràdio, RAC1, el 33 o 8tv. Ha impulsat, juntament amb la Clàudia Rius, la Rita Roig i l'Ofèlia Carbonell, el podcast Gent de Merda, a Radio Primavera Sound. També ha moderat debats, presentat actes i participat en col·loquis.

 

 

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?