Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Hist˛ric agenda > Aplicaciˇ de la Llei OrgÓnica de Protecciˇ de Dades de carÓcter personal (LOPD)

Hist˛ric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

V═DEOS DE L'ACTIVITAT

Aplicaciˇ de la Llei OrgÓnica de Protecciˇ de Dades de carÓcter personal (LOPD) (Part1)

GESTIË EMPRESARIAL

SESSIË

Aplicaciˇ de la Llei OrgÓnica de Protecciˇ de Dades de carÓcter personal (LOPD)

13 jul 2017 08:45-11:00   Sala d'actes de l'Arts Santa M˛nica

El 25 de maig de 2016 va entrar en vigor el nou Reglament general de protecció de dades, imposat per la Unió Europea, que serà d’aplicació directa a tots els països de la UE a partir del 25 de maig de 2018. La Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) actual ja està sent reformada per adaptar-la al nou reglament europeu i tindrà només caràcter subsidiari. Com afecta la Llei Orgànica de Protecció de Dades les empreses culturals i les que desenvolupen el seu objecte social en l’àmbit artístic, de producció i gestió d’espectacles i també de creació de continguts audiovisuals? 

 

  • Afecta directament. La normativa en matèria de protecció de dades de caràcter personal és aplicable a totes les empreses i autònoms amb independència de la dimensió i el tipus de negoci. Hem de tenir en compte que la imatge de qualsevol persona és també una dada personal que s’ha de protegir.
  • L’empresa ha d’assegurar-se de tenir establerts mecanismes i protocols de seguretat que, de manera activa, garanteixin la privacitat de les dades personals de les quals és responsable (dades de clients, de treballadors, de proveïdors, etc.). 

 

Les novetats mes importants del nou Reglament són les següents:

 

1- Unificació de normativa a tota la Unió Europea.

2- Augment de les exigències de seguretat i compromís de les empreses en relació amb la protecció de dades per garantir unes majors garanties de privacitat a les persones. Per exemple, la fi del consentiment tàcit, el dret a ser informat si les dades personals han estat piratejades, més transparència quant a l’ús d’un llenguatge clar i comprensible sobre les clàusules de privacitat, la incorporació del dret a l’oblit, etc.

3- Enduriment dels controls i les sancions, que poden arribar fins als 20 milions d’euros o al 4% de la facturació de l’infractor, a més de la obligació directa d’indemnitzar l’afectat.

 

És important que disposeu dels coneixements entorn la obligatorietat a l’hora d’aplicar la normativa de protecció de dades i el contingut d’aquest nou Reglament.

 

 

Interessats: companyies, productores i professionals del sector de l’entreteniment i la cultura.

 

Programa

 

8.45 - 9.00 h: registre i inscripcions.

 

9.00 - 10.45 h: l’aplicació de la Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal (LOPD) i del Reglament més recent, a càrrec de Jorge Gutiérrez, responsable del Departament de Protecció de Dades i Noves Tecnologies, i soci del despatx d’advocats Globalpacta, Advocats economistes i consultors. Especialitzat en Dret de les noves tecnologies i Protecció de dades. Assessora i implementa protocols de seguretat i acompliment normatiu a desenes d’empreses.

 

  • Antecedents. Històric.
  • Punts clau del nou Reglament general de protecció de dades.
  • Objectius del nou Reglament.
  • Dificultats d’implementació.
  • Visió de futur sobre aquesta matèria.

 

Modera: Cristina Calvet,advocada de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) i membre del Comitè Científic i docent del màster de drets de Propietat Intel·lectual a l’Il·lustre Col·legi de Advocats de Barcelona (ICAB).

 

10.45 - 11.00 h Torn de preguntes.

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
CrŔdits: Programaciˇ web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?