Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Agenda > Art digital per a professionals analògics
CREATIVITAT I INNOVACIÓ
SESSIÓ:

Art digital per a professionals analògics

2 mai 10:00-12:00   En línia   oberta

La Direcció General d’’Innovació i Cultura Digital, en col·laboració amb el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), proposen aquesta formació generalista sobre art digital adreçada a gestors culturals, artistes i professionals del sector cultural.  
 
L’art digital fa ja força dècades que està en les nostres vides, tot i que de vegades no en som conscients de la seva presència. Molts cops, una obra d'’art digital no sembla feta amb l'ajut d'un ordinador oi altres dispositius com poden ser un plotter, un làser, un robot o un router, per exemple. 
 
El cert és que estem exposats constantment a l'art digital encara que sembli un gran desconegut. La primera part de la sessió convida a familiaritzar-se amb l'art digital i la seva història, amb els seus formats, els seus canals, les comunitats que en formen part i les seves maneres particulars de funcionar en xarxa. 
 
L'art digital és tan antic com ho són els ordinadors. En descobrirem la seva història i veurem com cada nova tecnologia dona lloc a una forma diferent d'art: de les primeres composicions musicals dels anys 50, a les primeres peces d'art generatiu dels anys 60; dels primers videojocs dels anys 70 a les peces interactives dels anys 80 i 90 i fins als nostres dies, en què el ritme el marquen la intel·ligència artificial i la computació espacial. 
 
A la segona part de la sessió farem un recorregut pels  diferents formats i les maneres de presentar-los al públic, tenint en compte les particularitats i els reptes que es presenten quan treballem amb art digital. També presentarem  exemples de com treballar amb l'’art digital des de disciplines que - a priori - semblen alienes. 
,
Els objectius de la sessió són: entendre l'art digital, la seva història, el present i el futur que està a tocar; conèixer exemples de com des de l'art digital es pot mirar a qualsevol època i interactuar amb qualsevol disciplina i entendre que aquest mena d’art té unes necessitats tècniques que rarament es tenen en compte. És una invitació a atrevir-se a jugar amb l’art digital. 
 
 
                                    

Antònia Folguera és comissària i comunicadora, i crea els continguts de conferències, pòdcasts i programes de ràdio. El seu treball es mou a través dels terrenys de l’art i la cultura digitals, la comunicació i la música electrònica.

És comissària de Sónar+D, el congrés de tecnologies creatives de Sónar, i forma part dels equips comissarials d’Eufònic (Terres de l’Ebre) i STRP (Eindhoven).

També és part de la XRCB (Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona), una plataforma de podcàsting comunitària, ètica i per al bé comú. Entre altres coses, a la xarxa prototipen i investiguen la ràdio del futur. També fa pòdcasts i ràdio en directe, i presenta i modera tota mena d’esdeveniments culturals i tecnològics. 

 

Elisenda Muns és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va completar els seus estudis amb un màster en Disseny Gràfic i aviat es va introduir en el món del disseny d’exposicions i la museografia: primer va treballar a ExitDesign i després a Mediapro Exhibitions. Aquest camp la va fascinar perquè li permetia explorar noves formes de comunicació, col·laborant amb dissenyadors i artistes en el camp de l’audiovisual, el so, la realitat virtual, etc. Posteriorment, va dirigir projectes a Domestic Data Streamers durant més de quatre anys, i després va fer el salt a la direcció executiva de “Digital Impact”, una exposició d’arts digitals promoguda per l’OFFF, que va tenir lloc al Disseny Hub Barcelona el 2023. Interessada en el tema, va cursar paral·lelament el màster en Comissariat d’Art Digital de l’Escola Superior de Disseny (ESDI). Recentment, ha fundat Gracias Grecia, una agència creativa especialitzada en projectes culturals i expositius. Paral·lelament, complementa la feina amb classes a l’ESDI, La Salle, o l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

 

Aquesta activitat forma part de la programació de La Foneria, el futur Centre de Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya. La Foneria és el nou centre de la Generalitat de Catalunya projectat a l’edifici de l’antiga Foneria de Canons de la Rambla. Mentre no es disposa de l’equipament físic, el Departament de Cultura du a terme actuacions i programes sobre els tres àmbits d’activitat clau del futur centre: la investigació, la incubació i el desenvolupament de projectes de cultura digital i videojocs.

 

 

 

 

SESSIÓ

Art digital per a professionals analògics


L'art digital porta ja força dècades en les nostres vides tot i que de vegades no en som conscients de la seva presència. Molts cops, una obra d'art digital no sembla feta amb l'ajut d'un ordinador i altres dispositius com poden ser un plotter, un làser, un robot o un router, per exemple.

HORARI

02-05-2024. 10:00h-12:00 hores

ESPAI

En línia
Fes clic per inscriure't a l'activitat



Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?