Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Bookcamp 2017: noves narratives digitals i creació transmèdia

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Material sessió

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
DIGITAL MEDIA

JORNADA

Bookcamp 2017: noves narratives digitals i creació transmèdia

24 mar 2017 10:00-14:30   CCCB (Planta 2. Espai Taller)

El Departament de Cultura, de la mà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), col·labora enguany amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en el marc del Kosmopolis 2017 (K17), la festa de la literatura amplificada, i del Bookcamp, una de les seccions del K17.

 

El Bookcamp, que se celebrarà del 23 al 26 de març de 2017, és una trobada dedicada al món dels llibres i l’edició que se centra a explorar els límits i les possibilitats del format llibre des de diversos punts de vista.

 

Enguany planteja la pregunta següent: “Hi ha futur més enllà del llibre?”. Ja fa anys que l’ecosistema editorial està immers en una transformació intensa que pocs s’atreveixen a dir com acabarà. Podem imaginar un futur més enllà del suport llibre? Què passaria si les pitjors prediccions es complissin? Què està succeint amb els nous lectors, les narratives digitals i les opcions editorials en un món que canvia irreversiblement? La cinquena edició del Bookcamp explora aquests desafiaments i dilemes amb activitats impregnades de cultura lab i l’obertura del Laboratori d’històries VR, un espai d’exhibició de narratives digitals.

 

Dins el Bookcamp, l’SDE col·labora en l’organització de la taula rodona “Com produir projectes de noves narratives digitals” i el taller “Creació de narratives transmèdia”, amb la narradora transmèdia Belén Santa-Olalla.

 

PROGRAMA

 

10.00 – 12.00 h Com produir projectes de noves narratives digitals, en col·laboració amb la incubadora de TFG en comunicació interactiva de la UPF Starting lab.

Planta 2. Espai Taller.

 

En aquest espai es pretén discutir, comparar i repensar els models de finançament i producció de les noves narratives audiovisuals digitals que s’escapen dels models més establerts de producció digital, com els videojocs, els documentals interactius, els projectes transmèdia o les segones pantalles de produccions televisives.

 

Isabel Fernández, directora de documentals i productora del documental web Orgull de Baix, ens introduirà en els referents de producció internacional d’aquest tipus de produccions posant exemples d’agents i models de producció en col·laboració amb institucions públiques i privades, principalment d’Europa i els Estats Units.

 

La sessió continuarà amb una taula rodona sobre el finançament i la producció de noves narratives amb la participació d’Isabel Fernández, Aritz Cirbián (productor de Compacto), Francisco Vargas (director de l’Àrea de l’Audiovisual de l’Institut Català de les Empreses Culturals), Jordi Mendieta (president del Clúster de la Indústria Audiovisual de Catalunya) i Jordi Pi (productor executiu de mitjans digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals). Moderació a càrrec de Lau Delgado, productor, consultor i formador audiovisual.

 

Entrada lliure (no cal inscripció). 

 

12.30 – 14.30 h Creació de narratives transmèdia  (Atenció: canvi d'hora!) 

Planta 2. Espai Taller.

 

En aquest taller practicarem com es pot convertir una història en una narració participativa i multiplataforma, en què el lector, l’espectador o l’usuari esdevé el protagonista. Mitjançant exercicis pràctics, aprofundirem sobre les dinàmiques de participació i les possibilitats de narratives tant digitals com analògiques que busquen donar poder de decisió al destinatari de les històries.

 

La formació anirà a càrrec de:

Belén Santa-Olalla, directora de projectes transmèdia i consultora de Conducttr.

 

INSCRIPCIONS TANCADES. 

 

PONENTS

 

Isabel Fernández @isabel000bcn@OrgulldeBaix

Directora de documentals i productora del documental web Orgull de Baix

 

Aritz Cirbián @aritzcirbian @compactocoop

Productor a Compacto

 

Francisco Vargas

Director de l’Àrea de l’Audiovisual de l’Institut Català de les Empreses Culturals

 

Jordi Mendieta @JordiMendieta @ClusterAVCat

President del Clúster de la Indústria Audiovisual de Catalunya

 

Jordi Pi Muntadas @pineti@CCMA_cat

Productor executiu de mitjans digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

 

Lau Delgado @LauDelgado_com

Productor, consultor i formador audiovisual

 

Belén Santa-Olalla @Belen_Santa

Directora de projectes transmèdia i consultora de Conducttr

 

 

Podeu consultar tota la programació del Bookcamp aquí.

 

 

Una iniciativa de: 

 

Twitter @kosmopolisCCCB#Bookcamp

Facebook @Kosmopolis

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?