Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Claus per protegir les creacions en el món digital

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Material de la sessió I
Material de la sessió II

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

Claus per protegir les creacions en el mon digital

claus per protegir les cracions en el món digital (part 2)

GESTIÓ EMPRESARIAL

SESSIÓ

Claus per protegir les creacions en el món digital

15 feb 2018 09:30-11:30   Sala d'actes de l'Arts Santa Mònica

Enguany, s’han incorporat també a la programació SDE els mòduls formatius, paquets de continguts amb un focus temàtic més específic, segmentats segons els àmbits de la programació SDE. A diferència dels itineraris SDE, no proposen cap recorregut i són de format més flexible. 

 

Aquesta és la primera sessió del mòdul formatiu en Dret digital i continguts creatius, que tractarà el marc jurídic dels intangibles i la privacitat en el món digital.  

 

En aquesta sessió s’explicaran les normatives ja existents per protegir la feina dels creadors. Després d’una introducció al tema i una visió general sobre els riscos, s’aprofundirà en la matèria a través de casos reals.

 

PROGRAMA

 

Per a aquelles empreses culturals que volen desenvolupar plenament la seva activitat en un entorn digital és important conèixer bé els riscos d’exposar els seus treballs a internet, com també la manera de protegir-los.

 

La supervivència de certs projectes, així com l’èxit de les col·laboracions entre artistes i disciplines a la xarxa, estan vinculats en gran part a les eines de les quals es dotin les empreses creatives per protegir i valorar correctament la pròpia obra.

 

9.15 - 9.30 h            Registre i inscripcions

 

9.30 - 11.30 h          Claus per protegir les creacions en el món digital, a càrrec de Júlia Bacaria, advocada                                                               de Global Legal Data,i de Martina Fuster, advocada d’EAPIA  

 

CONTINGUTS

 

1. Marc legal que cal tenir en compte a l’hora de creuar la frontera del món físic al món digital amb les nostres creacions

 

Quan parlem del marc legal de les creacions, solem pensar en els drets dels autors d’aquestes creacions, però hi ha altres regulacions que podem tenir en compte a l’hora de protegir-nos, sobretot si fem el salt al món virtual. Farem una introducció breu a les normatives que hem de complir en el medi digital i alguns instruments que ens poden ajudar a protegir-nos.

 

2. Quins riscos hem d’afrontar en el moment d’exposar els nostres treballs a internet? 

 

Conèixer per endavant les situacions en què ens podem trobar quan ampliem el camp d’exposició de les nostres creacions entrant en el món virtual és, sens dubte, un avantatge. Aquest coneixement ens permetrà no només adoptar mesures per protegir-nos, sinó també tenir més eines per afrontar possibles inconvenients.

 

3. Conceptes clau per entendre el marc regulador de la propietat intel·lectual:originalitat, art mecànic, compatibilitat entre marques amb drets d’autor, drets d’imatge i valor de l’obra única.

 

A través de l’obra de l’artista Andy Warhol explicarem algunes de les claus d’aquesta normativa, així com la seva evolució en el pas d’una societat analògica a una de digital.

 

4. Mecenatge o col·laboracions amb la indústria tecnològica

 

L’existència de nous canals de comunicació ha creat un espai virtual on relacionar-seque permet donar respostes a una societat cada vegada més global. D’una banda, l’arribada d’internet suposa el començament d’un camí que comporta nous reptes normatius i, de l’altra, implica també saber crear noves vies per respondre als interessos dels diferents agents.

 

Mitjançant el cas del projecte <World Tour>, dirigit per Jessica Brillhart, parlarem de la primera obra audiovisual filmada amb la tecnologia Jump. Aquesta cineasta actualment treballa per a Google, juntament amb un equip d’enginyers per desenvolupar eines (tecnològiques i narratives) amb les quals explicar històries en realitat virtual.

 

Sessió adreçada a professionals del sector cultural i creatiuinteressats a desenvolupar els seus projectes en l’entorn digital, o simplement a conèixer millor les possibilitats d’aquest món.

 

PONENTS

 

Júlia Bacaria @juliabacaria

 

Advocada especialitzada en dret digital i privacitat. Vicepresidenta de la Secció de Dret de la Societat de la Informació i la Comunicació de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. És responsable de l’Àrea de Dret Digital a la firma Global Legal Data (www.legal-data.net) i es dedica a l’assessorament i la implantació de normatives en els àmbits del dret de les noves tecnologies (software, IoT, wearables, intel·ligència artificial, aplicacions, web, etc.), comerç electrònic, reputació online, imatge, protecció de dades, propietat intel·lectual en l’àmbit digital i marques.


Professora de diversos màsters i cursos (ICAB, UB, GBSB) sobre aquestes matèries.
 

 

 

 

Martina Fuster #eapiablog

 

 

Assessora jurídica per a emprenedors, la indústria cultural i empreses digitals. Advocada especialitzada en dret de la propietat intel·lectual i industrial, les noves tecnologies i el sector de la comunicació. Té experiència en el sector audiovisual i industrial musical, en dret digital i en l’acompanyament jurídic a la producció de projectes creatius, culturals o d’entreteniment.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?