Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Com fer un pla d’accessibilitat per als museus i els centres i espais d’arts visuals

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIÓ EMPRESARIAL

SESSIÓ

Com fer un pla d’accessibilitat per als museus i els centres i espais d’arts visuals

15 feb 2021 10:00-14:00   EN LÍNIA

La Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), per mitjà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), i en col·laboració amb la Direcció General del Patrimoni Cultural, organitzen, d’acord amb la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat, un mòdul de formació en accessibilitat, en el marc de les actuacions dels plans d’accessibilitat museus i centres d’arts visuals. 

 

Aquest mòdul consta de dues sessions, adreçades a les persones programadores, responsables i tècniques d’aquests espais, i s’hi tractarà dels diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica.

 

Introducció

 

Aquesta formació pretén assessorar i dotar els equipaments d’eines metodològiques per elaborar un pla d’accessibilitat, l’instrument que identifica i planifica les actuacions que cal dur a terme en l’equipament per tal que s’assoleixin les condicions que estableixen la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat, i la normativa de desplegament corresponent.

 

Objectius

 

Aquesta formació pretén assessorar i dotar els equipaments d’eines metodològiques per elaborar un pla d’accessibilitat, l’instrument que identifica i planifica les actuacions que cal dur a terme en l’equipament per tal que s’assoleixin les condicions que estableixen la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat, i la normativa de desplegament corresponent.

Finalitats
 

  • Adaptar els equipaments en els àmbits del territori, l’edificació, l’accés a productes i serveis i la comunicació, d’acord amb la normativa d’accessibilitat vigent.
  • Recomanar als programadors i tècnics unes pautes o eines metodològiques per a l’elaboració de plans d’accessibilitat dels seus equipaments.
  • Indicar els aspectes o els elements que han de centrar un diagnòstic d’accessibilitat d’un equipament.
  • Assessorar els programadors i els tècnics per adaptar els espais i l’atenció a les persones usuàries.
  • Donar eines per adaptar les activitats i les funcions a l’accessibilitat.
  • Intercanviar experiències en matèria d’accessibilitat.

 

Sessió adreçada a les persones programadores, responsables i tècniques d’aquests espais, i s’hi tractarà dels diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica.

 

OBERTURA D'INSCRIPCIONS:  divendres 5 de febrer a les 10.00 h

 

Durant la sessió hi haurà servei de subtitulació en directe.

 

Programa


10.00 h 

Obertura de la jornada a càrrec de Toni Cabré, sub-director general de Promoció Cultural, i Magda Gassó Hoja, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles.


10.00 - 10.45 h 

Presentació de la Guia per a l'eleboració de plans d’accessibilitat per a equipaments culturals a càrrec d’Amelia García Alés, arquitecta del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.


10.45 - 11.45 h

«Museus i centres d’art accessibles per a tothom (accessibilitat desapercebuda)», a càrrec d’Enrique Rovira-Beleta Cuyás, arquitecte i director de la consultoria Rovira-Beleta Accesibilidad, i professor responsable de l’Àrea d’Accessibilitat de la UIC Barcelona School of Architecture.

 

11.45 - 12.30 h 

«Eines d’analisi i estat de l’accessibilitat», a càrrec de Zaida Picart, especialista en accessibilitat als museus; Sonia Blasco, cap de Coordinació Museística i Protecció de Béns Mobles, i Joan Antoni Martínez, coordinador de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya del Departament de Cultura.

12.30 - 13.30 h 

«Experiències desenvolupant un pla d’accessibilitat en museus d’arts», a càrrec de Montse Quer, cap del Departament d’Accessibilitat de la Fundació Joan Miró  i Guillem Martí Soler, tècnic d’accessibilitat al MACBA (2017 – 2020).

13.30 - 14.00 h 

Torn obert de paraules.

 

 

Materials d’interès

Guia per a l’elaboració de plans accessibilitat

Glossari d’accessibilitat


Segona sessió del mòdul:

 "L’accessibilitat en la comunicació en els museus i els centres i espais d’arts visuals" (26 de maig)

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?