Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Complir o no complir? Aquesta és la qüestió

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Presentació María Teixidor
Presentació Maria Tornos

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
JURÍDIC I FISCAL

SESSIÓ

Complir o no complir? Aquesta és la qüestió

13 feb 2020 09:15-11:30   Sala d'Actes de l'Arts Santa Mònica

El compliment normatiu a les empreses culturals i creatives

 

La manca de consciència en els equips directius i gestors de la responsabilitat penal de les persones jurídiques. Pot cometre un delicte una empresa/entitat?

 

Els riscos generals i específics de les empreses culturals que cal tenir en compte. Quins delictes pot cometre l’empresa cultural?

 

La precarietat de mitjans en les empreses culturals i la focalització en l’activitat, el producte o el servei que s’ofereix al mercat. La planificació empresarial en matèria legal i la sostenibilitat del negoci.  Quan pensem en com evitar cometre un delicte si sempre estem pensant en com vendre el que fem? I com ho fem?

 

Les conseqüències «fatals» de la condemna penal. Sancions del Codi Penal de multa, suspensió o dissolució. La prohibició de contractar amb les administracions públiques i de rebre’n subvencions com a conseqüència de la condemna penal. Com acaba l’empresa si ha comès un delicte?

 

 

Objectius de la sessió

La sessió pretén generar consciència i alertar sobre la responsabilitat penal de les persones jurídiques i les seves conseqüències, sobre els riscos generals i específics del sector cultural en compliment normatiu i sobre la necessitat d’implantar sistemes de bon govern, de compliment normatiu i de compliment normatiu penal en les organitzacions privades per garantir-ne la sostenibilitat i la prosperitat.

 

Programa

 

09.15 - 09:30 h

 

Inscripcions                 

                                         

09.30 - 09.40 h

 

Introducció a càrrec de Miquel Angel Vallès

 

09.40 - 10.10 h

 

Exposició a càrrec de Maria Teixidor

 

10.10 - 10.40 h

 

Exposició a càrrec de Maria Tormos

 

10.40 - 11.10 h

 

Taula de debat + preguntes

 

11.10 - 11.20 h

 

Conclusions

 

 

Ponents      
 

Maria Teixidor

 

Advocada i emprenedora en tecnologia jurídica (legaltech), assessora d’empreses culturals (productores audiovisuals, editorials, fundacions...), d’autors i d’entitats del món de la cultura.

Directora de la consultora Modelo de Prevención de Delitos, S.L., que dissenya i implementa models de prevenció de delictes en empreses desenvolupant eines tecnològiques de suport a aquest procés.

Secretària de la Junta del FC Barcelona, en presideix la Comissió de Control i Transparència i ha estat, entre el 2015 i el 2019, membre del seu comitè de compliment normatiu.

Vocal de la Secció de Compliment Normatiu de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i professora de la unitat sobre propietat intel·lectual i industrial del Màster en Compliance del mateix ICAB.

 

 

Maria Tornos

 

Sòcia directora de Tornos - Defensa & Compliance Penal.

Experta en dret penal, defensa de la persona jurídica, disseny i implementació de models de prevenció de delictes i compliment normatiu.

Responsable de compliment normatiu (compliance officer) de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

Membre de la Junta Directiva de COMPCAT - Associació Catalana de Compliance.

Exsecretària de la Secció de Dret Penal de la Comissió de Cultura de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

També és docent al grau de Dret de la Universitat de Barcelona i al curs d’especialització en Compliance i Òrgans de Control de la Universitat Abat Oliva.

 

Modera 

   
 

Miquel Àngel Vallès

 

Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1988-1993). Advocat freelance des de 1994.

Ha desenvolupat la seva carrera en els àmbits del dret processal, el dret civil, el dret mercantil i les organitzacions privades, els drets d’autor i altres drets de propietat intel·lectual i de la cultura (mecenatge, suport públic i mercats tradicionals i digitals). Assessora diferents entitats de gestió de drets de propietat intel·lectual, autors, artistes i institucions, empreses i entitats no lucratives del sector cultural i de la creació.  

Consultor de compliment normatiu i bon govern públic i privat (SafeGov).

És vocal de la Comissió de Normativa i de la Comissió de Transformació Digital (DIGICAB) de l’ICAB i membre de les seccions de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge, de Dret Internacional i de la Unió Europea, de Drets de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació i de Compliment Normatiu de l’ICAB.

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?