Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Distribució alternativa

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

Distribució alternativa, Presentació Institucional

Distribució alternativa, Javier Fuentes

Distribució alternativa, José Alayón

Distribució alternativa, Patrick Hurley

Distribució alternativa, José María Riba

Distribució alternativa, Cloenda (Part1)

Distribució alternativa, Cloenda (Part2)

GESTIÓ EMPRESARIAL

JORNADA

Distribució alternativa

21 nov 2014 09:30-13:30   Teatre del CCCB

Un any més, el Departament de Cultura de la mà de l'SDE col·labora amb l'Alternativa Professionals, en l'organització de les jornades professionals dins el marc del 21è Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'Alternativa.

 

L’Alternativa Professionals torna a reunir professionals del cinema independent per convidar-los a una jornada en la qual puguin discutir i conèixer models i eines de distribució i atracció de públic, tant de ficció com de documental.

 

Hi ha noves finestres d’exhibició que es poden aprofitar per al cinema independent? On és el públic de les nostres pel·lícules? Com el podem trobar?

 

Algunes pel·lícules exitoses que recorren festivals i sales a escala mundial han estat produïdes, dirigides i venudes per la mateixa persona o la seva productora. És aquest un nou model de subsistir fent cinema? O és més productiu que l’autor es dediqui a seguir creant i deixi l’apartat de la venda a professionals del mitjà? Quins avantatges té que un sales agent organitzi el recorregut de la pel·lícula?

 

Indica que t'has assabentat de la jornada per l'SDE

 

 

 

09.30 - 09.40 h.  Inscripcions

 

09.40 - 09.50 h.  Presentació Institucional a càrrec de Jordi Sellas, director gerenal de Creació i Empreses Culturals, i de Cristina Riera, coordinadora de l'Alternativa.

 

09.50 - 10.10 h. Javier Fuentes


10.10 - 10.30 h.  Birgit Kohler


10.30 - 10.50 h. Jose Alayón


10.50 - 11.10 h.  Patrick Hurley


11.10 - 11.30 h. José María Riba

 

11:30 - 12.00 h. Pausa 

 

12.00 - 13:30 h.  Taula rodona
 

 

 

PONENTS

 

  • Javier Fuentes (Espanya). Dirigeix el CENDEAC (Centro de Documentación y Estudios Avanzados de Arte Contemporáneo), on ha desenvolupat i concebut Fisuras Fílmicas, en col·laboració amb la Filmoteca Regional Francisco Rabal i la Universitat de Múrcia. El projecte va començar el setembre de 2011 amb el propòsit d’incentivar l’estudi, el debat i la projecció de pel·lícules situades en les fissures del cinema hegemònic. Des de l’inici, s’ha esforçat per presentar i exposar nous models conceptuals, narratius i temporals en companyia dels mateixos realitzadors. Fisuras Fílmicas s’estructura sobre la base de quatre objectius fonamentals amb el propòsit que l’estudi i l’anàlisi de cada pel·lícula projectada es puguin desenvolupar d’una manera minuciosa. CENDEAC.

 

  • Birgit Kohler (Alemanya). És codirectora de l’Arsenal - Institute for Film and Video Art de Berlín, així com membre del comitè de selecció del Berlinale Forum, que està organitzat per l’Arsenal i ha estat reconegut com la secció més audaç del Festival de Cinema de Berlín. L’Arsenal s’ocupa de les dues pantalles d’Arsenal Cinema al Berlinale Forum i el Forum Expanded, distribueix films com a Arsenal Distribution i recopila obres de cinema independent i experimental, així com d’història del cinema d’avantguarda. El film premiat en l’última edició de l’AlternativaThe strange little cat (L’estrany gatet), va ser descobert i seleccionat en el Berlinale Forum, on va celebrar la seva estrena mundial. Arsenal.

 

  • José Alayón (Espanya). Director, productor i distribuïdor cinematogràfic. El 2004 crea El Viaje Films. A partir de 2010 i fins ara es converteix en productor executiu de cinc opera prima, a més de dirigir i escriure els llargmetratges Slimane, seleccionada en competició en l’Alternativa Oficials 2014 i Gente de sal (en postproducció). També ha produït Hotel Nueva Isla (Irene Gutiérrez), programada en la secció Panorama 2014 de l’Alternativa Paral·lelesJosé Alayón funda el 2008 el Centro de Estudios Cinematográficos de Canarias (CECAN), un centre que des de llavors fins ara imparteix nombrosos màsters, tallers i graus cinematogràfics a les illes Canàries en conveni amb les universitats canàries. El viaje films.

 

  • Patrick Hurley (Regne Unit). És el mànager de distribució per a Dogwoof, una empresa fundada el 2004 líder de la distribució de documentals al Regne Unit. Ha treballat amb més de 50 títols d’estrena, incloent-hi models d’estrena per a sales comercials i sales no comercials, i directament a digital. A més de la distribució cinematogràfica, també gestiona el servei de sales no comercials de Popup Cinema, permetent que centenars de projeccions públiques es duguin a terme cada any en llocs alternatius fora del circuit formal del cinema. Dogwoof Documentary Film Distribution.

 

  • José María Riba (França). Periodista des del 1982 a l’Agència France Presse (AFP). Forma part del comitè d’experts d’Europa Cinémas després d’integrar el d’Euromed Cinéma fins que va desaparèixer. Col·labora amb el Festival de Canes com a assessor i informador de pel·lícules espanyoles i llatinoamericanes. Els anys 2013 i 2014 va formar part de l’equip de seleccionadors de la Quinzena de Realitzadors del Festival de Canes. El 2005 va cofundar l’associació sense ànim de lucre Espagnolas en París, un grup de professionals del cinema que afavoreix la presència regular de cinema espanyol a França promovent a més multitud de trobades entre professionals i públic. Espagnolas en París.

 

MODERA

 

Àlex Navarro. Coordinador d’Europa Creativa DeskMEDIA. Europa Creativa Desk – MEDIA

 

En col·laboració amb

L'Alternativa 2014  

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?