Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > El capital privat a les arts escèniques

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Material sessió

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

El capital privat a les arts escèniques (Part1)

El capital privat a les arts escèniques (Part 2)

GESTIÓ EMPRESARIAL

SESSIÓ

El capital privat a les arts escèniques

17 oct 2017 11:45-14:00   Sala d'actes del Museu Dr. Melcior Colet

Les AIE: el capital privat també inverteix en espectacles en viu

 

Fins al moment, ha estat molt habitual parlar d’inversió de capital privat en cinema, concretament per mitjà de les anomenades agrupacions d’interès econòmic (AIE) audiovisuals. No obstant això, les arts escèniques estàn quedant endarrerides en una oportunitat de captació de capital privat que permeti finançar espectacles en viu amb inversors privats.

 

La reforma fiscal del 2015 ha intentat pal·liar aquestes diferències permetent a les arts escèniques atreure inversió privada mitjançant incentius fiscals, de la mateixa manera que el cinema, l’objectiu prioritari dels quals és traslladar a l’inversor el crèdit fiscal que genera l’obra audiovisual.

 

Així, la Llei de l’impost sobre societats preveu una deducció fiscal del 20% sobre el cost de producció i exhibició de les obres d’arts escèniques i musicals que, com en el cinema, pot ser transmès al descompte a un capital privat pagador d’impostos. Es tracta d’una fórmula que, amb les anàlisis i les gestions degudes, permet al promotor de l’espectacle reduir en un 20% el cost de l’espectacle.

 

Interessats: companyies i productores teatrals, societats inversores en el sector de l’entreteniment i professionals que treballen en departaments de patrocini i mecenatge, distribució i comercialització d’espectacles.

 

 

PROGRAMA

 

11.45 - 12.00 h Recepció

 

12.00 - 12.10 h Obertura de la sessió a càrrec d'Edgar Garcia, director de l'Àrea d'Empresa de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) i de Antoni Escudero, gerent d'ADETCA (Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya)


12.10 - 13.45 h El capital privat també inverteix en espectacles en viu

 

  • Estructura del producte financer: AIE el subjacent de la qual és la producció d’una obra de teatre o un concert
  • Deduccions fiscals en les arts escèniques previstes per la Llei de l’impost sobre societats

 

13.45 - 14.00 h Col·loqui
 

 

Patricia Motilla Bonías:

Sòcia i responsable de l’àrea de Cultura, Esport i Entreteniment d’Andersen Tax & Legal. Especialitzada en l’assessorament a empreses del sector audiovisual —cinema, teatre i espectacles en viu—, i s’ocupa de l’estructuració de productes financers amb rendibilitat fiscal basats en subjacents com les obres audiovisuals i les arts escèniques. Experiència en l’assessorament a clients de banca d’inversió: empresa familiar i reestructuracions patrimonials i empresarials. També està especialitzada en l’assessorament institucional a entitats financeres i en l’assessorament en producte financer. Assessorament financer a la indústria del cinema i les arts escèniques: el teatre i la música. També ha treballat a Olleros Advocats, PwC, Cuatrecasas i Jausas.

 

Almudena Santaeufemia:
Associada d’Andersen Tax & Legal en l’àrea de Cultura, Esport i Entreteniment. Especialitzada en el camp de la propietat intel·lectual, principalment en l’assessorament integral en la indústria del cinema i les arts escèniques.
Ha treballat en diversos despatxos, com ara Olleros Abogados, Jausas, Rooter i Abril Abogados. 

 

En col·laboració amb

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?