Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Agenda > Intel·ligència artificial i llenguatges immersius. Tendències 2024 per a la creació digital
CREATIVITAT I INNOVACIÓ
SESSIÓ:

Intel·ligència artificial i llenguatges immersius. Tendències 2024 per a la creació digital

27 jun 10:00-12:30   En línia   oberta

La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, en col·laboració amb el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) organitza aquesta sessió on  analitzarem les tendències de fons amb casos i exemples que mostren cap a on va el futur de les narratives interactives i de la intel·ligència artificial aplicada als processos i productes culturals. Des de la realitat estesa i la computació espacial als nous reptes de la generació automatitzada de text, veu, música, imatges i vídeo.

 

La creació digital afronta una allau de transformacions impulsades per les tecnologies immersives i la intel·ligència artificial (IA). Tenim la sensació de viure una etapa de canvi radical que afectarà les feines, les produccions, els negocis, la relació amb els públics o la mateixa creativitat.

 

Però, quines d’aquestes transformacions són realment rellevants? Quines poden ajudar les creadors. Quines poden acabar devaluant el treball artístic i creatiu?

 

Analitzarem les tendències de fons amb casos i exemples que mostren cap a on va el futur de les narratives interactives i de la intel·ligència artificial aplicada als processos i productes culturals: des de la realitat estesa i la computació espacial fins als nous reptes de la generació automatitzada de text, veu, música, imatge i vídeo. 

 

Objectius

  • Identificar les tendències de fons de les tecnologies immersives i la IA en la creació digital.
  • Analitzar la utilitat pràctica de la immersió i  la IA en la producció professional.
  • Identificar les possibilitats creatives que ofereixen les tecnologies emergents.
  • Analitzar els riscos de les transformacions tecnològiques en l'àmbit creatiu.

 

Programa

 

10.00- 11.00 h

 

 

 

 

 

 Tendències de les narratives interactives, a càrrec d'Eva Domínguez

  • La immersió en l'espai i immersió com a participació
  • La contribució de la realitat estesa a la immersió.
  • Les possibilitats tècniques i la creació del viatge narratiu immersiu
  • Els reptes creatius i productius

11.00 -12.00 h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tendències de la IA aplicada a la creativitat digital, a càrrec de Joan Rosés
  • La utilitat de la IA en la conceptualizació, producció i promoció de creacions professionals.
  • Les noves possibilitats expressives i artístiques que ofereix la IA.
  • Les tendències consolidades i els nous reptes de la generació de text, veu, música, imatge i vídeo.
  • Què s’està coent als principals laboratoris.
  • Riscos ètics, laborals i socials de la IA des del punt de vista de la creació i la cultura.

 

 

 

Ponents

 

                       

 

 

 

Eva Domínguez

Directora creativa de projectes narratius digitals i immersius. Periodista (UAB), Màster en Interactive Telecommunications (NYU) i doctora en Comunicació (URL), a la seva carrera ha combinat l'experiència professional amb la investigació de les noves maneres de narrar digitals, que va culminar amb la primera tesi doctoral sobre periodisme immersiu. A més de treballar  en la posada en marxa de projectes interactius per a empreses, també va fundar una startup. El seu projecte principal era NUSHU, un servei per a nens amb realitat augmentada que va obtenir el reconeixement a la innovació de Google. Actualment dirigeix l’estudi creatiu Immersive Creatures.

 

 

                                      

Joan Rosés

Periodista (UAB). Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en l'àmbit audiovisual com a cap de producció d’informatius de TV3, director del centre de recerca i innovació de la CCMA o fundador i gerent del Clúster Audiovisual de Catalunya. És autor dels informes “L’Audiovisual Augmentat” (2023) i “AI Behind the Screen” (2024). Actualment edita l’Observatori Switch sobre tendències tecnològiques en l’audiovisual i és també l’editor de Collateral Bits, publicació digital que analitza els impactes de la tecnologia en la societat.

 

Aquesta activitat forma part de la programació de La Foneria, el futur Centre de Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya. Mentre durin l’obres d’adequació de l’equipament, ubicat a l’antiga Foneria de Canons de La Rambla de Barcelona, el Departament de Cultura realitza actuacions i programes sobre els àmbits d’actuació clau del futur centre: l’exhibició la investigació, la incubació i el desenvolupament de projectes de cultura digital.

 

 

 

 

 

 

SESSIÓ

Intel·ligència artificial i llenguatges immersius. Tendències 2024 per a la creació digital


La creació digital afronta un allau de transformacions impulsades per les tecnologies immersives i la intel·ligència artificial. Tenim la sensació de viure una etapa de canvi radical que afectarà les feines, les produccions, els negocis, la relació amb els públics o la pròpia creativitat. Però, quines d’aquestes transformacions són realment rellevants? Quines poden ajudar als creadors. Quines poden acabar devaluant el treball artístic i creatiu?

HORARI

27-06-2024. 10:00h-12:30 hores

ESPAI

En línia
Fes clic per inscriure't a l'activitat



Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?