Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > L'entorn Digital

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

L'entorn Digital : Del màster analògic al digital (V.O)

L'entorn Digital : Els mitjans de protecció legal del producte digital sonor.

L'entorn Digital : Noves tendències digitals

L'enton Digital : Falsos mites

L'entorn Digital : Debat final i conclusions

L'entorn Digital: Presentació i breu història digital

L'entorn Digital. Els nous mercats i els nous models de negoci (V.O)

L'entorn Digital. Presentació de l'estudi Red.es

DIGITAL MUSIC 2.0

JORNADA

L'entorn Digital

8 nov 2006, 9 nov 2006 --:-----:--  

 

 

 

CONTINGUTS / PROGRAMACIÓ

 

 

 

DIA 8 DE NOVEMBRE

 

9:00-9:30

Recepció inscrits i lliurament de materials

 

 

9:30 – 10:15:

Inauguració

Presentació institucional: a càrrec del Sr. Xavier Marcé, director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), i del Sr. Vicenç Gasulla, director de Fundació Barcelona Digital

 

PER QUÈ ESTEM AQUÍ?

Introducció a les jornades: la metamorfosi del sector musical. Claus per aprofitar-les.

 

 

10:15 – 11:00:

La breu Història Digital: Des del CD a les tecnologies actuals: a càrrec del Sr. Enric Giné, professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

QUIN ÉS L’ORIGEN DE LA MÚSICA DIGITAL?

Els diferents formats i els seus temps de vida. Breu història dels formats digitals. Les noves tecnologies: vocabulari i conceptes bàsics. Impacte social  de les noves tecnologies i de l’àmbit digital.

 

 

 

 

11:00 – 11:30:

Pausa cafè

 

 

11:30 – 12:15:

Presentació de l’estudi de Red.es Contenidos Digitales: nuevos modelos de distribución online: a càrrec del Sr. Conrado Castillo, director adjunt de l’Observatori de les Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació.

 

QUINA ÉS LA NOSTRA SITUACIÓ? I L’EUROPEA?

Situació del mercat musical digital català. Posició dels diversos agents del sector: artistes, distribuïdors tradicionals, discogràfiques, fabricants de reproductors musicals... Noves fites.

 

 

12:15 – 14:15:

Del màster analògic al digital: com digitalitzar la meva música: a càrrec del Sr. Gavin Starks, director general de Consolidated Independent; del Sr. Juan Vázquez, consultor de l’Equip de Seguretat per a la Coordinació d’Emergències en Xarxes Telemàtiques (ESCERT, UPC); i del Sr. José Manuel González, director de Meta Network

 

PER ON COMENÇO A TREBALLAR EN DIGITAL? QUÈ FAIG AMB ELS PRODUCTES ANALÒGICS? COM PRODUEIXO EN DIGITAL? QUINA ÉS LA TECNOLOGIA? I ELS PROCESSOS?

La conversió dels productes analògics en digitals:el procés de digitalització. Sistemes d’importació de metadata. Tipus de protecció de les dades, DRM. Com digitalitzo? Ho faig jo o ho encarrego a d’altres?

 

 

14:15 – 15:45:

Pausa dinar

 

 

15:45 – 18:30:

Els nous mercats i els nous models de negoci. Noves formes de distribució digital: a càrrec del Sr. Ramón Castán, director de Creative Associates; del Sr. Scott Cohen, fundador i vice president de The Orchard; i del Sr. Erol Cichowski, responsable de a Espanya de la Independent Online Distribution Alliance (IODA).

 

QUÈ FAIG AMB EL MEU PRODUCTE DIGITAL? A QUI LI PUC VENDRE? FARÉ DINERS? COM ARRIBO AL CONSUMIDOR FINAL?

Les possibilitats del producte digital sonor: els mercats i les noves dinàmiques de negoci. Avantatges i valor afegit de la distribució digital. Client side: DMS. Models: subscripció, baixar d’Internet, dual delivery... L’especialització per gènere musical. La distribució del Media Convergence: perspectives de futur a la distribució.

 

 

 

DIA 9 DE NOVEMBRE

 

8:30 – 9:00:

Recepció d’inscrits.

 

 

9:00 – 11:00:

La nova Llei de Propietat Intel·lectual i les seves implicacions al sector musical: a càrrec del Sr. Josep Ramon Gil, advocat de Torralba Abogados i especialista en propietat intel·lectual i propietat industrial.

 

ÉS SEGUR “LLENÇAR” LA MEVA OBRA / EL MEU PRODUCTE A LA XARXA? EXISTEIXEN SISTEMES DE PENALITZACIÓ?

 

 

Modificacions de la Llei 23/06 que afecten al sector musical, amb èmfasi en el suport digital dels continguts. L’evolució tecnològica per davant de l’evolució legal: la llei com a conseqüència. Contractes i mediació de les discogràfiques. Manca de confiança del sector en aquest empar legal. Manca de consciència social. Necessitat d’altres mitjans: campanyes a consumidors, control de les empreses que permeten intercanvi d’informació, evitar publicitat enganyosa...

 

 

11:00 – 11:30:

Pausa cafè

 

 

11:30 – 13:45:

Els mitjans de protecció legal del producte digital sonor: les llicències digitals: a càrrec del Sr. Enric Enrich, advocat i president de la Comissió de Propietat Intel·lectual de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona; del Sr. Abel Garriga, advocat expert en llicències lliures; i del Sr. Ignasi Labastida, representant de Creative Commons a Espanya. Modera  la Sra. Raquel Xalabarder, professora de Dret, Estudis de Dret i Ciència Política de la Universitat Oberta de Catalunya.

 

QUINS SÓN ELS MEUS DRETS RESPECTE LA REPRODUCCIÓ, LA DISTRIBUCIÓ, ETC. DELS MEUS CONTINGUTS? PECULIARITATS DE LES LLICÈNCIES DIGITALS.

Els mitjans de protecció legal del producte digital sonor: el Digital Rights Management (DRM) i els seus límits. Contraposició de models de llicències. Copyleft: supòsits Creative Commons i Wired magazine. Explotació comercial.

 

 

13:45 – 15:45:

Pausa dinar

 

15:45 – 17:15:

Noves tendències digitals: a càrrec del Sr. Yann Padron, responsable de Music Intelligent Solutions a Espanya; del Sr. Álex Loscos, de Barcelona Music & Audio Technologies (bmat, UPF); i del Sr. Mike McCready, director general de Platinum Blue Music Intelligence i assessor estratègic d’Acquamedia Technologies. Modera el Sr. Enric Pedascoll, president de K Digital.

 

Baixat d’Internet: augment de les opcions d’accessibilitat. Streaming. Telefonia mòbil: les noves discogràfiques? Concerts en línia. Models de negoci de la branca Music Recommendation Technologies.

 

 

17:15 – 17:30:

Pausa cafè

 

 

17:30 – 19:30:

Falsos mites de l’entorn digital:taula debat / conclusions: Ponència introductòria a càrrec de la Sra. Agnela Domínguez, directora d’activitats i comunicació de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) a Catalunya. Experiències a càrrec del Sr. Àlex Eslava, president de l’Associació de Productors i Editors Discogràfics i Videogràfics de Catalunya (APECAT); del Sr. Ramón Castán, director de Creative Associates; del Sr. Josep Coll, coordinador de la Plataforma d’Autoeditors (PAE); del Sr. Roger Palà, cap de redacció de la revista Enderrock. Presència i participació de tots els ponents de les jornades.

 

Solució i aclariment de falses opinions preconcebudes: el món digital és un cau de pirates; la meva música no està digitalitzada; no es fan diners en el món digital; això és una moda passatgera; no es pot controlar allò que faig al ciberespai; etc.

 

19:30:

Cloenda

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?