Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > La contractació laboral en Règim d’Artistes. Conceptes bàsics per a una bona planificació en els projectes artístics.

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Doc. Alba Cayón

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

La contractació laboral en Règim d?Artistes (Part 1)

La contractació laboral en Règim d?Artistes (Part 2)

La contractació laboral en Règim d?Artistes (Part 3)

La contractació laboral en Règim d?Artistes (Part 4)

JURÍDIC I FISCAL

SEMINARIS

La contractació laboral en Règim d’Artistes. Conceptes bàsics per a una bona planificació en els projectes artístics.

8 mar 2016 10:00-14:00   Sala d'actes de l'Arts Santa Mònica

Conèixer els conceptes fonamentals de l’àmbit laboral en el règim especial d’artistes ens permetrà fer una gestió més eficaç de la contractació de l’equip artístic, una bona planificació del calendari del projecte, així com una previsió econòmica més acurada del pressupost. Ens permetrà, a més, tenir presents les obligacions i els drets específics d’aquest règim.

 

Sessió adreçada a creadors i creadores, companyies i empreses que hagin de preveure la contractació laboral d’un equip artístic, així com a aquells que també són contractats com a artistes per compte d’altri.

 

El règim especial d’artistes és aplicable tant al sector de les arts escèniques (teatre, dansa, circ, música...) com a l’audiovisual (TV, cinema i radiodifusió).

 

1. Contractació mercantil vs. contractació laboral.

Què és la responsabilitat solidària.

 

2. Legislació aplicable als artistes d’espectacles públics: Reial decret 1435/1985, normativa de la Seguretat Social, convenis col·lectius i taules salarials.

Normativa respecte del personal auxiliar i de producció.

 

3. La cotització: com funciona. Peculiaritats del règim general d’artistes. Com calcular el cost total, el sou brut o els salaris nets. Percepcions salarials i no salarials. L’IRPF dels artistes.

 

4. Contractes: tipus, durada i incompatibilitats. El fals autònom i els rebuts

nominals.

 

5. Obligacions tributàries i responsabilitats legals que genera la contractació de

treballadors.

 

6. La planificació de la contractació laboral: consells pràctics i resolució de dubtes.

 

Ponent:

 

Alba Cayón

Diplomada en producció i gestió d’espectacles per la Universitat de Barcelona i llicenciada en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha treballat com a productora i gestora de diverses companyies i empreses al llarg dels darrers deu anys, amb gires nacionals i internacionals, en les quals s’ha encarregat del disseny de produccions, de la confecció i el control de pressupostos, de la recerca de recursos públics i privats, de la gestió de contractes amb els coproductors i amb els equips artístic i tècnic, i de la sol·licitud i justificació de subvencions, entre d’altres. Ha estat coordinadora de projectes de MOVEO - Centre de Teatre Físic i Mim Corporal Dramàtic (Barcelona) durant els últims set anys, on també ha impartit classes sobre formació i orientació laboral. Està especialitzada en la gestió laboral i fiscal per a companyies, de diverses personalitats jurídiques, i assessora projectes escènics des de l’àmbit de la producció. És, així mateix, professora del mòdul laboral del curs Producció i Gestió de Projectes d’Arts Escèniques per a Creadors, dirigit per Montse Prat i organitzat per l’Aadpc en col·laboració amb l’Institut del Teatre.
Actualment orienta la seva experiència en la gestió cultural i financera cap al sector del llibre, concretament a l'Editorial Comanegra. 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?