Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > La democratització de les deduccions fiscals sobre l’impost sobre societats, en les arts escèniques i la música

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Material sessió
Preguntes i respostes

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIÓ EMPRESARIAL

SESSIÓ

La democratització de les deduccions fiscals sobre l’impost sobre societats, en les arts escèniques i la música

11 nov 2021 11:00-13:00   EN LÍNIA

Una nova realitat legal que pot millorar la situació financera d’una forma relativament senzilla

 

L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a través de l’SDE, us proposem aprofundir i analitzar l’aplicació pràctica de les deduccions fiscals previstes en la Llei 27/2014, de l’impost sobre societats, en vista de la novetat legislativa continguda en la Llei 11/2020, de 30 de desembre de 2020, de pressupostos generals de l’Estat (LPGE).

 

Aquesta novetat consisteix essencialment en la incorporació d’un nou sistema de transmissió del crèdit fiscal a favor de les productores que no requereix la constitució d’una agrupació d’interès econòmic (AIE), cosa que facilita extraordinàriament que les productores de teatre, música i dansa puguin obtenir el retorn previst.

 

En aquest sentit, la reforma fiscal de l’any 2015 va crear un incentiu fiscal específic per a la producció teatral i musical, però malauradament els tràmits jurídics per arribar a beneficiar-se del que preveia la llei eren complicats i costosos, la qual cosa impedia que el gruix de les empreses del sector se’n pogués beneficiar.

La novetat legislativa d’enguany, no exempta de detalls, aplana el camí per aplicar la deducció fiscal. És una gran notícia per al sector.


Sessió adreçada a professionals, directors generals, gerents, directors financers, responsables de fiscalitat d’empreses del sector de les arts escèniques i la música.

 

 

P R O G R A M A

 

11.00 h | Obertura de la sessió a càrrec d'Isabel Vidal, presidenta de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i de Miquel Curanta, director de l’Institut Català de les Empreses Culturals.

 

11.10 h | Deduccions fiscals sobre l’impost sobre societats: d’on venim i perspectives de futur, a càrrec d’Alberto Sampablo, consultor.

 

11.30 h | Les deduccions fiscals sobre l’impost sobre societats a debat, a càrrec de José Manuel Lizanda, inspector d’Hisenda de l’Estat i Alberto Sampablo.

 

• La nova transmissió del crèdit fiscal a les deduccions per les arts escèniques i musicals en l’impost sobre societats: requisits legals i aplicació pràctica. 

• Noves fórmules per atraure la inversió privada a través del mecanisme de la nova deducció.

 

12.30 h | Torn obert de preguntes.

 

 

P O N E N T S
 

Convertido José Manuel Lizanda Cuevas
Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, inspector d'Hisenda de l’Estat i professor de comptabilitat a la Universitat Pompeu Fabra i a ESADE. És autor de diversos llibres sobre comptabilitat.
Alberto Sampablo Lauro
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Ha estat gerent de diverses formacions simfòniques de Catalunya. Actualment és professor de Dret, Producció i Gestió a l’ESMUC. Dirigeix SMILE AM&C, agència d’artistes i consultora del sector cultural.

 

En col·laboració

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?