Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Mòdul Jurídic i fiscal. Sessions d'actualització | Incentius fiscals per a produccions audiovisuals i d’arts escèniques

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Presentació Incentius fiscals

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
JURÍDIC I FISCAL

SESSIÓ

Mòdul Jurídic i fiscal. Sessions d'actualització | Incentius fiscals per a produccions audiovisuals i d’arts escèniques

17 mai 2023 11:00-13:30   Palau Robert

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), continua amb la formació jurídic i fiscal per donar a conèixer les novetats i les darreres actualitzacions d’aquest àmbit que afecten a empreses i professionals del sector cultural.

 

S’han fet dues de les sis sessions presencials. Aquesta serà la tercera, Incentius fiscals per a produccions audiovisuals i d’arts escèniques.

Les properes es duran a terme als propers mesos: La irrupció del digital en les arts visuals i la seva derivada jurídica; El sector editorial: permeabilitat i transformació constant, o Les noves tecnologies, creadores de contingut?

 

L’objectiu és fer una actualització dels continguts jurídics i fiscals més rellevants relacionats directament amb el sector cultural. Es combinaran sessions específiques d’una disciplina cultural amb d’altres de caràcter més transversal, amb temes comuns per a tots els àmbits.

 

Les sessions seran eminentment pràctiques, a partir de les quals els assistents podran, a més d’estar al dia, aclarir dubtes o adquirir nous coneixements útils per a la seva activitat professional.

Aquest mòdul està adreçat als professionals del sector cultural que desenvolupen habitualment tasques de gestió jurídica i fiscal dins de les seves organitzacions.

 

Serà Patricia Riera Barsallo, advocada col·legiada de l’ICAB i especialitzada en drets d’autor, la coordinadora del mòdul i qui moderarà les sessions.

 

Avui parlem de...

 

Incentius fiscals per a produccions audiovisuals i d’arts escèniques.

 

La tercera sessió del mòdul jurídic d'aquest any tractarà els incentius fiscals per a les produccions audiovisuals nacionals i internacionals i per a les produccions d’arts escèniques.

 

Des del març del 2021, amb la creació per part del govern de l’Spain Audiovisual Hub, Espanya ha millorat, reforçat i ampliat els mecanismes fiscals que permeten que el sector audiovisual (cinema, sèries de televisió, publicitat) i el de les arts escèniques (teatre, circ i dansa) disposin de més mitjans econòmics per poder materialitzar les seves produccions.

 

Durant la sessió, parlarem de l'impuls que l’Audiovisual Hub està donant al finançament de produccions nacionals i internacionals, del marc fiscal general, els marcs fiscals específics de certs territoris i dels requisits i els tràmits que s'han de tenir en compte per optar als beneficis fiscals que cadascú planteja.

Tot això, acompanyat de supòsits pràctics, fruit de l'experiència de les dues ponents en aquesta matèria.

 

L’objectiu és donar a conèixer els actuals incentius fiscals que operen a l’estat espanyol i que estan afavorint la realització de produccions nacionals i internacionals al nostre territori, així com els  requisits i tràmits per beneficiar-se d’ells.  

 

La sessió anirà a càrrec de Nerea Sanjuán Rodríguez, directora del Departament de Cultura, Esport i Entreteniment d’Andersen i Elena Martínez Hoces, sòcia del Departament de Cultura d’Andersen. Patricia Riera Barsallo conduirà la sessió.

 

 

La sessió s'adreça a professionals del sector audiovisual (productors de cinema i televisió), del món de la publicitat i dels vídeojocs, professionals de les arts escèniques, i personal de l'administració pública que tracti amb aquests sectors, plataformes de continguts audiovisuals, així com possibles inversors interessats al sector audiovisual.

 

Temes per tractar:

 

  • Spain Audiovisual Hub: finalitat i objectius; impacte en matèria d'incentius fiscals.
  • Deduccions fiscals per a produccions audiovisuals nacionals i internacionals:
    • Produccions nacionals: crèdit fiscal de l'article 36.1 de la Llei de l'impost sobre societats (LIS), inclòs el contracte de finançament (article 39.7 de la LIS). Règims especials als diferents territoris.
    • Produccions internacionals: article 36.2 de la LIS.
  • Deduccions fiscals per a produccions d’arts escèniques: crèdit fiscal de l’article 36.3 de la LIS. Règims especials als diferents territoris.
  • Qüestions regulatòries:
    • Produccions nacionals:
      • Requisits de l'AIE: productor independent
      • Compatibilitat dels incentius fiscals amb ajuts i subvencions
    • Produccions internacionals:
      • Requisits de la coproducció internacional
      • Obtenció del certificat cultural per a rodatges estrangers

 

 

 

 

 

 

 

 

Nerea Sanjuán Rodríguez, llicenciada en Dret per la Universitat de Valladolid i en Comunicació Audiovisual per la Universitat Oberta de Catalunya; màster en Dret per la Universitat de Columbia, Nova York. Experta en propietat intel·lectual, regulació audiovisual, mitjans de comunicació, comunicació electrònica, publicitat i dret digital.

Associada al Ilustre Colegio de Abogados de Madrid, a DENAE i ALADDA, associació que agrupa advocats especialitzats en drets d’autor.

 

Assessora de manera continuada, a nivell nacional i internacional, a gran nombre d'empreses de diversos sectors en l'àmbit de l'entreteniment, les indústries culturals i la tecnologia.

A nivell acadèmic, és professora, entre d'altres, al màster de Dret de les Noves Tecnologies de la Universitat Computense de Madrid i al Màster en Propietat Industrial, Intel·lectual, Competència i Noves Tecnologies d'ISDE-Pons.

Elena Martínez Hoces, llicenciada en Dret i Direcció i Administració d'Empreses per la Universitat de Granada; màster en Assessoria fiscal per l'Institut d'Empresa. Especialista en assessorament fiscal i tributari de gran trajectòria amb experiència en Inspecció de Tributs, elaboració de Due Dilligence, reorganització de Grups Empresarials i Patrimonials i la Indústria del Cine; en especial en l'estructuració de productes financers d'inversió per a grans patrimonis.

És associada a l'Ilustre Colegio de Abogados de Madrid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patricia Riera Barsallo, advocada col·legiada de l’ICAB especialitzada en drets d’autor, llicenciada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya i diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona.

Els darrers quinze anys ha desenvolupat la seva activitat professional en l’àmbit de la gestió col·lectiva dels drets d’autor. Fins al 2019, com a delegada de CEDRO a Catalunya i, des del 2020, com a assessora del Departament de Relacions Internacionals d’AISGE.


És professora col·laboradora de la UOC, on imparteix l’assignatura de Propietat Intel·lectual del grau en Dret, i professora i ponent en diferents màsters del món de l’edició i específics en propietat intel·lectual.
És membre de la Junta Directiva de l’associació ALADDA i membre de DENAE.

 

 

 

 

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?