Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Podcast: un format digital en expansió

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Presentació Edi Pou

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
+ DIGITAL

SESSIÓ

Podcast: un format digital en expansió

16 abr 2021 10:00-13:00   EN LÍNIA

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), per mitjà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’Àrea de Cultura Digital, presenta aquesta sessió on es donarà a conèixer la nova línia de subvencions per a projectes de podcasts de temàtica cultural en català o occità. A més, s’explicaran els conceptes bàsics per a poder posar en marxa un podcast, i parlarem amb creadors de podcasts d’èxit perquè ens expliquin les seves experiències i les claus d’aquest format en expansió. 

 

PROGRAMA

 

10 – 10.15h    

   

Presentació a càrrec de Miquel Curanta, director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).


10.15 - 11.30h

 

Com posar en marxa un podcast | Contextualització i conceptes bàsics

 

Introducció a l'univers dels podcasts i primeres passes per crear-ne un. Des de les bases tècniques per començar fins la monetització del resultat final. Una visió global, pràctica i oberta a preguntes sobre com i per què fer un podcast. 

 

  1. 1. L'era dels podcasts
  2.  

- És un programa de ràdio de tota la vida?

- Un format en expansió

- Virtuts i defectes: autonomia vs. monetització

- Tendències actuals en podcasts internacionals

- El podcast a Catalunya

 

  1. 2. Com es fa un podcast?
  2.  

- Necessitats tècniques

- Guió i temàtica: preguntes a fer-nos abans de començar

- Distribució: plataformes

- Monetització

 

A càrrec d’Edi Pou, músic, periodista i activista cultural. Membre dels grups ZA! (premi Ciutat de Barcelona 2015) i Los Sara Fontan. Ha sigut coordinador del Matí de Catalunya Ràdio i guionista en múltiples programes de ràdio i televisió. Actualment presenta els podcasts Vivalanumeración (Radio Primavera Sound), MaracaLab (TeslaFM, Dublab i XRCB), Mundo Estrella (autoeditat) i també realitza podcasts comunitaris pels ajuntaments del Prat (EMNIS) i Barcelona (Cultura Viva).

 

11.30 - 12.30h

 

Podcast: la nova tendència sonora | Taula rodona per analitzar el moment actual dels podcasts culturals en català 

 

Escoltarem l'experiència en primera persona de tres casos d'èxit, els quals compartiran conversa per esbrinar els principals reptes del format i consensuar els 10 consells més importants sobre què fer - i què no fer - a l'hora de crear un podcast.

 

Amb la Rita Roig, de Gent de Merda, la Mar Medinyà, de L'orella furtiva, i el Pau Pérez i l’Anna Ferrer Albertí, de Berícid Sulfúric.

 

Moderació a càrrec d’Edi Pou, músic, periodista i activista cultural.

 

12.30 - 12.45h
 

Presentació de la línia de subvencions a projectes de podcasts de temàtica cultural en català o occità a càrrec de Marisol López, directora de l’Àrea de Cultura Digital de l’ICEC

 

12.45 - 13.00h


Torn de preguntes

 

 

*Aquí trobareu la informació sobre la línia de subvencions a projectes de podcasts de temàtica cultural en català o occità.

 

PODCASTS CONVIDATS

 

Gent de Merda és un podcast d'entreteniment en català en format d’entrevista que cada setmana aborda una temàtica diferent a través d’una persona convidada. En aquesta ‘conversa de bar’, la Paula Carreras, la Clàudia Rius, l’Ofèlia Carbonell i la Rita Roig parlen de temes consideren interessants o rellevants per la seva generació.

 

Link per escoltar el podcast: aquí.

 

L'Orella furtiva és un podcast que parla sobre la clàssica sense gaires pretensions i tal com raja. Amb un to desenfadat i relativament punk, no deixa de ser divulgatiu. Cada episodi tracta un tema concret, per ampli que sigui, i a partir d'aquests temes, que es van desmuntant al llarg del capítol, es creen unes playlists que van sonant de fons al llarg del programa.

 

Link per escoltar el podcast: aquí.

 

Berícid Sulfúric és un podcast de ficció sonora. Amb un equip format per professionals de la comunicació, el teatre, la ràdio i el doblatge, la voluntat del programa és reivindicar la paròdia com a gènere, la radioficció com a format i el podcast com a mitjà en un context on totes tres coses acostumen a ser menystingudes, oblidades o directament desconegudes.

 

Link per escoltar el podcast: aquí.

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?