Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Presentació de la nova guia de normativa ambiental aplicable al sector cultural

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

SESSIÓ

Presentació de la nova guia de normativa ambiental aplicable al sector cultural

14 jul 2023 10:30-12:00   En línia

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i el Pla C* Cultura Pel Clima (ADTE) i amb el suport tècnic de Terraqui,  organitza una sessió per presentar La Guia sobre Normativa Ambiental adreçada als professionals del sector cultural.   

 

 

Terraqui és un despatx d’advocacia especialitzat en dret ambiental que ofereix serveis d’assessorament, defensa i formació en aquest àmbit del dret. 

 

Aquesta acció està contemplada dins de l’Eix Estratègic 1 per un impacte positiu, des de l’ambientalització del sector i amb l’objectiu d’acompanyar les empreses culturals en la seva transició vers un model més sostenible i de l’Actuació 6: Difondre i crear recursos i eines per posar a disposició del sector cultural.  

 

La Guia sobre normativa ambiental aplicable al sector cultural de Catalunya persegueix contribuir a l’adaptació de les empreses i entitats culturals als canvis legislatius que s'estan produint en matèria ambiental. Conèixer la normativa i les obligacions que afecten el sector cultural és fonamental per poder anticipar-se als canvis i aconseguir que els objectius ambientals perseguits per les normes tinguin un impacte en la realitat. 

 

Aquesta Guia realitza una aproximació al dret ambiental per tal d'explicar amb caràcter divulgatiu quines són les principals fonts normatives, quines són les seves implicacions, com funciona -en general- l'ordenament jurídic ambiental, com pot afectar la crisi ambiental a les empreses del sector de la cultura i a quins reptes cerca donar resposta. 

 

Podeu consultar la guia clicant *AQUÍ*

 

 

PROGRAMA                                                                                                                                                   

 

10.30 - 10.40h                           

 

Benvinguda i presentació a càrrec de Laia Sanahuja, responsable del Pla C* Cultura Pel Clima. 

10.40 - 11.30h

 

 

Presentació de la guia de normativa ambiental a càrrec d' Irene Mataró  Villacampa i Aloia López Ferro, advocades de TERRAQUI.

 

11.30 - 12.00h  

 

Torn de preguntes

 

PONENTS                                                                                                                                                        

 

Aloia López Ferro

Advocada especialista en dret ambiental a TERRAQUI. Llicenciada en Dret per la Universitat de Santiago de Compostel·la (2014), posteriorment va cursar el Màster d'Advocacia a la Universitat de Santiago de Compostel·la (2016) i el Màster en Dret Ambiental (2019) de la Universitat Rovira i Virgili. També és professora associada del departament de dret públic de la Universitat Rovira i Virgili i forma part del grup de recerca Territori, Ciutadania i Sostenibilitat, reconegut com a grup de recerca consolidat i que compta amb el suport del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

Irene Mataró Villacampa

Advocada especialista en dret ambiental a TERRAQUI. Graduada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra (2015), Màster d'Advocacia a la Universitat Pompeu Fabra (2017) i Màster en Dret Ambiental (2019) de la Universitat Rovira i Virgili. També és professora associada del departament de dret públic de la Universitat Rovira i Virgili.

 

Podeu consultar eines i recursos específics sobre sostenibilitat ambiental, al web del Pla_C*, clicant *AQUÍ*

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?