Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Tecnologia i empreses culturals i creatives: un binomi indissociable

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap document disponible en aquests moments.

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
+ DIGITAL

SESSIÓ

Tecnologia i empreses culturals i creatives: un binomi indissociable

25 feb 2020 11:00-13:00   Llotja de Barcelona. Barcelona Stage. Sala de Plens

 

INSCRIPCIONS AQUI

 

Dimarts 25 de febrer, d’11.00 a 12.00 h

 

Start-ups culturals: creativitat i tecnologia es projecten al futur

 

Sovint sentim a parlar de la cultura de les start-ups (empreses emergents), però coneixem les start-ups de la cultura? A Catalunya hi ha un bon ecosistema de start-ups relacionades amb l’art, la cultura i la creativitat que poden modificar no solament la manera en què fem i vivim la cultura, sinó també la manera de treballar i de projectar de les empreses. Cinc start-ups culturals ens presenten les seves propostes i debaten sobre el futur de la creativitat i la tecnologia.

 

Participants

 

 

 

Miquel Tolosa. CEO de MonkingMe

 

Va estudiar enginyeria informàtica a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i és el CEO i cofundador de MonkingMe, la plataforma que permet escoltar i descarregar música gratuïta de manera legal.

 

 

 

 

Toni Mondragón. CEO d’Escape Radar

 

Cofundador amb experiència i amb una demostrada trajectòria en el sector de les telecomunicacions. Professional de l’emprenedoria sòlid, expert en negociació, planificació empresarial, gestió de la innovació, emprenedoria i aplicacions mòbils.

 

 

 

 

Julia Soria. Directora de contractació d'Acqustic

 

Graduada en Publicitat i Relacions Públiques, especialitzada en indústria musical (Postgrau en Gestió del Negoci Global de la Música). Actualment coordina l'equip de booking de la plataforma Acqustic. Col·laboradora habitual del Primavera Sound dins l'equip de producció/ premsa. Experiència en gestió de campanyes de comunicació artística/ directora de continguts (Ventilador Music/ Cooncert.com) y desenvolupament de contingut (magazine cultural Giraldillo).

 

 

Pere Rius. COO & Productor executiu de Lince Works

 

Graduat en Comunicació audiovisual, fa 7 anys entra al sector dels videojocs. Va ser un dels membres que va iniciar l'aventura de Lince Works a principis del 2014, primerament com a artista i animador, i més endavant en el terreny de la producció i també en el del negoci. Actualment es dedica a la producció i planificació del projecte i la gestió de l'empresa a diversos nivells. 

 

 

 

 

Modera

 

 

Edgar Garcia. Director de l'Àrea de Desenvolupament Empresarial de l'ICEC

 

 

 

 

 

 

 

 

Dimarts 25 de febrer, de 12.00  a 13.00 h

 

Blockchain i cultura: perspectives i oportunitats 

 

La cadena de blocs (blockchain) és, més que un canvi tecnològic, un canvi de paradigma, de com entendre les relacions i la confiança en un món connectat. Però més enllà de modificar les finances, la salut o el comerç, també està esdevenint una peça important en el món de l’art, la cultura i la creativitat. Quina relació poden tenir aquestes realitats? Quines oportunitats aporta el blockchain a la cultura? I què pot aportar la creativitat a la tecnologia blockchain?

 

Ponents  

Toni Mateos. Fundador i CTO de Freeverse

 

Doctorat i postdoctorat en Física Teòrica / Gravetat Quàntica per la Universitat de Barcelona i l’Imperial College de Londres. El 2006 deixa el món acadèmic per esdevenir director de Recerca en Àudio a Barcelona Media, on desenvolupa la tecnologia de so 3D, que és part del que avui es coneix com a Dolby Atmos. El 2009 cofunda ImmSound, empresa que duu al mercat i que és adquirida per Dolby Laboratories el 2012. A Dolby, esdevé director de Recerca a l’Advanced Technology Group, on lidera equips i projectes que porten Dolby Atmos més enllà del cinema, fins al mercat de consumidor. El 2019, enamorat de la blockchain, funda Freeverse, on desenvolupa tecnologia que intenta sacsejar el model de negocis de la indústria dels videojocs.

 

 

 

Jordi Puy. CEO d’Unison

 

Té més de vint anys d’experiència en la gestió artística i musical. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i va realitzar estudis de propietat intel·lectual a la Universitat d’Estocolm i cursos de gestió de les arts a Birkbeck – Universitat de Londres. Com a soci de Sound Diplomacy, ha cofundat i és CEO d’Unison, un nou model de gestió de drets de propietat intel·lectual basat en els principis d’eficiència i transparència a través de la tecnologia. Unison és la primera societat de recol·lecció del món a crear una plataforma que integra dades de seguiment d’ús de música i treballa amb Dot Blockchain Media per a l’aplicació de la tecnologia blockchain i de dades algorítmiques en la gestió dels drets de propietat intel·lectual des de la seva creació.

 

Àlex López. Fundador i CTO de Seven Row

 

Té més de vint anys d’experiència en tecnologies informàtiques i desenvolupament de dispositius sense cable. Ha ocupat gairebé totes les posicions en empreses de consultoria internacional. La seva gran experiència són les solucions de mobilitat completa i, des del 2018, ha estat aprenent i experimentant amb blockchain en diversos casos d’ús. Va fundar entrades Seven Row fa un any i actualment és el líder tecnològic i el propietari del producte.

Modera  

Montse Guardia. Directora d’Alastria Blockchain Ecosystem

 

Té més de vints anys d’experiència treballant entorn de les noves tecnologies, en què ha participat activament en la transformació digital de nombroses empreses i entitats internacionals. Ha desenvolupat solucions tecnològiques de programari estratègic per a multinacionals com Technip o Schlumberger, a més de col·laborar en la transformació digital de diversos esdeveniments esportius internacionals (quatre Jocs Olímpics, els Jocs Panamericans de 2007 o la Copa Mundial de la FIFA de l’any 2002) a través d’empreses com Atos.

Aporta una perspectiva global del procés de transformació digital centrant-se en la seva visió i experiència en el sector de la banca. És professora col·laboradora habitual en universitats i programes d‘innovació social.

 

En col·laboració

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?