Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Hist˛ric agenda > TendŔncies digitals (1)

Hist˛ric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Material sessiˇ

V═DEOS DE L'ACTIVITAT

TendŔncies Digitals part 1

TendŔncies Digitals part 2

+ DIGITAL

SESSIË

TendŔncies digitals (1)

22 mar 2018 17:15-19:30   Sala Aleix Carriˇ. ELISAVA Escola UniversitÓria de Disseny i Enginyeria

L’ICEC, de la mà de l’SDE i l’Àrea de Cultura Digital, i en col·laboració amb Grup Lavinia, organitza la primera sessió Tendències Digitals, amb l'objectiu d'explicar les principals tendències del món de la cultura, la comunicació i la tecnologia.

 

Explicarem les tecnologies emergents, observarem el comportament dels usuaris i projectarem com serà la indústria de la creació i el consum cultural a mig termini, perquè els assistents puguin alinear-hi els seus projectes. Il·lustrarem cada sector cultural amb casos d'estudi que poden inspirar els creadors de contingut i els diversos agents del sector i potser crear sinèrgies inesperades. 

 

Tendències Digitals tindrà periodicitat al llarg de l’any per tal d'actualitzar continguts. La propera sessió tindrà lloc al mes de juny i tancarem la temporada a la tardor. 

 

OBJECTIUS

 

  • Conèixer el context actual de la indústria cultural sota la influència d’internet i les noves tecnologies.
  • Inspirar accions per alinear l’activitat cultural amb els nous models de producció, distribució i monetització de continguts.
  • Preveure tendències de futur a mitjà i a llarg termini en termes d’innovació tecnològica i comunicació que puguin tenir impacte en les empreses culturals.

 

Sessió adreçada a professionals dels sectors cultural i creatiu.

 

PROGRAMA 

 

17.15 - 17.30 h             Inscripcions

 

17.30 - 19.30 h             Tendències Digitals (1), a càrrec d'Àlex Solà, periodista i part de l'equip de Creació i                                                                      Desenvolupament de Continguts de Lavinia Audiovisual.

                                         

CONTINGUTS

 

Les sessions de Tendències Digitals inclouen tres temes centrals, amb connexions i sinergies entre ells i amb exemples pràctics, que desenvoluparem segons el seu impacte en la indústria cultural i de creació de continguts

 

1) Cap al web 4.0

 

Repassarem com ha estat el camí des del web 1.0 per entendre què definirà l’evolució següent de la xarxa i què significarà per als agents culturals. Veurem els pilars bàsics del web 4.0 i l’internet of everything, i n’explorarem les oportunitats per al sector cultural.

 

2) Superar les xarxes socials

 

Molts creadors depenen de les xarxes socials per distribuir els seus continguts i estan a mercè dels seus canvis de polítiques i d’algoritmes. Veurem què podem fer per combatre aquesta dependència i com podem aprofitar el cross-selling cultural. 

 

3) Internet post-textual

 

L’internet visual està en auge i les parets de text clàssiques han estat substituïdes per narratives inspiradores. A més, estem a les portes d’una revolució amb l’expansió de suports i formats de realitat virtual i augmentada. En revisarem alguns casos per agafar embranzida i alinear-nos amb un mercat ple de possibilitats.

 

#tendigitals18

 

PONENT

 
  
  

Àlex Solà @alex_sola @laviniagroup

Periodista de formació, ha fet de guionista i col·laborador en diversos mitjans de comunicació (Catalunya Ràdio, RAC1 o Betevé). Ha treballat en la creació de continguts per a diferents marques (Moritz, Mazda, Ayuda en Acción) des de diverses productores i agències, a més de fer consultoria de noves tecnologies per a altres empreses i institucions (Mango, Nestlé o UOC). Actualment dirigeix el portal d’informació satírica benegre.cat i forma part de l’equip de Creació i Desenvolupament de Continguts de Lavinia Audiovisual.

 

Amb la col·laboració de

 

 

 

Blog de Cultura Digital

 

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
CrŔdits: Programaciˇ web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?