Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Esmorzars Label Lab | Com evoluciona la gestió dels drets d’autor

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Presentació Label Lab | Unison

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIÓ EMPRESARIAL

SESSIÓ

Esmorzars Label Lab | Com evoluciona la gestió dels drets d’autor

29 nov 2019 09:00-11:00   Sala d'actes del Museu Dr. Melcior Colet

Us convidem a participar en una nova sessió dels Esmorzars Label Lab, que organitzen l’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT) i el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), amb la col·laboració de Promusicae i de l’Acadèmia Catalana de la Música.

COM EVOLUCIONA LA GESTIÓ DELS DRETS D'AUTOR

 

Des de l’aprovació de la nova directiva europea del 2016 sobre els drets d’autor, la gestió dels drets d’autor ha passat de ser pública i en règim de monopoli a ser privada i liberal, i això ha canviat el panorama europeu i espanyol actual.

 

D’una banda, la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) s’encarrega de la gestió i la recaptació dels drets d’autors i editors, amb una gran estructura, catàlegs abundants i experiència contrastada.

 

D’altra banda, UNISON, una empresa creada per Jordi Puy a Barcelona, ha irromput en la indústria com el primer operador independent i privat en el mercat, i ofereix serveis de gestió dels drets d’autor amb una tecnologia innovadora.

 

La SGAE és una societat que controla i gestiona els drets d’autor a tot Espanya fent servir canals exclusius i se serveix de molts professionals per dur a terme la seva feina, tenint en compte que dona servei a la gran majoria dels autors.

 

UNISON, per contra, vol canviar aquest sistema fent servir altres canals tecnològics, en concret la tecnologia blockchain, que permet un control directe i actualitzat de les reproduccions musicals per part dels mateixos autors i, alhora, unes recaptacions amb un alt nivell d’exactitud.

 

Els valors que representa cada entitat i els problemes que poden solucionar seran alguns dels arguments que tractarem durant aquest Label Lab, en què plantejarem qüestions al voltant de la irrupció dels nous operadors independents en el panorama musical, de com es repartiran les tasques de gestió de drets entre les diferents parts o de com seran els nous equilibris entre tots els operadors.

 

PROGRAMA

 

9.00 – 9.15 h Registre i inscripcions 

 

9.15 – 10.45 h Com evoluciona la gestió dels drets d’autor

 

10.45 – 11.00 h Cafè i networking

 

PONENTS

   

  • Luís Gómez

    SOCIETAT GENERAL D'AUTORS I EDITORS (SGAE)

  •  

  • Llicenciat en Dret a la Universitat Abat Oliva de Barcelona i Direcció Comercial a l’ESIC Business & Marketing School. Va treballar al sector bancari i col·laborà amb un despatx d'advocats fins l'any 2002, quan es va incorporar com a delegat territorial a Catalunya a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE). Va coordinar un equip de 24 representants comercials durant vuit anys i, a partir del 2011, es va fer càrrec de la gestió delsgrans comptes de l’entitat a Catalunya(promotors musicals i teatrals, emissores de televisió i ràdio, i acords amb associacions). Des de l’any 2017 és el Coordinador Nacional de Gires i Festivals de la SGAE.

  •  

  • Irene Bauzá

    UNISON   

  •  

  • VP d'Operacions es va unir a l'operador de gestió independent des del seu lloc anterior de directora de departament editorial de Blanco i Negro Music. Experta en el sector editorial amb experiència professional tant a Europa com als EUA, on va residir durant 4 anys. Irene compagina el seu lloc a Unison amb la formació en drets d'autor d'estudiants de Music Business a SAE Institute Barcelona.                                                                                                      

  •  

  •  

MODERADOR

  • Enric Enrich

    ENRICH ADVOCATS

  •  

  • Advocat a Enrich Advocats, especialitzat en dret mercantil, internacional i propietat intel·lectual i imatge, matèries sobre les quals imparteix classes i escriu. Representa a clients dels diversos sectors de l’entreteniment i les indústries culturals, com musical (artistes/autors/discogràfiques/editorials/promotors), audiovisual, disseny, fotografia, arquitectura, arts en general, esports i mitjans de comunicació, en tot el relacionat amb la protecció de drets, negociació, redacció de contractes i resolució de conflictes.
  •  

 

Organitza    Col·laboren
          
 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?