Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Lluita contra les violències sexistes en l’àmbit de les arts escèniques

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Presentació Nus Cooperativa

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIÓ EMPRESARIAL

SESSIÓ

Lluita contra les violències sexistes en l’àmbit de les arts escèniques

9 nov 2023 10:00-13:00   En línia

Les associacions d’arts escèniques AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya), APDC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya),  TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics), AGT (Associació Gironina de Teatre), APCC (Associació de Professionals de Circ a Catalunya), i l’APGCC (Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya), en col·laboració amb l’SDE (Servei de Desenvolupament Empresarial), presenten dues sessions en línia sobre com abordar les agressions i les violències sexistes en l’àmbit de les arts escèniques i els seus projectes professionals:

 

1. Lluita contra les violències sexistes en l’àmbit de les arts escèniques

2. Prevenció de violències masclistes i lluita per la igualtat d’oportunitats a les entitats i organitzacions d’arts escèniques: abordatge i resposta (16/11/2023)

 

Quan es treballa en companyia, es generen dinàmiques, formes de treballar, inèrcies i relacions de poder que no estan desvinculades del sistema patriarcal en què vivim, ni de la socialització diferencial de gènere que hagin rebut les persones que conformen els equips. En aquest sentit, poden instaurar-se uns valors i unes maneres de treballar que no només dificultin la identificació o denúncia d’agressions masclistes, sinó que de manera més o menys subtil les estiguin sostenint o potenciant. 

 

Així, en la prevenció de violències i la incorporació de la perspectiva de gènere o la mirada feminista en un sector, cal anar més enllà del que fem o diem, i posar atenció en com ho fem, especialment quan treballem de manera col·lectiva. 

 

En aquesta sessió tractarem les violències masclistes centrant-nos en les especificitats del sector, i en com aplicar mesures de prevenció i cures en equips de treball estables o formats per a projectes puntuals.

 

Sessió adreçada a totes les professionals del món de les arts escèniques, posant especial atenció en els equips artístics i el treball en companyies. 

 

Objectius

  • Analitzar en clau de gènere les dinàmiques de poder social i contextual que es donen en els grups.
  • Visibilitzar les inèrcies masclistes i desiguals del sistema endocisheteropatriarcal que es donen en equips artístics.
  • Reflexionar i compartir estratègies de cura i prevenció de violències.

 

Contingut

  • Poder i gènere

       Les dinàmiques de poder i com influeixen en els conflictes.
       Conflicte vs. opressió.

  • Especificitats del masclisme en equips artístics

       Cultura organitzacional dels equips i companyies.
       Dinàmiques, maneres de treballar, inèrcies i relacions de poder.

  • Introducció de les cures com a mecanisme de supervivència, resistència i transformació.

 

 

PROGRAMA

 

10.00-10.05 h Benvinguda institucional

10.05-10.30 h

 

 

 

Presentació de la sessió a càrrec de l’APCC.
Presentació de la creació del Departament contra els Abusos en l’Audiovisual i les Arts Escèniques de Catalunya, a càrrec de l’AADPC.
Presentació del recull fet per l’APGCC.

10.30-13.00 h

 

 

 

Formació a càrrec de NUS Cooperativa, amb Magalí Permanyer i Rocío Manzano.

 

 

 

PONENTS

 

 

 

 

Rocío Manzano
Fundadora de NUS Cooperativa, la meva formació i trajectòria han estat molt eclèctiques i em defineixo des d’aquest eclecticisme.
Formada en interpretació de cinema i interpretació teatral, he anat complementant els meus estudis amb cursos i formacions de dansa, cant, teatre de les oprimides, facilitació de grups i treball de processos.
En l’àmbit professional, m’he mogut entre el terreny de l’audiovisual, el teatre i la facilitació de grups. En l’àmbit audiovisual, he estat actriu a diferents peces (destacant el curtmetratge Intruso, guanyador de diversos festivals) i també he desenvolupat altres funcions com a directora d’actors o directora de càsting.

 

 

Magalí Permanyer

Fundadora de NUS Cooperativa, m’he format en teatre social, teatre de les oprimides i facilitació de grups, metodologies que han marcat un abans i un després i que fan que la meva faceta en l’àmbit social i artístic conflueixin creant un perfil híbrid creatiu-social des del qual em defineixo. Al llarg dels últims dotze anys, he desenvolupat projectes de prevenció de la discriminació i promoció del benestar, amb companyies de teatre, comunitats educatives, professionals i població en risc d’exclusió social (tant a Catalunya com a França).
 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?