Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > Mòdul Noves Narratives | Storytelling

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Material sessió

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
CREATIVITAT I INNOVACIÓ

TALLER

Mòdul Noves Narratives | Storytelling

10 feb 2022 10:00-14:00   EN LÍNIA

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), per mitjà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), organitza un mòdul sobre noves narratives que vol oferir diferents dinàmiques de promoció i innovació per a les empreses culturals. El mòdul s’articula en tres sessions autònomes al voltant del relat de marca o storytelling, el contingut transmèdia i la gamificació, respectivament.

 

 

 

TALLER DE STORYTELLING

La clau per desenvolupar una bona comunicació és saber explicar històries rellevants

 

Explicar històries o storytelling és, ni més ni menys, el que passa des del principi dels temps: l’intercanvi d’històries que atorguen sentit als relats que donen forma al món com el coneixem. La publicitat que només s’alimenta de publicitat està morint irremeiablement. Ha de beure d’altres fonts que l’ajudin a eixamplar les seves mirades, i aquestes fonts no són altres que tot el bagatge d’històries que ens hem anat explicant al llarg del temps. Hem d’aprendre a comprendre’n i a conèixer-ne el funcionament. Només així podrem entendre en què consisteix això de generar continguts rellevants per als formats més diversos.

 

 

OBJECTIU

 

En aquest taller aprendràs les noves formes del relat, cosa que et permetrà crear continguts atractius que s’adaptin a qualsevol tipus de format.

 

CONTINGUT

 

  • Comprendre i identificar les parts que componen una història i els factors que l’envolten, com la veu, el to, el marc i l’atmosfera..
  • Utilitzar l’estructura narrativa com a marc per a la creació de qualsevol contingut.
  • Treballar amb les cinc parts d’un relat (incident incitador, complicacions progressives, crisi, clímax i desenllaç), la forma de l’estructura clàssica i els seus diversos derivats
  • Descobrir la història darrere del concepte i comprendre’l com a punt d’arribada i no de partida.

  •  

    Entendre que el cervell organitza l’entorn en forma de relat.

  •  

    Arribar a apel·lar a la veritat emocional perquè l’audiència es cregui el que li expliquem.

  • Construir la història de la idea a l’acció o de l’acció a la idea.

  • Arribar a apel·lar a la veritat emocional perquè l’audiència es cregui el que li expliquem.

  • Treballar amb els mecanismes de construcció de realitat i d’un món de valors.

 

(És important qiue els participants hagin vist la pel·lícula Match Point de Woody Allen abans del taller)

 

FORMADOR

 

Javier Argüello 

Professor de Complot Escuela de Creatividad, escriptor i expert en storytelling
«Vaig estudiar Ciències de la Comunicació a la Universitat de Buenos Aires perquè pensava que per explicar històries, que era el que m’interessava, primer calia omplir-se el cap d’idees, i la carrera oferia una formació humanista sòlida. Paral·lelament vaig estudiar teatre, guió i teoria musical, i vaig treballar en productores de cinema com a assistent de producció i de direcció. A mitja carrera vam fundar una petita agència amb un soci, el qual poc després em va convèncer que el que jo en realitat volia era escriure, i vaig decidir fer-li cas. Vaig rodar un parell de curts que van rebre alguns premis a Nova York, a Sant Petersburg i en festivals llatinoamericans, i finalment vaig recalar en la literatura, que era el que sempre m’havia apassionat.
A Espanya he publicat conte, novel·la i assaig a les editorials Lumen i Galaxia Gutenberg/Cercle de Lectors. Soc col·laborador habitual del diari El País, principalment com a cronista de viatges. Ensenyo escriptura creativa a l’Ateneu Barcelonès i faig classes de storytelling a Complot.»


 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?