Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > L’accessibilitat en la comunicació en els museus i els centres i espais d’arts visuals

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Material sessió Elisabet Serra
Material sessió Francesc Aragall

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
MÀRQUETING I COMUNICACIÓ

SESSIÓ

L’accessibilitat en la comunicació en els museus i els centres i espais d’arts visuals

26 mai 2021 10:00-13:30   EN LÍNIA

La Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), per mitjà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), i en col·laboració amb la Direcció General del Patrimoni Cultural, organitzen, d’acord amb la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat, un mòdul de formació en accessibilitat, en el marc de les actuacions dels plans d’accessibilitat museus i centres d’arts visuals.

 

Aquest mòdul consta de dues sessions, adreçades a les persones programadores, responsables i tècniques d’aquests espais, i s’hi tractarà dels diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica.

 

Introducció


La comunicació accessible és determinant a l’hora d’ajustar la nostra oferta a les necessitats reals del públic, i és un factor estratègic per al desenvolupament de nous públics.

 

OBERTURA D'INSCRIPCIONS:  12/05 a les 10.00 h

 

Objectius

 

  • Conèixer les diferents estratègies comunicatives per donar a conèixer l’accessibilitat.
  • Aplicar els principis del disseny universal als diferents productes de comunicació.
  • Entendre els diferents àmbits de l’accessibilitat en relació amb la comunicació i difusió de la programació dels equipaments, així com d’unes pautes que els ajudin a adreçar-se a persones amb discapacitat i comunicar-s’hi.
  • Compartir les experiències i els coneixements entre les persones assistents i els experts.
  1.  
  2. Sessió adreçada a les persones programadores, responsables i tècniques d’aquests espais, i s’hi tractarà dels diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica.


**Durant la sessió hi haurà servei de subtitulació en directe.

 

Programa

 

10.00 h 

Presentació de la jornada a càrrec de Toni Cabré, sub-director general de Promoció Cultural, i Magda Gassó i Hoja, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles.


10.00 - 11.00 h

«Comunicar l’accessibilitat, una assignatura pendent?», a càrrec de Mònica Surís, experta en accessibilitat i directora de la consultoria AccessLab.


11.00 - 12.00 h

«Lectura fàcil, un recurs per a l’accessibilitat i la inclusió social», a càrrec d’Elisabet Serra, codirectora de l’Associació Lectura Fàcil.


Molts continguts culturals són difícils d’entendre a causa d’un excés de tecnicismes, una sintaxi complexa i una presentació poc clara. L’Associació Lectura Fàcil ofereix continguts accessibles per a tothom i, en especial, per a les persones amb dificultats lectores.

 

12.00 - 13.00 h 

«Estratègies de disseny i gestió de la diversitat en centres d’art i museus», a càrrec de Francesc Aragall, president de la Design for All Foundation, i Alex Dobaño, director i soci fundador d’Avanti-Avanti Studio.

 

13.00 - 13.30 h

Torn obert de paraules.


Materials d’interès o relacionats

Glossari d’accessibilitat

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?