Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Històric agenda > L’abecé del camí del mecenatge

Històric agenda SDE/

MATERIALS DE L'ACTIVITAT

Belén Latorre
David Camps
Enric Rius
Isabel Custodio
Sandra Costa
Sergi Bru
Silvia Bueso

VÍDEOS DE L'ACTIVITAT

No hi ha cap video disponible en aquests moments.
GESTIÓ EMPRESARIAL

JORNADA

L’abecé del camí del mecenatge

27 nov 2018 09:30-18:00   Auditori Meier. MACBA

El Departament de Cultura, de la mà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), en col·laboració amb la Fundació Catalunya Cultura, organitza aquesta jornada per ajudar-te a dissenyar la teva estratègia de mecenatge.

 

En aquesta jornada posarem de manifest, mitjançant ponències i taules rodones, quines són les principals capacitats que el teu projecte i el teu equip han de tenir per poder emprendre la recerca de finançament privat, amb el màxim de garanties.

 

Quin és l’impacte social del teu projecte? Com comuniques el teu projecte? Com condiciona la teva forma jurídica la recerca de finançament? Com elabores el teu dossier de patrocini? Com pots valorar econòmicament el teu projecte?

 

Aquestes qüestions, entre altres, trobaran resposta en aquesta jornada, en la qual t'instem a compartir les teves inquietuds amb els formadors i els ponents que hi participaran.

 

OBJECTIUS

 

  • Oferir a les empreses catalanes del sector cultural i creatiu una introducció a la realitat del patrocini i el mecenatge.
  • Conèixer els aspectes clau per millorar l'estratègia de patrocini i de mecenatge.

  

Jornada adreçada a professionals del sector cultural i creatiu que cerquen finançament privat.

 

Programa

 

09.45 – 10.00 h.                                                   

Obertura de la jornada a càrrec de Miquel Curanta , director de l'Institut Català de les Empreses Culturals i de Maria Pfaff, responsable Àrea debats i pensament de la Fundació Catalunya Cultura

10.00 – 11.00 h.                 

 

 

Impacte social, a càrrec d'Isabel Custodio 

Revisem el concepte d’impacte social i el seu mesurament, identifiquem quins són els diferents impactes que pot generar el projecte, seleccionem els que són estratègics per a la recerca de mecenatge i dissenyem els indicadors per mesurar-los.

 

11.00 – 11.30 h.                                                                             

Pausa cafè

 

 

 

11.30 – 13.30 h

 
 
 
 
 

 

                                    

 

 

Comunicar a partir dels valors i enfortir vincles amb les comunitats.

Definim l'estratègia del nostre projecte cultural per tal de comunicar-lo adequadament. Parlem des de l’òptica dels valors i adeqüem els relats segons els destinataris. Situem els públics al centre de la nostra estratègia, treballem el concepte de comunitat, el long tail i la segmentació, la fidelització, l'apoderament i la participació.

 

- Sandra Costa, fundadora i Directora a La Costa Comunicació

 

- Taula rodona:

- David Camps, Belén Latorre i Magalí Homs. 

  Modera: Sandra Costa.


13.30 –15.30h.

 

    Pausa dinar

 

15.30 – 16.0h.               

   Les claus del patrocini i del mecenatge: tens la forma jurídica adequada per                       accedir  al mecenatge? a càrrec d'Enric Rius. 

 

16.00 – 17.00 h.                                                                                               

 

 

 

Com elaborar un dossier de patrocini. Com convertir les empreses potencials en donants, a càrrec de Sílvia Bueso. 

Treballem tots els elements necessaris per a elaborar el dossier de col·laboració del projecte, incidint en els aspectes claus i en la revisió de bones pràctiques.  Definim el perfil de donant ideal i aprenem a tancar reunions amb els donants potencials.  Treballem les converses que ens permetran aprofundir en les relacions, la fidelització i el seguiment de les relacions.

 

17.00 – 18.00 h.      

 

Metodologia de valoració del projecte, a càrrec de Sergi Bru. 

Ens endinsem en el coneixement del valor del nostre projecte per saber què podem demanar a canvi.

 

 

Ponents

 

Isabel Custodio

Isabel Custodio (Barcelona, 1971) és llicenciada en Psicologia (Universitat de Barcelona, 1994) i ha cursat el programa de Lideratge i Innovació Social de l’escola de negocis ESADE. És experta en mesurament de l’impacte social, identificant indicadors d’impacte i metodologies per al seu mesurament. Col·labora amb Stone Soup Consulting. Ha liderat l’àrea d’Economia Social de l’Ajuntament de Sant Cugat i és directora d’Indeed Social Consulting, consultoria i formació per al tercer sector.

 

 

   

David Camps

 

Departament de Negoci Responsable i Reputació a DKV Seguros. Ha col·laborat amb Fundació Catalunya Cultura. Ha sigut director de comunicació del MACBA i el Gran Teatre del Liceu. És cofundador i president de Run in Africa sports Travel.

 

 

 

 

 

 

Belén Latorre

 

Directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. És llicenciada en Ciències de la Informació, màster en Economia i Direcció d’Empreses i Postgrau en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional a la UAB.
Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació. Al 2012, va ser directora de l'Àrea de Comunicació, Publicitat i Imatge a Unnim BBVA.

 

Magalí Homs

 

Dissenyadora d'interiors formada a l'escola Elisava, i a l'IDEP com a realitzadora en tv, vídeo i cinema, màster d'Arquitectura efímera per la UAB. Actualment i des de fa 12 anys dirigeix l'associació Tantàgora i n’és la cap de programes.És promotora del Flic Festival de literatures i arts infantil i juvenil, el Laboratori de Narratives Digitals espai d’I+D literari, el programa d’innovació pedagògica Escola Literària i l’espai de formació en mediació literària Art&Paraula i conjuntament amb Roser Ros ha comissariat diverses exposicions.

 

Enric Rius

 

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Censor jurat de comptes. Membre de l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (AEDAF). Assessor d’empreses i entitats, amb 35 anys d’experiència en l’àmbit de l’assessorament tributari i especialista en els àmbits del mecenatge i les entitats sense ànim de lucre. Soci director de Rius Consultors Associats, SLP, i responsable de l’Àrea Fiscal i Financera de la CECOT

 

 

 

  

Silvia Bueso

 

Sóc conferenciant, formadora i coach, experta en «l'art de demanar». Als 16 anys, quan vaig recaptar fons venent xocolatines per reformar l’institut en què estudiava als Estats Units, vaig prendre consciència que és una passió antiga que exerceixo per pura convicció. Sóc experta en l’art de demanar en tots els seus vessants: ensenyo a demanar per captar fons, a vendre sense vendre, a demanar una feina ideal. I, sobretot, ensenyo a demanar per aconseguir les coses! Sóc autora del llibre El arte de pedir para conseguir tus objetivos, editat per CulBuks.

 

 


 

Sergi Bru

 

Amb vint d’anys d’experiència en l’assessorament i la direcció de projectes de màrqueting i de comunicació, és un reconegut expert en l’anàlisi, el disseny i l’explotació del patrocini, i la seva relació amb corporacions i marques.
Va iniciar la seva carrera professional com a responsable de marques de gran consum com San Miguel (Grup Mahou-San Miguel), Lay’s (Pepsico) o Font Vella (Grup Danone).
L’any 2006 va cofundar l’empresa Relevance, agència d’anàlisi, estratègia i implementació de comunicació i patrocinis. 

 

Moderadora

 

Sandra Costa

 

Fundadora i Directora a La Costa comunicació,  porta més de 20 anys treballant en l’àmbit de la Comunicació.  Responsable de la conceptualització, disseny d'estratègia i execució de campanyes de comunicació 360º per a festivals  i equipaments culturals i institucions (públic i privat).


Des de 2014 forma part de la junta directiva de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya i és docent en màsters universitaris de Comunicació i Gestió Cultural (UIC, UB, UFP)

 

 

En col·laboració

Amb el suport

 

 

 

 

 

Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?