Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Agenda > Com fer un pla d’accessibilitat per als museus i els centres i espais d’arts visuals
GESTIÓ EMPRESARIAL
SESSIÓ:

Com fer un pla d’accessibilitat per als museus i els centres i espais d’arts visuals

12 mai 09:30-14:30   Arts Santa Mònica

La Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), de la mà del Servei de Desenvolupament Empresarial, en col·laboració amb la Direcció General del Patrimoni Cultural,organitzen el mòdul formatiu L'accessibilitat en els equipaments culturals”, en el marc de les actuacions dels plans d’accessibilitat dels equipaments escènics i musicals, espais i centres d’arts visuals, museus i cinemes. El mòdul consta de cinc formacions adreçades a programadors i tècnics d’aquests espais, i s’hi tractarà dels diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica.

 

Objectius

 

Aquesta formació pretén assessorar i dotar els equipaments d’eines metodològiques per elaborar el Pla d’accessibilitat, l’instrument que identifica i planifica les actuacions que cal dur a terme en l’equipament per tal que s’assoleixin les condicions que estableixen la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat i la normativa de desplegament corresponent.

 

Finalitats

 

  • Adaptar els equipaments en els àmbits del territori, l’edificació, l’accés a productes i serveis i la comunicació, d’acord amb la normativa d’accessibilitat vigent.
  • Recomanar als programadors i tècnics unes pautes o eines metodològiques per a l’elaboració de plans d’accessibilitat dels seus equipaments.
  • Indicar els aspectes o els elements que han de centrar un diagnòstic d’accessibilitat d’un equipament.
  • Assessorar els programadors i els tècnics per adaptar els espais i l’atenció als usuaris.
  • Donar eines per adaptar les activitats i les funcions a l’accessibilitat.
  • Intercanviar experiències en matèria d’accessibilitat.

 

Sessió adreçada a les persones programadores, responsables i tècniques d’aquests espais, i s’hi tractaran els diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica.

 

**Les persones que necessitin un sistema alternatiu al de la comunicació auditiva, el poden sol·licitar amb set dies d’antelació enviant un correu electrònic a l’adreça: equipamentsculturals@gencat.cat.

 

 

Programa

 

9.30 - 9.45 h 

 

Registre i inscripcions

 

9.45 - 10.00 h 

 

 

Presentació de la jornada a càrrec de Toni Cabré, sub-director general de Promoció Cultural, i Magda Gassó Hoja, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles.

 

10.00 - 10.30 h 

 

 

Presentació de la Guia de plans d’accessibilitat per a equipaments culturals a càrrec d’Amelia García Alés, arquitecta del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

10.30 - 11.45 h

 

 

 

 

Museus i centres d’art accessibles per a tothom (accessibilitat desapercebuda), a càrrec d’Enrique Rovira-Beleta Cuyás, arquitecte i director de la consultoria Rovira-Beleta Accesibilidad, i professor responsable de l’Àrea d’Accessibilitat de la UIC Barcelona School of Architecture.

 

11.45 - 12.15 h 

 

Pausa

 

12.15 - 13.00 h 

 

 

 

 

Estat de l’accessibilitat en els museus i els centres i espais d’arts visuals, a càrrec de Zaida Picart, especialista en accessibilitat als museus, Sonia Blasco, Cap de Coordinació Museística i Protecció de Béns Mobles i Joan Antoni Martínez, coordinador de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya del Departament de Cultura. 

 

13.00 - 14.00 h 

 

 

 

Experiències desenvolupant un pla d’accessibilitat en museus d’arts, acàrrec de Montse Quer, cap del Departament d’Accessibilitat de la Fundació Joan Miró, i Guillem Martí Soler, coordinador d’Accessibilitat del MACBA.

 

14.00 - 14.30 h-- -----------------------------------------------------------

Torn obert de paraules

 

 

 

Propera sessió // 19 de maig // SAVE THE DATE!

Jornada d’intercanvi de bones pràctiques per a l’impuls de l’accessibilitat i la inclusió social en les arts escèniques i la música

SESSIÓ

Com fer un pla d’accessibilitat per als museus i els centres i espais d’arts visuals


Formació que pretén assessorar i dotar els equipaments d’eines metodològiques per elaborar el Pla d’accessibilitat, l’instrument que identifica i planifica les actuacions que cal dur a terme en l’equipament per tal que s’assoleixin les condicions que estableixen la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat i la normativa de desplegament corresponent.

HORARI

12-05-2020. 09:30h-14:30 hores

ESPAI

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7.
Barcelona 08002.
Veure mapa
Fes clic per tancar el mapa

AFORAMENT

80 places

Procés d'inscripció pendent d'obertura.Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?