Has oblidat la teva clau?
Contacta
Home > Agenda > Jornada d’intercanvi de bones pràctiques per a l’impuls de l’accessibilitat i la inclusió social en les arts escèniques i la música
GESTIÓ EMPRESARIAL
SESSIÓ:

Jornada d’intercanvi de bones pràctiques per a l’impuls de l’accessibilitat i la inclusió social en les arts escèniques i la música

19 mai 09:00-14:00   Arts Santa Mònica

La Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), de la mà del Servei de Desenvolupament Empresarial, en col·laboració amb la Direcció General del Patrimoni Cultural,organitzen el mòdul formatiu L'accessibilitat en els equipaments culturals”, en el marc de les actuacions dels plans d’accessibilitat dels equipaments escènics i musicals, espais i centres d’arts visuals, museus i cinemes. El mòdul consta de cinc formacions adreçades a programadors i tècnics d’aquests espais, i s’hi tractarà dels diferents àmbits de l’accessibilitat i la seva aplicació pràctica.

 

Introducció

 

Aquesta formació pretén assessorar les persones responsables de programació i les companyies i intercanviar propostes, metodologies, exemples i bones pràctiques en el foment de l’accessibilitat i de la inclusió social en organitzacions, festivals i espais escènics i musicals.

 

Objectius

 

  • Sensibilitzar les persones responsables dels equipaments pel que fa a l’aplicació de bones pràctiques en el foment de l’accessibilitat.
  • Compartir i intercanviar l’experiència dels projectes d’accessibilitat i inclusió social: com s’ha enfocat el projecte, quins resultats s’han obtingut i quines lliçons s’han après.
  • Donar a conèixer exemples, bones pràctiques i activitats que fomentin l’accessibilitat i la inclusió social.
  • Oferir eines per incentivar l’accessibilitat a les persones programadores, tècniques, professionals d’arts escèniques i música, i companyies.
  • Donar a conèixer materials de suport per treballar amb aquests col·lectius amb diversitat funcional abans, durant i després de l’activitat.

 

Sessió adreçada a les persones professionals i tècniques dels equipaments escènics, musicals i dels cinemes per dotar-les d’eines per adaptar aquests espais a la normativa d’accessibilitat vigent.

 

**Les persones que necessitin un sistema alternatiu al de la comunicació auditiva, el poden sol·licitar amb set dies d’antelació enviant un correu electrònic a l’adreça: equipamentsculturals@gencat.cat.

 

Programa

 

8.45 - 9.00 h 

 

Registre i inscripcions

 

9.00 - 9.15 h 

 

 

 

Obertura de la sessió a càrrec deToni Cabré, sub-director general de Promoció Cultural, i Edgar Garcia, directorde l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

 

9.15 - 9.30 h 

 

 

 

 

El paper de la Comissió d’Inclusió Social de La Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública (La Red), a càrrec de Marta Monfort, responsable de la Comissió d‘Inclusió i directora del Teatre Principal Antzokia de Vitòria, i de Xosé Paulo Rodríguez, director del Teatre Rosalía de Castro de la Corunya.

 

9.30 - 11.00 h 

 

El festival Una Mirada Diferente, a càrrec d’Inés Enciso, codirectora del festival.

 

11.00 - 11.30 h 

 

Cafè i networking

 

11.30 - 12.30 h 

 

 

La gestió de l’accessibilitat del Teatre del Circ de Múrcia, a càrrec de Juan Pablo Soler, director del teatre.

 

12.30 - 14 h -------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

Intercanvi i debat

Diàleg entre els ponents, Irene Pardo, coordinadora de la Comissió d’Inclusió de La Red; els membres de la Comissió d’Accessibilitat del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya, i les persones assistents a la jornada.

 

Moderació a càrrec d’Agnès Pros, tècnica de la Subdirecció General de Promoció Cultural i coordinadora del Pla d’accessibilitat dels equipaments escènics i musicals de Catalunya.

 

 

Propera sessió // 6 d'octubre // SAVE THE DATE!!

L’accessibilitat en la comunicació en els museus i els centres i espais d’arts visuals

 

SESSIÓ

Jornada d’intercanvi de bones pràctiques per a l’impuls de l’accessibilitat i la inclusió social en les arts escèniques i la música


Formació que pretén assessorar les persones responsables de programació i les companyies i intercanviar propostes, metodologies, exemples i bones pràctiques en el foment de l’accessibilitat i de la inclusió social en organitzacions, festivals i espais escènics i musicals.

HORARI

19-05-2020. 09:00h-14:00 hores

ESPAI

Arts Santa Mònica
La Rambla, 7.
Barcelona 08002.
Veure mapa
Fes clic per tancar el mapa

AFORAMENT

80 places

Procés d'inscripció pendent d'obertura.Passatge de Banca, 1-3
08002 Barcelona
T +34 93 556 51 99
F +34 93 316 28 43
Crèdits: Programació web  |  Disseny
{text_loading}
Comprovant l'usuari...
Enviant les dades...
Has oblidat la teva clau?